Cloenda premis Iturbi al Teatre principal

0
425

Dissabte 28 de setembre, a les 20 hores, al Teatre Principal de València, es donarà cloenda formal a aquesta edició commemorativa amb una Gala final que serà conduïda per Cashalada. Aquest Tàndem únic format per Noèlia Pérez i Josep Zapater ha creat la música, lletra idirecció musical de L’Aneguet LLeig Tic-Tac, ambdós musicals guanyadors del Premi Max amillor espectacle musical i finalista a millor composició musical (Tic-Tac). Fan elmateix amb Merlín, Un musical de Leyenda, guanyador del Premi de Teatre Musical en lacategoria familiar i als Premis Broadway Word en 3 categories.

En la Gala Final de la Celebració de 20 Edicions del Premi Internacional de Piano, Premi Iturbi, Noèlia s’ha encarregat del guió dramatúrgic i de la direcció escènica i Josep de l’adapatació musical a la guitarra del Cheek to Cheek i de la cançó de Cashalada Arrels. A més els dos conduiran la gala, intentant, des del respecte i l’admiració, evocar l’esperit dels germans Iturbi.

A més dels pianistes esmentats que actuaran a l’Auditori del Palau de les Arts, també actuaran en aquesta Gala final els pianistes Antonio Galera i Marta Espinós, acompanyats pels joves Carlos i Cristina Aracil.

Antonio Galeraha actuat a Sales com la Salle Cortot de París, el Zhongshan Hall de Taipei, el
Steinway Hall de Nova York o el Palau de la Música de Barcelona. Guardonat per la Yamaha Music Foundation of Europe i Premi Iturbi de València. Molt actiu en el camp de la música de cambra, ha actuat en la Fundació Juan March, el Centre de Musique de Chambre de Paris o Música en Segura.

Actualment ha realitzat diversos recitals arreu de tota Espanya i altres països europeus, també a Mèxic, Sudàfrica, Gabon, Malàisia i Qatar. A més a més ha col·laborat amb diverses companyies de dansa i aquest estiu va presentar el seu primer disc gravat per al segell IBS. Col·labora amb el departament d’educació de Les Arts i imparteix classes a la Universitat de València.

Per últim, Marta Espinós, s’estableix com una de les apostes pianístiques més inusuals del panorama nacional. Especialitzada en teixir relacions transversals entre la música i pràcticament qualsevol disciplina o temàtica, Marta desenvolupa una important faceta de comissària musical que combina amb la seva carrera pianística. 

A través d’una marcada faceta divulgadora, Marta és militant dels concerts comentats i temàtics, workshops per no-músics i formats escènics que apropen la música clàssica i contemporània a tot tipus de públics. 

El cap del Servei de Cultura de la Diputació de València, Josep Vidal, ha destacat l’enorme interés que han despertat les diferents activitats organitzades per la Diputació de València i la gran demanda d’entrades que ha hagut d’aquests dos darrers esdeveniments el que, segons afirma Vidal, que “amb una programació de qualitat i accessible, la ciutadania valenciana sempre respon molt favorablement”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí