ESTRENO DE KOINÓS DE PASCUAL-VILAPLANA

0
952

El próximo sábado 6 de octubre de 2018, la Banda Jove de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, estrenará KOINÓS, de Pascual-Vilaplana, encargo de la FSMCV en conmemoración de su L Aniversario. En este mismo concierto se estrenaran obras encargadas para tal acontecimiento escritas por autores valencianos como Bernardo Adam Ferrero, Andrés Valero, Ferrer Ferran, Teo Aparicio, Pablo Anglés, Santiago Quinto y Amparo Edo.

 

KOINÓS

 

A l’antiga Grècia es coneixia com “koinós” aquell interès comú que es posava al servici de la comunitat. Potser les bandes de música simbolitzen un dels bens comuns al servici d’una societat, la qual, gràcies a elles pot ser més culta, més solidària i, per què no, més feliç.

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana celebra en 2018 el seu L Aniversari i amb aquest motiu m’encomana una obra per a banda. Les sigles d’aquesta institució FSMCV, em fan pensar en cinc notes (fa, sib, mib, do i sol) que formaran part del material melòdic i harmònic de l’obra. A aquestes notes, a més a més, es representen les tonalitats dels instruments presents a les plantilles estàndard de les bandes. Enmig de l’obra s’escolten tres cites breus que representen els tres territoris de la Federació, Alacant, Castelló i València, amb les notes deLes Fogueres de Sant Joan de Luis Torregrosa García (1871-1960), Rotllo i Canya de José García Gómez (1897-1958) i El Fallerode José Serrano (1873-1941).

La partitura vol ser un joc festiu i un clam enèrgic del poder de les bandes a la societat actual i, com no , un homenatge a tots aquells que han treballat per enaltir, potenciar, conrear i preservar les bandes de música fins als nostres dies. La música no vol dir res, però pot dir tant.

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí