L’ALCALDE JOAN RIBÓ PRESENTA L’ESTRATÈGIA VALÈNCIA MUSIC CITY «PERQUÈ LA CIUTAT ES CONVERTISCA EN UNA CAPITAL INTERNACIONAL DE LA MÚSICA»

0
1359

«Este projecte permetrà que València puga organitzar tot el seu potencial per a ser un referent mundial en l’àmbit de la música»

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha presentat este matí el projecte València Music City, estratègia de desenvolupament i posicionament de València com a ciutat musical, la qual pretén avaluar, estudiar i millorar el valor social i econòmic que la població percep de la música. «Volem aconseguir que València es convertisca en una capital internacional de la música», ha expressat l’alcalde.

En primer lloc, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat «la clara tradició musical de la ciutat», recordant la petició realitzada la setmana passada perquè la Federació de Societats Musicals reba el Premio Princesa de Asturias, així com que «el 50% de les associacions musicals espanyoles es troben en la Comunitat Valenciana, les quals reunixen 40.000 músics en 547 associacions i escoles de música, la qual cosa suposa un total de 60.000 estudiants i 200.000 membres en total».

«Estem davant una societat en la qual la música és un element fonamental que s’estén per tots racons, per la qual cosa este projecte manté un caràcter de continuïtat en el futur», ha expressat l’alcalde, qui ha destacat «l’important paper dels conservatoris, les corals, la Berklee College of Music amb seu a la ciutat, i altres actors musicals a València». Així mateix, també ha ressaltat la capacitat organitzativa d’esdeveniments de la ciutat, amb «autèntics temples de la música com el Palau de la Música, el Palau de les Arts i el futur Arena, recinte que albergarà grans concerts». 

«Hem de conjugar i organitzar el potencial i la capacitat musical de la societat amb una articulació que convertisca València en un referent» ha destacat Joan Ribó, qui també ha recordat «el paper aglutinador de la innovació en altres àmbits, que també estarà present en l’acció municipal respecte a la música». «Volem ser un referent cultural europeu: exportadors de talent valencià a tot el món i importadors de talent internacional en totes les disciplines musicals, així com impulsar les indústries culturals perquè generen riquesa i dinamitzen el mercat de treball», ha afegit.

L’alcalde ha exposat com a exemple a seguir el treball de diverses ciutats rellevants com Toronto (al Canadà), Austin (als EUA) o Melbourne (Austràlia) «en la pràctica musical com a base del bon funcionament col·lectiu i de l’impuls de la seua competitivitat econòmica».

En paraules de la regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, «l’activitat musical suposa un important connector de persones, cosa que també succeeix a València, on la nostra històrica tradició musical és tot un referent». «Hem generat un valuós treball de relació amb diferents agents musicals de la ciutat, amb els quals ens hem adonat que disposem d’una magnífica matèria primera per a començar este projecte estratègic, amb l’objectiu d’aconseguir el posicionament de València com a Ciutat Musical», ha afegit.

«Per estos motius, tindrem un assessorament expert i professional per part de la Universitat de València, qui compta amb especialistes en música, cultura i oci de reconegut prestigi internacional que ens ajudaran en la tasca perquè València faça de la música una bandera de cara a l’exterior», ha argumentat la regidora Gloria Tello.  

PLA DE TREBALL

L’alcalde Joan Ribó també ha presentat l’estructura del pla de treball de l’estratègia, que començarà amb una primera fase d’anàlisi de la producció musical valenciana i de coneixement de les oportunitats existents en l’àmbit europeu, espanyol i valencià. Després d’això, s’establiran les fortaleses i les febleses de l’activitat musical de la ciutat i començarà la fase participativa. 

Durant la tercera frase, es produiran diferents reunions sectorials amb agrupacions d’actors rellevants com les àrees tècniques competents de les administracions públiques (Ajuntament, Generalitat Valenciana i Diputació Provincial de València), així com amb representants del sistema educatiu, músics, organitzadors musicals, periodistes, teixit empresarial musical i uns altres afins com a hostaleria, oci, indústria hotelera, cultura i turisme, i amb diversos operadors externs rellevants. Finalment, es durà a terme una última fase de llançament de l’estratègia València Music City, amb la finalitat de posicionar-se com a Ciutat Musical.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí