El compositor José Alamà entrega “Simfonia memorial”, l’obra lliure del Clarín per al certamen

0
1005

L’obra esta estructurada en quatre moviments

El president de la Banda Primitiva de Llíria, José Luis Pérez Veses, s’ha reunit amb el compositor José Alamà Gil, qui li ha fet entrega de la composició “Simfonia memorial”; l’obra d’encàrrec amb la qual el Clarín pretén competir al Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” 2020. 

“La societat està molt il·lusionada per tornar a competir al Certamen de València” comenta el president de la societat. “Encara que el procés de selecció no es resoldrà fins la pròxima setmana, els nostres músics ja estan treballant en alguns dels moviments de l’obra de Pepe i, a partir d’ara, ja tenim tot el material de l’obra lliure disponible per treballar amb rigor i excel·lència la interpretació d’esta composició”. 

“Vull fer-li un agraïment a José Alamà per la seua dedicació i implicació en este projecte, des de que li vàrem proposar l’encàrrec” ha continuat Pérez. “Sé que ha dedicat moltes hores per l’enorme responsabilitat que suposa, però el resultat és fantàstic”. 

“Simfonia memorial” és una obra que s’estructura en quatre moviments: “El Raval”, “El Pare Antoni”, “Malato” i “1819-2019”. El seu treball d’escriptura es basa en una cèl·lula musical de set notes que està present en cadascun dels quatre moviments, a través dels diferents recursos de l’àmbit de la composició. 

“És una responsabilitat màxima per a un compositor rebre l’encàrrec d’una composició d’estes característiques, especialment per les peculiaritats de l’obra” comenta el compositor José Alamà. “No sols és una composició per a competir en una dels certamens musicals més importants, sinó que – a més, a més – estàs escrivint una obra que interpretaran els teus amics músics”. 

“De tota manera, esta situació també té una part molt positiva. I és que quan estàs creant l’obra, tens l’oportunitat de poder imaginar quins músics són els que posaran música a la partitura. És una situació única, que sols es pot donar en estes circumstàncies”. 

El pròxim dia 18 de febrer, l’organitza del Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” donarà a conèixer les bandes seleccionades per a la Secció d’Honor i determinarà, per sorteig, l’ordre d’actuació de les bandes participants. 

El compositor José Alamà entrega “Simfonia memorial”, la obra libre del Clarín para el certamen

La obra está estructurada en cuatro movimientos

El presidente de la Banda Primitiva de Llíria, José Luis Pérez Veses, se ha reunido con el compositor José Alamà Gil, quién le ha hecho entrega de la composición “Simfonia memorial”; la obra de encargo con la cual el Clarín pretende competir en el Certamen Internacional de Bandas de Música “Ciudad de València” 2020. 

“La sociedad está muy ilusionada por volver a competir en el Certamen de València” comenta el presidente de la sociedad. “Aunque el proceso de selección no se resolverá hasta la próxima semana, nuestros músicos ya están trabajando en algunos de los movimientos de la obra de Pepe y, a partir de ahora, ya tenemos todo el material de la obra libre disponible para trabajar con rigor y excelencia la interpretación de esta composición”. 

“Quiero hacerle un agradecimiento a José Alamà por su dedicación e implicación en este proyecto, desde que le propusimos el encargo” ha continuado Pérez. “Sé que ha dedicado muchas horas por la enorme responsabilidad que supone, pero el resultado es fantástico”.

“Simfonia memorial” es una obra que se estructura en cuatro movimientos: “El Raval”, “El Pare Antoni”, “Malato” y “1819-2019”. Su trabajo de escritura se basa en una célula musical de siete notas que está presente en cada uno de los cuatro movimientos, a través de los diferentes recursos del ámbito de la composición. 

“Es una responsabilidad máxima para un compositor recibir el encargo de una composición de estas características, especialmente por las peculiaridades de la obra” comenta el compositor José Alamà. “No solo es una composición para competir en una de los certámenes musicales más importantes, sino que además estás escribiendo una obra que interpretarán tus amigos músicos”. 

“De todas maneras, esta situación también tiene una parte muy positiva. Y es que cuando estás creando la obra, tienes la oportunidad de poder imaginar qué músicos son los que pondrán música a la partitura. Es una situación única, que solo se puede dar en estas circunstancias”. 

El próximo día 18 de febrero, la organización del Certamen Internacional de Bandas de Música “Ciudad de València” dará a conocer las bandas seleccionadas para la Sección de Honor y determinará, por sorteo, el orden de actuación de las bandas participantes. 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí