La SAC de Montaverner, primera banda de la Vall d’Albaida homenatjada per la sèrie documental ‘València és Música’

0
641

Jordi Mayor, diputat de Bandes, destaca que “València és Música eleva l’autoestima dels valencians per la nostra música i els nostres pobles”

2/març/2020. La Diputació de València ha presentat aquest cap de setmana a l’Auditori Luis Peiró de Montaverner, el tercer capítol de la sèrie documental «València és Música» produïda per la pròpia institució i que emetran diferents televisions de la Comunitat Valenciana en els propers mesos. A l’acte va assistir Josep Vidal, cap del Servei de Cultura de la Diputació de València, que va destacar que “la música de banda és la millor banda sonora que poden tindre els nostres pobles”. A més va destacar que “la música de marxes mores i cristianes que acompanyen el documental és una música que els habitants de la comarca senten molt seua, tant com els seus paisatges naturals i urbans”.

La sèrie ‘València és Música’ consta de 19 entregues i està dedicada, en aquesta ocasió, a la Banda Artístico-Cultural de Montaverner, que es va alçar en 2017 amb el primer premi i Menció d’Honor de la Secció Tercera del Certamen de bandes de la Diputació de València.

Aquest projecte audiovisual, s’acosta a l’espectador a l’impacte cultural i social que les bandes, societats musicals i orquestres valencianes suposen per a la província de València. Rodada amb l’última tecnologia audiovisual, -recursos terrestres i aeris dels enclavaments més emblemàtics en tecnologia 4K, en aquest cas, del municipi de Montaverner-, ha comptat amb l’assessorament musical d’experts musicòlegs valencians i la direcció artística del mestre Lluís Carbó.

 Per la seva banda, Xavi Mompó, president de l’Agrupació Musical, va voler destacar el que suposa per a una banda valenciana obtenir en un certamen, no només un primer premi sinó la màxima distinció, la Menció d’Honor. «Per a nosaltres obtenir el màxim guardó en un Certamen de el nivell del de la Diputació de València és un somni fet realitat. Darrere d’aquest premi estan hores i hores de esforç i assajos que afrontats amb il·lusió, per part de tots els components de la banda, ens va brindar aquest resultat «.

En paraules de Jorge Boluda, alcalde de Montaverner, «El nostre poble té una llarga tradició musical. Tenim una gran banda i des de la corporació municipal donem suport al màxim la seua activitat. Avui amb la projecció d’aquesta sèrie que dedica un capítol a la nostra banda guanyadora no podem sentir més orgull «.

Tradició musical replete d’èxits

La Banda Artístic-Cultural de Montaverner amb més 50 músics porta més de 30 anys donant continuïtat a una tasca molt arrelada al municipi des de 1987 plena d’èxits.

Amb 1.800 habitants, aquest municipi de la Vall d’Albaida, es caracteritza per tenir una activitat musical constant durant anys. De fet, ofereix entre tres i quatre concerts anuals de diferents estils musicals com ara pasdobles, bandes sonores de pel·lícules, sarsueles, o música tradicional valenciana.

Des dels seus inicis, la Banda Artístic Cultural ha participat en les festes dels pobles de la comarca tant patronals, com moros i cristians a Ontinyent, Albaida, l’Olleria, Aielo de Malferit, Alfarrasí, i un llarg etcètera.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí