La música festera també s’estudia a la universitat

0
531

Fuente Ara Multimedia

Que la música festera és objecte de devoció és una cosa ben coneguda. El que alguns no sabien és que també és objecte d’interés acadèmic. Així consta en el pla d’estudis de l’Escola Superior de Música d’Alt Rendiment (ESMAR), on el músic alcoià Francisco Amaya imparteix un seminari dedicat a la direcció de música festera.

El seminari té lloc aquest dissabte 18 de gener, i en ell el concertista internacional d’orgue Francisco Amaya tractarà aspectes de la història de la música festera alcoiana, dels seus gèneres pasdobles, marxes, fanfàrries, música per a ballets i de la seua expansió per diversos territoris valencians. Ja el mes de febrer i març oferirà el seminari sobre direcció de cors i la influència de la música vocal en la instrumental. El seminari s’imparteix com a part del Màster en Direcció Artística de Societats Musicals.

Des de l’ESMAR destaquen aquesta formació «per la seua novetat, pel seu gran interés social, i pel potencial que tanca la formació en un nou camp, una formació transversal i especialitzada de gran ajuda per al desenvolupament de les tasques pròpies de la direcció d’una agrupació musical«.

Francisco Amaya és professor d’orquestra i banda en el conservatori de Torrent, així com concertista internacional d’orgue, i exassessor musical de l’Associació de Sant Jordi d’Alcoi.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí