El Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’ es disputarà entre formacions de València i A Corunya

0
1746


El diumenge 14 d’abril a la Casa de Cultura de la Sénia Les formacions optaran a un premi de 4.000 euros, trofeu i diploma

El XIII Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’, que l’Agrupació Musical Senienca (AMS) celebrarà a la Casa de Cultura el pròxim diumenge 14 d’abril, comptarà amb la participació de la Banda de Música Societat Escola Musical Santa Cecília de l’Olleria de València i amb la Banda de Música Sementeira de Cambra d’A Corunya. Totes dues competiran en la Secció Segona del certamen que està premiada amb 4.000 euros per al guanyador i amb trofeu i diploma per a les dues formacions.

En el certamen, aquestes bandes hauran d’interpretar el pasdoble de presentació no puntuable i fora de concurs, que en el cas de la formació valenciana serà Camino de Rosas de José Franco i en el de la gallega, Bagaxes de Carlos Rodríguez Torres; l’obra obligada delCertamen, que en aquest cas es tracta de Three Sketches for Wind Ensemble de Luis Serrano Alarcon i, finalment, les formacions hauran d’interpretar una obra de lliure elecció, amb unadurada recomanada d’uns 15 minuts, preferiblement original per a banda. En aquest cas la formació gallega ha escollit Marea Negra. Symphony n. 1 d’Antón Alcalde i la valencianaMutanza. Symphonic variations for band de Jim Curnow. Les bandes que s’inclouen a la Secció Segona, estan formades bàsicament per instruments de vent (fusta i metall) i percussió, tot i que poden incloure fins a 7 instruments de corda, i comptem amb un màxim de 100 músics, dels quals fins a 6 poden ser de fora de la banda.

Pel que fa al jurat, estarà format per tres membres escollits entre professionals de reconegutprestigi vinculats al món de les Bandes de Música tant de l’Estat Espanyol com de la resta del món.

El Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’, està obert a bandes noprofessionals d’arreu del món. Està organitzat per l’AMS i compta amb el patrocini de l’Ajuntament de La Sénia, el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’ObraSocial La Caixa i amb el suport de diferents entitats locals i del territori.

Es pot consultar més informació del certamen a:

http://www.certamen.cat/AMS/portada.php?llengua=cat

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí