LA SALA RODRIGO ACULL DE NOU “LES ARTS EN PARAL·LEL”

0
118

(Continúa en castellano, pág. 2)

LA SALA RODRIGO ACULL DE NOU “LES ARTS EN PARAL·LEL” AMB EL RECORD AL COMPOSITOR BARROC GARCÍA DE ANTONIO

Dimecres, 17 de gener. Palau de la Música

El programa “Tonades, nadales i cantades. De València a Las Palmas: Un viatge d’anada i tornada”, inicia una nova edició de “Les Arts en Paral·lel”, el veterà cicle gratuït del Palau de la Música que dirigix Ángeles López Artiga i coordina Rafael E. González. La cita serà demà dijous a les 19.30 hores, i el públic podrà escoltar un concert dedicat a Joaquín García d’Antonio, protagonitzat per la soprano Ruth dels Reis, el tenor Jesús Rita, el violinista Francisco José Valero, el flauta de bec Grabiel Santos i l’organista Juan Pablo Valero.

El director del Palau, Vicente Llimerá ha destacat d’este cicle que “és un fix en la nostra programació i de molta qualitat, que des de 1991 interrelaciona les diverses disciplines artístiques i que torna a oferir els concerts en la que és la seua sala, la “Joaquín Rodrigo”. Llimerá ha afegit respecte a este primer programa que “repassa l’obra del compositor Joaquín García de Antonio, un dels referents del barroc valencià, mestre de capella en la catedral de Las Palmas de Gran Canaria, i que va compondre al voltant de sis-centes composicions”.

Per part seua, López Artiga ha afegit que “cada esdeveniment d’este cicle és una oportunitat per a submergir-se en un món on la creativitat, la reflexió i l’emoció convergixen per a crear experiències inoblidables, en el qual descobrir el poder transformador de l’art en totes les seues manifestacions”.

La següent cita del cicle serà el 21 de febrer, protagonitzada per l’escriptora Espido Freire que submergirà al públic en l’univers sonor de Jane Austen amb la col·laboració de la Nostrum Mare Camerata, dirigida per Jacobo Christiansen, oferint una lectura-concert que explorarà composicions de Dowland, Mozart, Beethoven, Paganini, Schubert, Rossini i Offenbach.

El 6 de març, el cicle portarà a una reflexió històrica amb la Coral Juan Bautista Comes en la conferència-concert “Coral Juan Bautista Comes: Un Referent Cultural i Històric”, dirigida per Cristina Contreras i amb la participació de Rosana Pons, professora d’Història de la Música del Conservatori Municipal “José Iturbi” de València. S’interpretaran obres de Gomar, Eslava, López Artiga, Britten i Arias.

I finalment, el 4 d’abril, el Grup Instrumental Aires del Mediterrani, dirigit per Juan Bta. Meseguer, explorarà la relació entre música i ball amb la participació de l’Acadèmia de Ball Pas a Pas. Obres de Manuel de Falla, Astor Piazzolla, Juan Bta. Meseguer i altres seran el fil conductor d’este vibrant concert.

LA SALA RODRIGO ACOGE DE NUEVO “LAS ARTES EN PARALELO” CON EL RECUERDO AL COMPOSITOR BARROCO GARCÍA DE ANTONIO

Miércoles, 17 de enero. Palau de la Música

El programa “Tonadas, villancicos y cantadas. De València a Las Palmas: Un viaje de ida y vuelta”, inicia una nueva edición de “Las Artes en Paralelo”, el veterano ciclo gratuito del Palau de la Música que dirige Ángeles López Artiga y coordina Rafael E. González. La cita será mañana jueves a las 19.30 horas, y el público podrá escuchar un concierto dedicado a Joaquín García de Antonio, protagonizado por la soprano Ruth de los Reyes, el tenor Jesús Rita, el violinista Francisco José Valero, el flauta de pico Grabiel Santos y el organista Juan Pablo Valero.

El director del Palau, Vicente Llimerá ha destacado de este ciclo que “es un fijo en nuestra programación y de mucha calidad, que desde 1991 interrelaciona las diversas disciplinas artísticas y que vuelve a ofrecer los conciertos en la que es su sala, la “Joaquín Rodrigo”. Llimerá ha añadido respecto a este primer programa que “repasa la obra del compositor Joaquín García de Antonio, uno de los referentes del barroco valenciano, maestro de capilla en la catedral de Las Palmas de Gran Canaria, y que compuso alrededor de seiscientas composiciones”.

Por su parte, López Artiga ha añadido que “cada evento de este ciclo es una oportunidad para sumergirse en un mundo donde la creatividad, la reflexión y la emoción convergen para crear experiencias inolvidables, en el que descubrir el poder transformador del arte en todas sus manifestaciones”.

La siguiente cita del ciclo será el 21 de febrero, protagonizada por la escritora Espido Freire que sumergirá al público en el universo sonoro de Jane Austen con la colaboración de la Nostrum Mare Camerata, dirigida por Jacobo Christiansen, ofreciendo una lectura-concierto que explorará composiciones de Dowland, Mozart, Beethoven, Paganini, Schubert, Rossini y Offenbach.

El 6 de marzo, el ciclo llevará a una reflexión histórica con la Coral Juan Bautista Comes en la conferencia-concierto “Coral Juan Bautista Comes: Un Referente Cultural e Histórico”, dirigida por Cristina Contreras y con la participación de Rosana Pons, profesora de Historia de la Música del Conservatorio Municipal “José Iturbi” de València. Se interpretarán obras de Gomar, Eslava, López Artiga, Britten y Arias.

Y finalmente, el 4 de abril, el Grupo Instrumental Aires del Mediterrani, dirigido por Juan Bta. Meseguer, explorará la relación entre música y baile con la participación de la Academia de Baile Pas a Pas. Obras de Manuel de Falla, Astor Piazzolla, Juan Bta. Meseguer y otros serán el hilo conductor de este vibrante concierto.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí