Ha mort Merxe Banyuls presentadora d'un programa de Tv dedicat a les bandes de música valencianes a RTVV

0
2333
Hem conegut la mort de la content i Presentadora  d’un programa de televisió dedicat a les bandes de música valencianes a la Televisió Valenciana, programa produït per Lluís Miquel Campos.
Merxe Banyuls, popular gràcies a la seva feina amb Els Pavesos. Banyuls, que el maig hauria complert 75 anys, va recollir en nom d’Els Pavesos el premi honorífic a la trajectòria en el transcurs dels premis Ovidi l’any 2010.
Els Pavesos van néixer a l’entorn de la falla Corretgeria-Bany dels Pavesos (d’aquí el seu nom) de València quan Joan Monleon i altres fallers comencen a fer actuacions. És a partir del 1972 quan s’independitzen de la falla i comencen a fer un interessant treball de recuperació del folklore valencià. Interessats a fer emergir una cultura valenciana popular d’expressió catalana, no dubten a utilitzar tots els recursos al seu abast. Per aquest motiu, tant se’ls pot veure en una obra de teatre com recuperant temes tradicionals valencians o musicant poetes com ara Vicent Andrés Estellés. L’humor gruixut també forma part de la seva personalitat i en algunes ocasions aconsegueixen escandalitzar la societat puritana del País Valencià.
Paradoxalment, el grup és víctima de l’èxit ascendent del seu líder, Joan Monleon, consolidat com a actor, presentador i showman. El 1982 el grup es dissol, tot i que el 1987 Monleón presenta el disc Monlemix (Xirivella Records), amb alguns dels èxits del grup. Una de les grans fites va ser la seva actuació a la 2a edició del Canet Rock, l’any 1976.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí