La Banda Primitiva de Llíria s’inscriu al Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València 2020”

0
493

La Banda Primitiva de Llíria s’inscriu al Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València 2020”

Simfonia memorial és l’obra lliure que estrenarà el Clarín, composta pel clariner José Alamà Gil

La Banda Primitiva de Llíria ha formalitzat la seua inscripció per al Certamen Internacional de Bandes de Música (CIBM) “Ciutat de València” 2020, que tindrà lloc el 19 de juliol. La bicentenària agrupació busca competir en la Secció d’Honor, després de la seua participació fora de concurs l’any 2019, dintre de les celebracions del bicentenari de la societat. 

“El Certamen Internacional de Bandes de Música i la Banda Primitiva tenen una història comuna i volem que continue sent així” explica el president de la societat, José Luis Pérez Veses. “Després de l’any tan extraordinari que hem viscut, tenim clar que hem de seguir assolint reptes i el Certamen de València serà el nostre per a este 2020. La Junta Directiva, el director i els músics; estem molt il·lusionats per tornar a la competició”.

La candidatura del Clarín al CIBM València 2020 aposta per una proposta completament clarinera. A més de la formació a la societat del director titular, Javier Enguídanos Morató; la Primitiva concorrerà amb una obra lliure composta pel compositor i clariner José Alamà Gil, sota el títol Simfonia memorial.

Segons el vicepresident artístic de la societat, Miguel Cerezo Gil, la societat es troba davant “d’una participació inèdita perquè, per primera volta en la nostra història, a més d’amb un director titular de la casa com a l’any 2011; competirem al Certamen amb una obra lliure composta per un músic del Clarín”.

“Pepe Alamà és un compositor amb una reconeguda trajectòria internacional en l’àmbit de la composició. Este és un fet imprescindible a l’hora de fer-li l’encàrrec de compondre l’obra lliure per al Certamen. Si, a més, és un músic del Clarín, l’elecció era clara des del primer moment en què ens posàrem a treballar en el Certamen” afirma Migue Cerezo.

Per altra banda, la Banda Primitiva ha seleccionat el pasdoble Dos sonrisas del compositor clariner Juan Vicente Mas Quiles. En paraules del vicepresident, “interpretar un pasdoble del mestre Mas Quiles, el nostre compositor més veterà, és una manera d’arrodonir una participació 100% clarinera al Certamen”. 

Una volta finalitzat el termini d’inscripcions, l’organització del Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” donarà a conéixer les bandes – són un màxim de cinc – que concorreran en la Secció d’Honor. “Estem desitjant competir de nou al Certamen de València. Este 2020 obrim una nova etapa i volem seguir fent història” conclou el president del Clarín.

La Banda Primitiva de Llíria se inscribe en el Certamen Internacional de Bandas de Música “Ciudad de València 2020”

Simfonia memorial es la obra libre que estrenará el Clarín, compuesta por el clarinero José Alamà Gil

La Banda Primitiva de Llíria ha formalizado su inscripción para el Certamen Internacional de Bandas de Música (CIBM) “Ciudad de València” 2020, que tendrá lugar el 19 de julio. La bicentenaria agrupación busca competir en la Sección de Honor, después de su participación fuera de concurso en 2019, dentro de las celebraciones del bicentenario de la sociedad. 

“El Certamen Internacional de Bandas de Música y la Banda Primitiva tienen una historia común y queremos que continúe siendo así” explica el presidente de la sociedad, José Luis Pérez Veses. “Después del año tan extraordinario que hemos vivido, tenemos claro que tenemos que seguir logrando retos y el Certamen de València será el nuestro para este 2020. La Junta Directiva, el director y los músicos; estamos muy ilusionados por volver a la competición”.

La candidatura del Clarín al CIBM València 2020 apuesta por una propuesta completamente clarinera. Además de la formación en la sociedad del director titular, Javier Enguídanos Morató; la Primitiva concurrirá con una obra libre compuesta por el compositor y clarinero José Alamà Gil, bajo el título Simfonia memorial.

Según el vicepresidente artístico del Clarín, Miguel Cerezo Gil, la sociedad se enfrenta “a una participación inédita porque, por primera vez en nuestra historia, además de con un director titular de la casa como el año 2011; competiremos en el Certamen con una obra libre compuesta por un músico del Clarín”.

“Pepe Alamà es un compositor con una reconocida trayectoria internacional en el ámbito de la composición. Este es un hecho imprescindible a la hora de hacerle el encargo de componer la obra libre para el Certamen. Si, además, es un músico del Clarín, la elección era clara desde el primer momento, en el que nos pusimos a trabajar en el Certamen” afirma Migue Cerezo.

Por otro lado, la Banda Primitiva ha seleccionado el pasodoble Dos sonrisas del compositor clarinero Juan Vicente Mas Quiles. En palabras del vicepresidente, “interpretar un pasodoble del maestro Mas Quiles, nuestro compositor más veterano, es una manera de redondear una participación 100% clarinera en el Certamen”. 

Una vez finalizado el plazo de inscripciones, la organización del Certamen Internacional de Bandas de Música “Ciudad de València” dará a conocer las bandas – son un máximo de cinco – que concurrirán en la Sección de Honor. “Estamos deseando competir de nuevo en el Certamen de València. Este 2020 abrimos una nueva etapa y queremos seguir haciendo historia” concluye el presidente del Clarín.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí