Llíria presenta una nova entrega del LLUM Fest 

0
821
Llíria presenta una nova entrega del LLUM Fest 

Esta 4a edició comptarà amb un ‘Special Ensembles’ per a homenatjar a Gustav Mahler

Llíria, 6 novembre 2021.- La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Llíria ha presentat una nova entrega del LLUM Fest ‘Llíria Universal Music’, un esdeveniment que també compta amb la col·laboració activa de Bolonya City of Music (Itàlia), Turisme Comunitat Valenciana, a través de la marca turísticomusical Mediterranew Musix, i de les societats musicals edetanes de la Unió Musical i la Banda Primitiva.

L’acte, celebrat a l’Espai Turisme Llíria, va comptar amb la presència de l’alcalde   Joanma Miguel, el regidor de Turisme Paco García, el tècnic de Turisme, Vicent Sesé i el director artístic del festival Pascual Cabanes. LLUM Fest celebra enguany la seua quarta edició, que centrarà la seua programació en un ‘Special Ensembles’ per a homenatjar la figura de Gustav Mahler, amb la interpretació de diverses de les seues simfonies dirigides per batutes procedents de municipis que formen part de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO.

El festival començarà el dissabte 13 de novembre, al teatre de la Banda Primitiva, amb una actuació a càrrec de la formació Liber-Quartet, amb l’espectacle ‘American  Music Revisited’. Tots els concerts del programa seran a les 19.00 hores. Les localitats es podran reservar a través de l’APP de l’Ajuntament de Llíria a partir del dilluns 8 de novembre. Les entrades són gratuïtes. 

Però la programació del LLUM Fest per a eixe mateix cap de setmana no es detindrà ahí. El diumenge 14 de novembre, també al teatre de la Primitiva, actuarà el grup Edetania Camerata, una formació de músics professionals edetans que combinen instruments de vent i corda. Interpretaran la 9a Simfonia de Gustav Mahler, sota la direcció de la italiana Nicoletta Conti, prestigiosa directora d’orquestra i pianista, cofundadora de l’Acadèmia Internacional d’Òpera de Bolonya per a Joves Cantants (BIOA) i del Concurs Vocal Internacional de Bolonya (BIVC).

El LLUM Fest prosseguirà el divendres 26 de novembre a la Unió Musical. Actuarà el grup Harmonie Ensemble, format per professionals de la interpretació d’orquestra i docència de la província de València, que també delectaran amb una peça composta per Gustav Mahler. En este cas serà la seua Simfonia núm. 1, dirigida per Ahmed El-Saedi, director titular de l’Orquestra Simfònica del Caire, que també ostenta el segell UNESCO de Ciutat Creativa de l’Artesania.

El colofó final del LLUM Fest arribarà el dissabte 27 de novembre, al teatre de la Unió Musical. Serà de la mà de Plural Ensemble, formació madrilenya especialitzada en la música del segle XX i XXI. El seu particular homenatge a Mahler serà a través de la interpretació de la seua Simfonia núm. 4, de la mà del seu fundador Fabián Panisello, director procedent de Buenos Aires (Ciutat Creativa del Disseny). Panisello, a més, és catedràtic de Composició a l’Escola Superior de Música Reina Sofia i exerceix com a professor convidat al China Conservatory de Pequín.

Els tres concerts dedicats a Gustav Mahler del festival (dies 14, 26 i 27 de novembre) comptaran amb les seues respectives ponències prèvies sobre les simfonies d’este prestigiós compositor europeu a càrrec de la doctora en Musicologia, Nieves Pascual, que actualment exerceix de cap de servei de Música i Arts Escèniques en el Ministeri d’Educació i Formació Professional. 

L’alcalde Joanma Miguel ha destacat “la programació de gran qualitat que podrem gaudir en esta edició del LLUM Fest, amb la presència de formacions i directors de projecció nacional i internacional, posant en valor, una vegada més el nostre segell UNESCO”.

En este sentit, l’edil de Turisme, Paco García, ha afirmat que “formar part de la Xarxa de Ciutats Creatives ens permet continuar desenvolupant este tipus d’iniciatives, que projecten al món la riquesa cultural que posseeix la marca Llíria, com un recurs turístic de primer ordre que estem apostant per promoure”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí