L’Orquestra de Cambra de Lomza clou la 41ª de Música de Cambra de Montserrat

0
149

Obres d’autor polonesos han fet de teló final d’una setmana que ha acollit brillants formacions vingudes d’arreu d’Europa

La plaça de Montserrat, ha estat testimoni de la cloenda de la 41ª edició de la Setmana Internacional de Música de Cambra, en una vetllada protagonitzada pel saber fer de la Filharmònica de Cambra Witold Lutoslawski de Lomza, una formació amb un munt d’experiència que fa d’exemple a altres agrupacions de semblant factura, arreu del món.

L’origen d’aquesta agrupació cambrística, sorgeix l’any 1977 de l’Orquestra de Cambra de Lomza i durant aquest temps transcorregut, s’ha esdevingut una de les ambaixadores musicals més importants del seu país i ha protagonitzat més de 2.000 concerts arreu la geografia europea.

A la vetllada que s’ha viscut a Montserrat, la Filharmònica de Cambra de Lomza, ha desenvolupat amb mestratge, obres d’autors polonesos, que han impressionat tant i quant el públic assistent a la cloenda de la programació prevista per a enguany.

Però a més d’això, s’ha pogut entreveure com l’objectiu d’aquesta formació, va més enllà del merament musical i és per això que ha esta guardonada per la seua contribució al desenvolupament de la cultura musical.

D’aquesta manera, es clou la Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat, després d’haver assistit als concerts oferits pel quartet de saxofonistes arribats des de la Bretanya francesa; la formació “Il dolce encontro” amb composicions dels segle XVII i XVIII; l’agrupació dirigida per la professora Jhoanna Serralta; l’oboïsta Robert Silla i “Il maniàtico ensemble” i el “Quartet Mandelring” arribat des de la regió de Renània Palatinat.

Per a l’alcalde de Montserrat, Josep Maria Mas García, “aquesta setmana s’ha procurat fer possible un any més, gràcies a l’esforç municipal i a l’equip de persones que configuren l’assessoria tècnica i, encara no ha acabat, que ens trobem dissenyant la que es desenvoluparà l’any vinent, si no hi ha cap altra novetat”.

Per a demà diumenge hi ha prevista l’actuació de “Cocinandodanza” una companyia que oferirà una obra de dansa contemporània a la plaça de l’Església de Montsrerat a les 20,30h  que farà de passador ales activitats peral·leles que han tingut lloc durant aquesta edició de la Setmana Internacional de Música de Cambra.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí