La Agrupació Musical l’Amistat de Quart de Poblet se impone en sección Primera y la Unió Musical Centre Històric de València en la sección Cuarta

0
176

La Agrupació Musical l’Amistat de Quart de Poblet se impone en sección Primera del Certamen de Bandas de la Diputació

  • La banda de l’Horta Sud se ha impuesto a la Unión Artística Musical de Montroy en la categoría reina del concurso, que puede seguirse en directo en Vimeo y el canal Youtube de la Diputació de València
  • La Unió Musical Centre Històric de València gana el primer premio y la mención de honor del jurado en sección Cuarta
  • El presidente, Vicent Mompó, y el diputado de Bandas, Ricardo Gabaldón, coinciden en el extraordinario nivel de un certamen que se completa el domingo con las secciones Tercera y Segunda 

Sábado 27 de abril de 2024.- La Agrupació Musical l’Amistat de Quart de Poblet ha sido la ganadora de la sección Primera del 47º Certamen de Bandas de Música de la Diputació de València, que se celebra durante el fin de semana en el Palau de la Música. La banda de l’Horta Sud, que ha obtenido 94,75 puntos, el primer premio y la mención de honor del jurado, se ha impuesto en la categoría de entre 70 y 90 músicos a la Unión Artística Musical de Montroy, que se ha quedado con 83 puntos y otro primer premio. Quart de Poblet se lleva también el premio de Neomúsica a la mejor interpretación de la obra obligada.

Las dos bandas de sección Primera han interpretado ‘Terra de conquestes’, de Enrique Cárcel Villalba, como pieza obligatoria. Las obras libres elegidas por cada agrupación han sido dos piezas de José Suñer. ‘El jardín de Hera’, en el caso de Montroy con Jerónimo Castelló como director, y ‘El jardín de las Hespérides’ en el caso de Quart de Poblet, con el director José Onofre al frente. Tanto el presidente de la Diputación, Vicent Mompó, como el diputado de Bandas de Música, Ricardo Gabaldón, han destacado “la promoción de las composiciones valencianas, que tienen un protagonismo especial como piezas de obligada interpretación en el certamen”.

El presidente Mompó ha felicitado a los ganadores y ha destacado “el extraordinario nivel de todas las bandas participantes en esta cita imprescindible que es el certamen de la Diputación, que lleva medio siglo poniendo de manifiesto la calidad de las sociedades musicales de la provincia”. “Las bandas de música son parte de nuestra identidad y les vamos a dar un impulso, apostando por ellas y estando a su lado dentro y fuera del territorio valenciano”.

En la misma línea, el diputado de Administración General, Patrimonio y Bandas de Música, Ricardo Gabaldón, ha avanzado que en la presente legislatura “vamos a acompañar a las sociedades musicales de la provincia durante todo el año, más allá de este certamen que es importantísimo, pero por encima de quién gane, todas las bandas valencianas son ganadoras y queremos que su música suene en nuestras comarcas y fuera de ellas, tanto a nivel nacional como internacional”.

Sección Cuarta

El Certamen de la Diputació se ha abierto en la matinal de este sábado con el triunfo de la Unió Musical Centre Històric de València, que se ha impuesto en la sección Cuarta con 82,50 puntos, primer premio y mención de honor del jurado. También ha recibido un primer premio, con 76,50 puntos, la C.I.M. Banda de Música de Torrefiel, mientras que la Associació Amics de la Música de Benifaió se ha quedado con un segundo premio y 63,50 puntos.

La Unió Musical Centre Històric de València, que también ha recibido el premio Neomúsica a la mejor interpretación de la obra obligada, se ha impuesto en la apertura de un certamen que ha recuperado su esplendor, con participantes en todas las categorías. En sección Cuarta, las tres agrupaciones participantes cuentan con menos de 40 músicos, y todas ellas han interpretado la obra ‘Tresors valencians’, de Jordi Peiró Marco como pieza obligatoria. 

En el caso de la ganadora, la Unió Musical Centre Històric, bajo la batuta de Vicente Gabarda, ha optado por ‘Boris Godunov’ de Modest Músorgski como pieza libre; mientras que la C.I.M. de Torrefiel, con Vicent Català al frente, ha optado por ‘A catedral’ de José Luis Peiró; y la Associació Amics de la Música de Benifaió, con Vicent Villar como director, ha optado por ‘La leyenda de Pyrene’ de Jordi Peiró. Antes de la entrega de premios, a cargo del presidente de la Diputació, Vicent Mompó, y el diputado de Bandas de Música, Ricardo Gabaldón, ha actuado el cuarteto Ensemble Vadya, compuesto por piano, clarinetes y la voz de la soprano Raquel Roig.

Jornada dominical

La segunda y definitiva jornada del Certamen provincial tendrá lugar este domingo y, al igual que la jornada inaugural, podrá seguirse en directo a través del canal Youtube de la Diputación y la plataforma Vimeo. Aquellos que lo deseen pueden seguir las audiciones desde el mismo Palau de la Música, con acceso es gratuito, hasta completar aforo, presentando entrada previa que se podrá adquirir en las taquillas del recinto.

El Certamen se reinicia el domingo 28, a las 10 horas, con la sección Tercera (entre 40 y 50 músicos), en la que actúan la Asociación ‘Música Jove’ de València, la Banda Simfònica d’Ontinyent ‘Tot per la Música’ y el Ateneo Musical del Puerto de València (Banda Juvenil). Interpretarán la obra de Eduardo Nogueroles, ‘El camino del Santo Grial’.

Cerrarán el Certamen por la tarde, a partir de las 17 horas, las tres sociedades musicales de la sección Segunda (de 50 a 70 miembros), que son la Agrupació Artístico Musical Santa Bàrbara de Piles, la Societat Musical l’Entusiasta de Benifairó de la Valldigna y la Sociedad Musical Santa Cecilia de Chelva., con la interpretación de ‘Cançons de la meua terra’, de Ferrer Ferran.

La Brass Band del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València amenizará la espera de la entrega de premios en la sección Primera; el Music Ensemble de l’Escola Superior de Música d’Alt Rendiment de València actuará en la sección Tercera, y el Vivaldi Ensemble del Collegium Instrumentale de València hará lo propio en la sección Segunda.

Jurado y premios

El certamen cuenta con un jurado de acreditada experiencia, presidido por el profesor y compositor Francisco Zacarés Fort, e integrado por personalidades de reconocido prestigio en el ámbito de la composición, como son Isabel Latorre, Amadora Mercado y Roberto Sancasto.

De este modo, el Certamen de Bandas de la Diputació de València llega a su 47ª edición después de haber completado la participación en todas las secciones y con la ilusión de volver al Palau de la Música tras unos años de itinerancia, garantizando la excelencia y el rigor en una competición de reconocido prestigio más allá de nuestro territorio.

Este año el Certamen incorpora nuevos patrocinios de la mano de Neomúsica, Musical Campos y UME, concretamente tres premios especiales. Uno de 500 euros a las bandas ganadoras de cada sección en el apartado de obra obligada, con la colaboración de Musical Campos y Neomúsica; y otro de 700 euros al mejor solista de todo el Certamen, con la colaboración de UME – Unión Musical Española. Además, Clemente Pianos participa con la cesión gratuita del piano que se empleará en esta edición.

L’Agrupació Musical l’Amistat de Quart de Poblet s’imposa en secció Primera del Certamen de Bandes de la Diputació

  • La banda de l’Horta Sud s’ha imposat a la Unión Artística Musical de Montroi en la máxima categoria del concurs, que pot seguir-se en directe en Vimeo i el canal Youtube de la Diputació de València
  • La Unió Musical Centre Històric de València guanya el primer premi i l’esment d’honor del jurat en la secció Quarta
  • El president, Vicent Mompó, i el diputat de Bandes, Ricardo Gabaldón, coincidixen en l’extraordinari nivell d’un certamen que es completa el diumenge amb les seccions Tercera i Segona

Dissabte 27 d’abril de 2024.- L’Agrupació Musical l’Amistat de Quart de Poblet ha sigut la guanyadora de la secció Primera del 47é Certamen de Bandes de Música de la Diputació de València, que se celebra durant el cap de setmana en el Palau de la Música. La banda de l’Horta Sud, que ha obtingut 94,75 punts, el primer premi i l’esment d’honor del jurat, s’ha imposat en la categoria d’entre 70 i 90 músics a la Unió Artística Musical de Montroi, que s’ha quedat amb 83 punts i un altre primer premi. Quart de Poblet es porta també el premi de Neomúsica a la millor interpretació de l’obra obligada.

Les dos bandes de secció Primera han interpretat ‘Terra de conquestes’, d’Enrique Cárcel Villalba, com a peça obligatòria. Les obres lliures triades per cada agrupació han sigut dos peces de José Suñer. ‘El jardín de Hera’, en el cas de Montroi amb Jerónimo Castelló com a director, i ‘El jardín de las Hespérides’ en el cas de Quart de Poblet, amb el director José Onofre al capdavant. Tant el president de la Diputació, Vicent Mompó, com el diputat de Bandes de Música, Ricardo Gabaldón, han destacat “la promoció de les composicions valencianes, que tenen un protagonisme especial com a peces d’obligada interpretació en el certamen”. 

El president Mompó ha felicitat els guanyadors i ha destacat “l’extraordinari nivell de totes les bandes participants en esta cita imprescindible que és el certamen de la Diputació, que porta mig segle posant de manifest la qualitat de les societats musicals de la província”. “Les bandes de música són part de la nostra identitat i els donarem un impuls, apostant per elles i estant al seu costat dins i fora del territori valencià”.

En la mateixa línia, el diputat d’Administració General, Patrimoni i Bandes de Música, Ricardo Gabaldón, ha avançat que en la present legislatura “acompanyarem a les societats musicals de la província durant tot l’any, més enllà d’este certamen que és importantíssim, però per damunt de qui guanye, totes les bandes valencianes són guanyadores i volem que la seua música sone a les nostres comarques i fora d’elles, tant a nivell nacional com internacional”.

Secció Quarta

El Certamen de la Diputació s’ha obert en la matinal d’este dissabte amb el triomf de la Unió Musical Centre Històric de València, que s’ha imposat en la secció Quarta amb 82,50 punts, primer premi i esment d’honor del jurat. També ha rebut un primer premi, amb 76,50 punts, la C.I.M. Banda de Música de Torrefiel, mentre que l’Associació Amics de la Música de Benifaió s’ha quedat amb un segon premi i 63,50 punts.

La Unió Musical Centre Històric de València, que també ha rebut el premi Neomúsica a la millor interpretació de l’obra obligada, s’ha imposat en l’obertura d’un certamen que ha recuperat la seua esplendor, amb participants en totes les categories. En secció Quarta, les tres agrupacions participants compten amb menys de 40 músics, i totes elles han interpretat l’obra ‘Tresors valencians’, de Jordi Peiró Marco com a peça obligatòria.

En el cas de la guanyadora, la Unió Musical Centre Històric, baix la batuta de Vicente Gabarda, ha optat per ‘Boris Godunov’ de Modest Mússorgski com a peça lliure; mentre que la C.I.M. de Torrefiel, amb Vicent Català al capdavant, ha optat per ‘A catedral’ de José Luis Peiró; i l’Associació Amics de la Música de Benifaió, amb Vicent Villar com a director, ha optat per ‘La leyenda de Pyrene’ de Jordi Peiró. Abans de l’entrega de premis, a càrrec del president de la Diputació, Vicent Mompó, i el diputat de Bandes de Música, Ricardo Gabaldón, ha actuat el quartet Ensemble Vadya, compost per piano, clarinets i la veu de la soprano Raquel Roig.

Jornada dominical

La segona i definitiva jornada del Certamen provincial tindrà lloc este diumenge i, igual que la jornada inaugural, podrà seguir-se en directe a través del canal Youtube de la Diputació i la plataforma Vimeo. Aquells que ho desitgen poden seguir les audicions des del mateix Palau de la Música, amb accés és gratuït, fins a completar aforament, presentant entrada prèvia que es podrà adquirir en les taquilles del recinte.

El Certamen es reinicia el diumenge 28, a les 10 hores, amb la secció Tercera (entre 40 i 50 músics), en la qual actuen l’Associació ‘Música Jove’ de València, la Banda Simfònica d’Ontinyent ‘Tot per la Música’ i l’Ateneu Musical del Port de València (Banda Juvenil). Interpretaran l’obra d’Eduardo Nogueroles, ‘El camí del Sant Greal’.

Tancaran el Certamen a la vesprada, a partir de les 17 hores, les tres societats musicals de la secció Segona (de 50 a 70 membres), que són l’Agrupació Artístico Musical Santa Bàrbara de Piles, la Societat Musical l’Entusiasta de Benifairó de la Valldigna i la Sociedad Musical Santa Cecilia de Chelva., amb la interpretació de ‘Cançons de la meua terra’, de Ferrer Ferran.

La Brass Band del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València amenitzarà l’espera de l’entrega de premis en la secció Primera; el Music Ensemble de l’Escola Superior de Música d’Alt Rendiment de València actuarà en la secció Tercera, i el Vivaldi Ensemble del Collegium Instrumentale de València farà el propi en la secció Segona.

Jurat i premis

El certamen compta amb un jurat d’acreditada experiència, presidit pel professor i compositor Francisco Zacarés Fort, i integrat per personalitats de reconegut prestigi en l’àmbit de la composició, com són Isabel Latorre, Amadora Mercado i Roberto Sancasto.

D’esta manera, el Certamen de Bandes de la Diputació de València arriba a la seua 47a edició després d’haver completat la participació en totes les seccions i amb la il·lusió de tornar al Palau de la Música després d’uns anys d’itinerància, garantint l’excel·lència i el rigor en una competició de reconegut prestigi més enllà del nostre territori.

Enguany el Certamen incorpora nous patrocinis de la mà de Neomúsica, Musical Campos i UME, concretament tres premis especials. Un de 500 euros a les bandes guanyadores de cada secció en l’apartat d’obra obligada, amb la col·laboració de Musical Campos i Neomúsica; i un altre de 700 euros al millor solista de tot el Certamen, amb la col·laboració d’UME – Unión Musical Española. A més, Clemente Pianos participa amb la cessió gratuïta del piano que s’emprarà en esta edició.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí