La Federació Catalana de Societats Musicals al 33è Aplec Internacional d’Adifolk

0
726

Serà la segona vegada que la Federació programa diversos dies d’actuacions a la ciutat de l’illa de Sardenya (Itàlia)

Del dijous 23 al dimarts 28 de setembre la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM) desembarcarà a la ciutat de l’Alguer juntament amb diverses entitats i grups de la cultura popular catalana per celebrar el 33è Aplec Internacional, que organitza l’Associació per la Difusió del Folklore (Adifolk). Es tracta de l’Aplec que l’any passat es va haver d’ajornar atesa la pandèmia de la Covid-19. Enguany fa mesos que es treballa, seguint totes les prevencions i mesures de seguretat, per tal que l’Aplec sigui tota una realitat que apropi l’Alguer amb Catalunya.

Així, la participació de la FCSM es durà a terme amb músics integrants de les bandes Vila de Falset i la Banda de Música de la Societat Cultural Lira Roquetense. La banda de la FCSM resultant comptarà amb els directors de cada banda, Carles Capseta i Denís Casanova, respectivament.

Considerant les hores del trajecte en vaixell, les activitats a l’Alguer s’inciaran divendres 24 de setembre. Després de la representació institucional dels diferents grups, com a inici de l’Aplec Internacional, les bandes prendran la batuta, amb un concert (a les 18h) a l’aire lliure, que serà el preludi de l’acte formal de benvinguda. Una eclosió amb totes les entitats i grups de cultura popular catalana convidats a l’Alguer que entraran a la plaça Major: el gran desembarcament de la cultura catalana a l’Alguer.

L’endemà dissabte, al matí, una cercavila tornarà a unir els diferents grups pels carrers de l’Alguer, amb un tirabol final, on la música la posarà la banda de la FCSM. Propiament dit, la banda tindrà el seu concert gran a la tarda, de 16h a 18. La festa continuarà quan tots els grups s’apleguin per tancar el concert.

La importància de la música i la representació de les bandes catalanes serà essencial en aquest 33è Aplec Internacional, i és per això que diumenge 26 de setembre a les 10h matí hi haurà un cercavila de la banda de la FCSM que recorrerà llocs emblemàtics de l’Alguer, i acabarà amb balls de sardanes. Finalment, a les 19h, es durà a terme la cloenda amb tots els col·lectius implicats en un nou tirabol final.

Una participació que ajuda a enfortir la relació amb l’Alguer

Per a la Federació Catalana de Societats Musicals serà la segona ocasió que visita l’Alguer, a l’illa de Sardenya, després del viatge d’agermanament que es va realizar el febrer de l’any 2019, que va comportar que la banda local Antonio Dalerci s’incorporés a la FCSM, després de segellar un conveni de col·laboració entre la FCSM i l’entitat Obra Cultural de l’Alguer, per treballar plegats en ambdós territoris, Catalunya i l’Alguer, per donar a conèixer el patrimoni musical popular català.

Per a questa col·laboració va ser decisiva l’ajuda de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de la mateixa manera com ha estat cabdal el seu suport en l’actual 33è Aplec Internacional en el qual participarà la FCSM.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí