El III Cicle Bandístic ‘Ara sona Riba-roja’ tindrà lloc el 8 d’octubre

0
214

El III Cicle Bandístic ‘Ara sona Riba-roja’, és una trobada anual de bandes de música que té, com a objectiu principal, la difusió cultural i musical al poble de Riba-roja de Túria, acostant als veïns i veïnes, i també als visitants, una de les tradicions per excel·lència dels pobles valencians: les bandes de música… i la música de banda. La trobada consisteix en una desfilada de les bandes participants, des de la seu de la Societat Unió Musical de Riba-roja (c/ Sagunt, 14) fins a l’Auditori Municipal, i un festival en l’escenari, preparat per a l’ocasió.

Participaran dues bandes convidades i l’amfitriona, la Banda Simfònica Unió Musical de Riba-roja de Túria. Les bandes participants l’hauran de fer amb plantilles d’entre 60 i 90 músics, disposaran d’entre 20 i 30 minuts de concert lliure i tancaran amb la interpretació bé d’un pasdoble, bé d’una marxa cristiana, o bé d’una marxa mora lliure que l’organització li assignarà per sorteig. D’aquesta manera, cada intervenció finalitzarà amb un dels tres clars exemples de música tradicional valenciana.

L’organització col·laborarà amb les societats musicals convidades de la següent manera:
– tindran subvencionat el desplaçament amb autobús.
– rebran una subvenció de 500 euros per la seua participació.
– estaran convidades a un berenar de germanor en finalitzar el festival.

A més d’acostar al poble de *Riba-roja les tradicions musicals *bandísticas, es busca fomentar la convivència, el respecte i el gaudi musical que les bandes de música porten implícit des dels seus orígens.

L’horari previst serà el següent:
– a les 17.00 hores, desfilada de bandes, des de la seu de la Banda fins a l’Auditori Municipal.
– a les 18.00 hores, concert de les bandes.
– a les 20.30 hores, berenar de germanor.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí