MIKEL CELDA NOU DIRECTOR DE LA S.M.D’ALZIRA

0
1319

Fuente

La Banda Simfònica de la Societat Musical d’Alzira ja té nou director titular. La seua elecció es produeix després de un procediment selectiu amb amplia participació de aspirants. Es tracta de Mikael Celda González i el seu debut es produirà en el Concert de primavera, que tindrà lloc en el Gran Teatre d’Alzira, el 25 de maig de 2019, si bé la seua primera aparició pública serà el dia 14 d’abril, Diumenge de Rams, en la processó de Palmes que obri la Setmana Santa d’Alzira, declarada Festa d’Interés Turístic Nacional en 1988.
Llicenciat en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València amb Pilar Vañó i Manuel Galduf, Mikael Celda González, va ser considerat com “un dels directors més brillants de la seua generació”, finalitzant els seus estudis amb les màximes qualificacions.
Nascut a Orleans (França), s’inicia en la música amb el violí com a instrument. Ha treballat amb professors de reconegut prestigi com Pilar Mor, Miguel Ángel Gorrea, Evelio Tieles i Vartan Manoogian.

A més realitza diferents cursos de Direcció amb Francisco Cabrelles, Juan Antonio Espinosa, Enrique García Asensio, Bruno Aprea, Colin Metters, Jorma Panula, Kurt Masur i Bernard Haitink.

Durant els anys 2012 i 2013 és convidat com a alumne a les classes magistrals impartides en el Palau Reina Sofia de València pel seu llavors director titular Omer Mier Wellber.
Ha actuat al costat d’Orquestres com l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, Orquestra Municipal de València, Orquestra Ciutat de Torrent, Grup Instrumental de València, Orquestra Filharmònica d’Andalusia i Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, treballant amb directors de la talla de Manuel Galduf, Miguel A. Gómez Martinez, Yaron Traub, George Prêtre i Zubin Mehta, entre altres, realitzant concerts en sales tan destacades com Palau dels Arts Reina Sofia de València , Palau de la Música de València, Auditori de Castelló, Auditori de Lleó, Auditori Euskalduna de Bilbao, Auditori Kursaal de Sant Sebastià, Central Hall de Edinburgo, Auditori de Grenoble (França) i National Theater and Concert Hall de Taipei (Taiwan).

Ha dirigit diferents Orquestres Nacionals i Internacionals en diferents països com França, Alemanya, Itàlia, Àustria, Regne Unit, Bulgària, Romania, Taiwan, destacant la gira realitzada a Taiwan al costat de la “Taiwanese National Youth Orchestra”, com a director convidat en 2012. El seu repertori com a Director inclou tot tipus de gèneres, des de Música Simfònica, Òpera, Música per a Banda, Música Contemporània, etc.
Posseeix en la seua trajectòria diferents gravacions de CD i DVD.
Actualment és el Director Titular de la “Societat Musical Sta. Cecília” de Moncofa, de la “Societat Musical d´Alzira” i de l’Orquestra “La Lírica” de Silla, així mateix és Director Artístico de la “JOSC” (Jove Orquestra Simfònica de Castelló)  
Des d’este mes, Mikael Celda s’ha incorporat com a director titular a la Banda Simfònica de la Societat Musical d’Alzira, des de la qual, de segur, obtindra molts èxits.
Recordem que l’any passat la Societat Musical d’Alzira va celebrar el seu 50 aniversari, que va finalitzar amb el cessament voluntari de l’anterior director Ramon Garcia i Soler. Del seu pas va quedar constància en la nostra Societat en penjar la seua foto juntament amb tots els directors que han passat per la Societat Musical des de la seua creació fins el dia de hui.
La Societat Musical d’Alzira comença una nova etapa, amb un nou Director, però amb els músics de sempre, persones que fan possible que la música continue sonant. Desitgem que la Banda Simfònica d’Alzira mantinga, en este nou director, el prestigi que l’ha alçada a una de les més importants de l’àmbit musical no solament valencià, sinó nacional i internacional.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí