El compositor britànic Philip Sparke, cap de cartell de la nova temporada de la Banda Municipal

0
1178

Font

La formació s’obre a la música de cinema amb la presència del mestre Roque Baños

El director de L’Auditori, Robert Brufau (esquerra), el director titular de la Banda, José Rafael Pascual-Vilaplana, i el gerent, Joan Xicola, el 8 de maig de 2019. / MAR VILA/ACN
El director de L’Auditori, Robert Brufau (esquerra), el director titular de la Banda, José Rafael Pascual-Vilaplana, i el gerent, Joan Xicola, el 8 de maig de 2019. / MAR VILA/ACN

Una de les figures internacionals més rellevants de la música per a banda, Philip Sparke, serà una de les principals atraccions de la temporada 2019-2020 de la Banda Municipal de Barcelona, que s’ha presentat a L’Auditori aquest dimecres. Gràcies al nou programa Retrat d’Artista, pensat per donar a conèixer l’obra d’un compositor, el públic barceloní podrà gaudir d’una estrena mundial de Sparke, que també dirigirà la formació en un altre programa. A part de l’estrena, que serà el dia 10 de maig del 2020, el mestre britànic també dirigirà la ‘Simfonia núm. 2’, dedicada a la ciutat nord americana de Savannah, o els tres retrats de Washington inspirats en Abraham Lincoln, Martin Luther King i Duke Ellington. «Atraurà a Barcelona moltíssim públic seguidor del repertori contemporani de banda», ha vaticinat aquest dimecres el director de la Banda.

El director Philip Sparke, convidat de la Banda Municipal de Barcelona / L'AUDITORI
El director Philip Sparke, convidat de la Banda Municipal de Barcelona / L’AUDITORI 

El trompetista veneçolà Pacho Flores, un dels més reconeguts del moment, inaugurarà el 20 d’octubre la temporada 2019-20 de la Banda, que inclourà 18 programes a L’Auditori, 12 concerts a la ciutat de Barcelona i dos concerts familiars. «Amb aquests programes es vol recuperar patrimoni bandístic desconegut i adaptar-lo a la banda del segle XXI», ha dit aquest dimecres el director de la Banda, José Rafael Pascual-Vilaplana. Altres grans solistes del moment que compartiran escenari amb els músics de la formació orquestral són l’arpista José Antonio Domené, la soprano Marta Mathéu o la tuba de Sérgio Carolino.

El trompetista veneçolà Paco Flores / L'AUDITORI
El trompetista veneçolà Paco Flores / L’AUDITORI 

Pel que fa als directors, se sumaran al titular José Rafael Pascual-Vilaplana, el director convidat Salvador Brotons, Beatriz Fernández, Miguel Etchegoncelay, Isabelle Ruf-Weber i Juan Miguel Romero. També visitarà la Banda Municipal un compositor reconegut en el món de la música per a cinema, el mestre Roque Baños, que dirigirà un programa amb la seva música de cine i audiovisual arranjada per a banda per ell mateix. Entre les seves composicions per a bandes sonores destaquen: ‘La flaqueza del bolchevique’, de Manuel Martín Cuenca, ‘Las trece rosas’, d’Emilio Martínez-Lázaro, o ‘Los crímenes de Oxford’, d’Álex de la Iglesia. Les dues últimes van ser guardonades amb el premi Goya.

La Banda també s’incorpora al Festival Beethoven250 i a l’Emergents i interpretarà la música que el geni de Bonn va compondre per a la representació del drama teatral de Goethe ‘Egmont’. Pel que fa a l’Emergents, la Banda s’hi sumarà amb ‘Rhapsody in blue’, de Gershwin, en una versió protagonitzada per la reconeguda trompetista austríaca Selina Ott. A més, estrenarà un concert per a marimba, inspirat en obres d’art del Renaixement, el Romanticisme, l’art naïf, en mans de l’alacantí Conrado Moya. 

Amb la voluntat de difondre la música a tothom i a tots els racons de la ciutat, la Banda oferirà un concert a cadascun dels districtes, gratuïts i oberts a tothom, entre el 17 de maig i el 28 de novembre. En el capítol de concerts familiars, es programarà ‘Banda Ampla’, estrenat la temporada 2018-19, i el clàssic ‘Maaambo!!!’, dirigit per La Cubana.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí