Francisco Coll presidirà el Jurat del Certamen Internacional de Bandes de Música 2024   

0
92

  • El certamen tindrà lloc en el Palau de la Música els dies 18, 19, 20 i 21 de juliol
  • Recentment, també s’ha conegut que l’obra ‘Concert per a cello i orquestra’ del músic valencià serà interpretada en els BBC Proms 2024

https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgzGxStwKVwDSQrgCNdrbVrJzCqrL?projector=1&messagePartId=0.2

El compositor valencià Francisco Coll serà qui presidisca el Jurat del Certamen Internacional de Bandes de Música 2024. El músic ha agraït la confiança a l’organització del certamen i ha assenyalat que “accepte amb gust esta responsabilitat de presidir el jurat d’enguany, ja que, si bé la meua vida professional es desenvolupa en el món de l’orquestra simfònica, sempre m’he sentit, fins a un cert punt, fruit de tot el que València i el seu sistema de societats musicals em va oferir durant la meua infantesa i adolescència”.

En este sentit, Coll ha recordat que “València em va proporcionar l’oportunitat de començar en el món de la música, creixent amb un trombó a les mans i desenvolupant les meues habilitats a través de totes eixes vivències que em van marcar profundament, i que no puc, sinó estar sempre agraït per tot això”.

La seua música ha sigut interpretada, entre altres, per l’Orquestra Simfònica de Londres, la Filharmònica de Los Angeles, la Filharmònica de Múnic, la Simfònica de Toronto, l’Orquestra Simfònica Ciutat de Birmingham, l’Orquestra Nacional d’Espanya o la Filharmònica de Luxemburg.

A més, ha dirigit, entre altres, l’Orquestra Simfònica de la BBC, la Filharmònica de Radi France, la Kammerorchester Basel, l’Orquestra de València, l’Orquestra Simfònica del Principat d’Astúries o la Camerata Bern.

Actualment, està escrivint una òpera i treballa de forma regular amb artistes com a Sol Gabetta, Patricia Kopatchinskaja o Kirill Gerstein i les seues composicions s’han sentit en festivals internacionals com a BBC Proms, Aldeburgh, Aix-en-provence, Verbier, Aspen o Tanglewood.

El Certamen Internacional de Bandes de València, que se celebra des de finals del segle XIX, enguany tindrà lloc, de nou, en el Palau de la Música els dies 18, 19, 20 i 21 de juliol, comptant inicialment amb una inscripció de 30 bandes, de les quals han quedat 21 conformades dins de l’orde d’actuació.

D’estes, 15 són de la Comunitat Valenciana, 2 de Galícia, 1 de la comunitat autònoma de Madrid i 1 de Castella-la Manxa. A més, el Certamen comptarà amb la participació d’una banda simfònica de Colòmbia i una banda de Portugal.

BBC Proms 2024

Recentment, també s’ha conegut que l’obra ‘Concert per a cello i orquestra’ de Francisco Coll serà interpretada en els BBC Proms 2024, el festival de música clàssica més conegut del món, que se celebrarà entre el 19 de juliol i el 14 de setembre a Londres. L’actuació comptarà amb Sol Gabetta com a solista i la BBC Symphony Orchestra.

En este sentit, Francisco Coll juntament amb Joaquin Rodrigo han sigut dos dels compositors valencians programats en tota la història d’este festival internacional, des de la seua fundació en 1895.

El mateix compositor va dirigir l’estrena mundial amb la Orchestre Philharmonique de Radi France (a París), i, després, amb Kammerorchester Basel a Suïssa (en totes dues ocasions amb Gabetta com a solista).

GABINET DE COMUNICACIÓ

València, lunes 29 de abril de 2024

Francisco Coll presidirá el Jurado del Certamen Internacional de Bandas de Música 2024

  • El certamen tendrá lugar en el Palau de la Música los días 18, 19, 20 y 21 de julio
  • Recientemente, también se ha conocido que la obra ‘Concierto para cello y orquesta’ del músico valenciano será interpretada en los BBC Proms 2024

El compositor valenciano Francisco Coll será quien presida el Jurado del Certamen Internacional de Bandas de Música 2024. El músico ha agradecido la confianza a la organización del certamen y ha señalado que “acepto con gusto esta responsabilidad de presidir el jurado de este año, ya que, si bien mi vida profesional se desarrolla en el mundo de la orquesta sinfónica, siempre me he sentido, hasta cierto punto, fruto de todo lo que València y su sistema de sociedades musicales me ofreció durante mi niñez y adolescencia”.

En este sentido, Coll ha hecho hincapié en que “València me proporcionó la oportunidad de empezar en el mundo de la música, creciendo con un trombón en las manos y desarrollando mis habilidades a través de todas esas vivencias que me marcaron profundamente, y que no puedo, sino estar siempre agradecido por todo ello”.

Su música ha sido interpretada, entre otras, por la Orquesta Sinfónica de Londres, la Filarmónica de Los Ángeles, la Filarmónica de Múnich, la Sinfónica de Toronto, la Orquesta Sinfónica Ciudad de Birmingham, la Orquesta Nacional de España o la Filarmónica de Luxemburgo.

Además, ha dirigido, entre otras, la Orquesta Sinfónica de la BBC, la Filarmónica de Radio France, la Kammerorchester Basel, la Orquesta de València, la Orquesta Sinfónica del Principado de Asturias o la Camerata Bern.

Actualmente, está escribiendo una ópera y trabaja de forma regular con artistas como Sol Gabetta, Patricia Kopatchinskaja o Kirill Gerstein y sus composiciones se han escuchado en festivales internacionales como BBC Proms, Aldeburgh, Aix-en-provence, Verbier, Aspen o Tanglewood. 

El Certamen Internacional de Bandas de València, que se celebra desde finales del siglo XIX, este año tendrá lugar, de nuevo, en el Palau de la Música los días 18, 19, 20 y 21 de julio, contando inicialmente con una inscripción de 30 bandas, de las que han quedado 21 conformadas dentro del orden de actuación.

De estas, 15 son de la Comunitat Valenciana, 2 de Galicia, 1 de la Comunidad autónoma de Madrid y 1 de Castilla La Mancha. Además, el Certamen contará con la participación de una banda sinfónica de Colombia y una banda de Portugal.

BBC Proms 2024

Recientemente también se ha conocido que la obra ‘Concierto para cello y orquesta’ de Francisco Coll será interpretada en los BBC Proms 2024, el festival de música clásica más conocido del mundo, que se celebrará entre el 19 de julio  y el 14 de septiembre en Londres. La actuación contará con Sol Gabetta como solista y la BBC Symphony Orchestra.

En este sentido, Francisco Coll junto a Joaquin Rodrigo han sido dos de los compositores valencianos programados en toda la historia de dicho festival internacional, desde su fundación en 1895.

El mismo compositor dirigió el estreno mundial con la Orchestre Philharmonique de Radio France (en París), y, después, con Kammerorchester Basel en Suiza (en ambas ocasiones con Gabetta como solista).

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí