Harem de Javier Forner és el primer guanyador del I Concurs de Composició Ciutat d’Albaida

0
544
El passat 9 d'Octubre Albaida va celebrar el seu I Concurs de Composició de Música Festera Ciutat d’Albaida baix la premissa de Marxa Mora, sent el seu guanyador l’albaidí Javier Forner pel seu treball Harem, triat entre 19 obres presentades.

Albaida (14/10/20)-. L’Ajuntament d’Albaida amb la Junta Central de Moros i Cristians d’Albaida (JUCEF) van convocar el 1r Concurs de Composició de Música Festera «Ciutat d’Albaida», que va ser resolt el passat 9 d’Octubre amb el Concert de Música Festera interpretat per la Primitiva d’Albaida “el Gamell”, i que va deixar com a guanyador a Javier Forner per la marxa mora titulada Harem, en segon lloc va quedar l’obra Petra de Román García i com a Finalista va ser Pablo Soler per Origen.

Un concurs que es repetirà cada dos anys i que ja s’ha anunciat que la propera modalitat de marxa serà per a la cristiana. Des de l’Ajuntament el seu alcalde, Josep Albert, va voler “agrair l’esforç realitzat per la JUCEF i el Jurat, i així com celebrar l’alt nivell dels compositors i compositores d’Albaida, comptant amb dos albaidins entre els tres finalistes” una qualitat “que ens anima, més si cap, a repetir l’experiència i consolidar el Concurs de Composició de Música Festera Ciutat d’Albaida com tot un referent en un futur proper”. Per la seua banda el president de la JUCEF, Vicent Bellver, també ha anunciat “que l’any que ve viurem també un procés de composició de l’Himne de la Festa d’Albaida, per a seguir potenciant els Moros i Cristians de la nostra localitat per tot arreu alhora que apostem per la música”.

El músic i compositor Albaidí Javier Forner, guanyador del certamen, va explicar sobre Harem que “es tracta d’una peça essencialment femenina, molt adaptada per a una esquadra de dones” i va reconèixer que era “tot un honor, sent fill d’Albaida, haver estat el primer guanyador del Concurs” a més ha mostrat la seua satisfacció “perquè en aquest poble, que ha donat tants bons músics, faltava un concurs de composició”.

Per aquesta primera edició s’ha comptat com a jurat amb Ramón García, Joan Enric Canet i Pepe Toni Vila i com assessor del Concurs amb Juan Carlos Sempere Bomboí. I ha obtingut la col·laboració de la Diputació de València, la conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, l’Institut Valencià de Cultura i Fes Cultura.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí