RAFA GARCIA VIDAL, nou Director de la Banda Simfònica de la Societat Unió Musical «Sta Cecília» de Guadassuar.

0
1015
Rafael García Vidal, profesor del CSCLM, que es este fin de semana, sábado y domingo es el director invitado de la BSMA

Ha sigut escollit per unanimitat dels músics de la mateixa i comença a treballar ja mateix al front de la Banda.

Rafa García Vidal inicia els seus estudis musicals en Alfarrasí, el seu poble natal, on entra a formar part de la Banda Instructiva Musical d’aquesta població valenciana. Més tard obté el títol de Professor Superior de Clarinet en el Conservatori Superior Oscar Esplá d’Alacant. Però és en el camp de la direcció on més destaca la seua faceta professional, sent titulat en l’especialitat de Direcció pel Conservatori Superior Joaquín Rodrigo de València. A més a més, realitza estudis de direcció a Espanya i Itàlia amb professors com José Rafael Pascual-Vilaplana, Carlo Pirola, Felix Hauswirth, Eugene Corporon, Jan Cober i Rafael Sánchez Mombiedro.

Durant la seua àmplia trajectòria professional com a director ha treballat amb cors, orquestres i bandes tant amateurs com professionals a Europa y Sud-Amèrica, sent director titular de la Unió Musical de Montitxelvo, Unió Musical d’Aldaia, la Societat Musical Banyeres de Mariola, la Societat Musical de la Llosa de Ranes, Banda Jove Comarcal de la Vall d’Albaida, Jove Banda Simfònica de la FSMCV i de la Unió Musical de Muro.

En l’àmbit docent, ha impartit cursos de direcció a Espanya, Itàlia i Colòmbia. Així mateix, en el seu catàleg artístic podem trobar diferents enregistraments amb diferents formacions, obtenint el Premi Euterpe a la millor producció musical que atorga la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana pel Cd «Homenatge» Paco Esteve, a més dels dos primers premis obtinguts en la 1ª Secció del 130 Certamen Internacional de Bandes de Música «Ciutat de València», i en el XX Certamen Internacional «Flicorno d’Oro» de Riva del Garda (Itàlia), tots dos conjuntament amb la Unió Musical de Muro.

En l’actualitat és professor de direcció del Conservatori Superior de Música de Castilla-La Mancha, a més de director musical de l’Eclèctic Grup ensemble i de la Societat Musical Santa Cecília de Guadassuar. 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí