Recuperació de la Pèrgola de l’Albereda

0
466
BenQ Digital Camera

La Pèrgola de l’avinguda Albereda va ser construïda en 1920 dins del conegut com el Prat de València amb la finalitat d’acollir concerts de la Banda Municipal. Fa uns anys va ser l’escenari d’un cicle de festivals de bandes de música però lamentablement la construcció ha anat deteriorant-se al llarg del temps i actualment no te cap utilitat.

Un espai atractiu, amb molt bones condicions acústiques, que caldria recuperar per tal d’organitzar un fum d’activitats culturals i musicals, entre elles cicles de concerts a càrrec de les formacions musicals que funcionen al si de les societats musicals de la ciutat: bandes simfòniques, bandes juvenils, orquestres, grups de cambra, corals, formacions de jazz, etc.

Esta proposta compta amb el suport de la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la ciutat de València (Cosomuval), una entitat que va nàixer en 1983 a iniciativa de sis entitats musicals de la ciutat. Actualment està formada per 27 societats que agrupen un total de 2200 músics actius. En les seues escoles de música s’imparteix ensenyament musical a més de 4300 educands i es dona treball al voltant de 300 professionals. A més, estes societats aglutinen més de 12500 socis.

Són entitats sense ànim de lucre que no només estan compostes per bandes de música, la majoria d’elles disposen també de bandes juvenils, corals, grups de cambra, conjunts de jazz, orquestres simfòniques…

A més de la tasca artística desenvolupen una important labor formativa a través de les seues escoles de música i social, vertebrant els barris de la nostra ciutat.

Més informació: www.cosomuval.org

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí