Fernando Bonete, destituït com a director de la Banda Municipal de València

0
2416

El mestre d’Albacete va agafar les regnes de l’agrupació professional en 2012 per concurs

Fuente. Diarilaveu
El director de la Banda Municipal de València, Fernando Bonete, ha sigut destituït com a titular de la unitat artística depenent de l’Ajuntament de València després d’ocupar el càrrec durant sis anys. El mateix Bonete, segons ha pogut saber Diari La Veu, ho ha comunicat aquest dijous als músics durant l’últim assaig que ha realitzat l’agrupació per als dos darrers concerts que dirigirà com a titular de la Municipal de València.
Bonete Piqueras va fer el salt definitiu des d’Albacete, la seua població natal, fins a València en maig de 2012, moment en què el consistori presidit per Rita Barberá i amb el suport de Mairen Beneyto que ostentava aleshores la regidoria de Cultura, el va nomenar director tècnic artístic de la Delegació d’Orquestra i Banda Municipal de l’Excel·lentíssim Ajuntament de València.
Això no obstant, Bonete ja havia dirigit en diverses ocasions la formació bandística municipal com a mestre invitat abans d’ascendir a la titularitat en 2012. Després de la marxa en 2010 del valencià Pablo Sánchez Torrella es va fer càrrec de la direcció el mestre de Llíria, Manuel Enguídanos Cotanda qui va morir en abril de 2011. Aleshores, Bonete va aparéixer en els programes de concert com a invitat fins a convertir-se en titular després de guanyar-se la confiança dels dirigents del consistori. Va accedir a la titularitat per concurs i aquesta setmana s’hauria posat punt final al seu càrrec com el mateix mestre d’Albacete ha transmés en l’assaig matinal d’aquest dijous als professors de la Banda Municipal. Segons diverses fonts que han confirmat el fet a aquest diari, el fins ara director titular s’hi ha mostrat molest per la notícia de la seua destitució.
Fernando Bonete és titulat en Direcció d’Orquestra, Direcció de Cors, Clarinet, Flauta Barroca, Piano, Solfeig i Teoria de la Música, Transposició i Acompanyament, Harmonia, Contrapunt, Composició i Instrumentació, Fernando Bonete va ser director en cap del Servei Municipal de Música i de la Banda Simfònica Municipal de l’Ajuntament d’Albacete des del 1999 fins al 2012. A més a més, és membre de la SGAE i de l’Acadèmia de la Música Valenciana. El fins ara director titular de la Municipal de València va ser deixeble d’Enrique García Asensio, qui va ser un dels seus principals avals per a acabar convertint-se en titular de l’anomenada «mare de totes les bandes».
Entre les fites al llarg d’aquestos sis anys, cal destacar el debut de la més que centenària Banda Municipal de València en l’Ensems de 2017, una participació qualificada d’històrica en el festival de música contemporània que es va tornar a repetir en 2018. Un fet similar serà el debut el proper 28 de juny en el Festival de Jazz del Palau, encara que en aquesta ocasió, la Banda Municipal actuarà sota la direcció del valencià Jesús Santandreu.
Aquest dijous, la Banda Municipal de València oferia l’últim concert a l’aire lliure del cicle als Jardins del Palau amb un Antologia de la Sarsuela i l’Òpera. Bonete, que ha sigut destituït del seu càrrec aquesta setmana, dirigirà per última vegada aquest divendres el concert extraordinari de Sant Joan que estarà dedicat al cantant d’Aielo de Malferit, Nino Bravo.
De moment, es desconeix qui és farà càrrec de la direcció de la Banda Municipal de València en la propera temporada.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí