Albaida viurà un 9 d’Octubre marcat per la música i el record

0
521

Suspeses les Festes Patronals i de Moros i Cristians per la pandèmia de la Covid19 des d’Albaida s’han volgut mantindré dues fites per a aquest 9 d’Octubre.

Per una banda el Concert de Música Festera i la final del Concurs de Composició Ciutat d’Albaida i per altra un homenatge a les persones que van faltar durant l’Estat d’Alarma.

L’Ajuntament d’Albaida amb la Junta Central de Moros i Cristians d’Albaida (JUCEF) van convocar el 1r Concurs de Composició de Música Festera «Ciutat d’Albaida» amb propòsit de fomentar les expressions musicals més arrelades a la població. Després del seu ajornament per motius de l’Estat d’Alarma aquest concurs es resoldrà finalment demà 9 d’octubre, a les 12.00 h, amb el Concert de Música Festera on s’interpretaran les tres peces finalistes, que per ordre alfabètic són: Haren, Origen i Petra, totes elles responen a la modalitat de marxa mora. El concert serà a càrrec de la Primitiva d’Albaida, «el Gamell», on vora 70 músics sota la batuta d’Edmundo Vidal les faran sonar. Aquest concurs vindrà realitzant-se, a partir d’ara, de manera bianual i s’han previst dotacions de 2.000 € per al primer premi, 1.000 € per al segon i 250 € per al treball finalista.


L’alcalde, Josep Albert, ha manifestat la seua «gran satisfacció per la bona acollida del certamen entre les compositores i compositors, bona mostra d’això són les 19 obres rebudes d’una qualitat excel·lent segons ens indiquen els membres del jurat», a més «parlem d’una reivindicació històrica de la ciutat d’Albaida que viu la música dels Moros i Cristians a flor de pell i que ara podem donar-li resposta». Per la seua banda el president de la JUCEF, Vicent Bellver «la música i la festa van de la mà i amb aquest acte ho volem fer valdre, i més que mai ens cal viure un concert com aquest per a recordar que els Moros i Cristians no s’aparen mai i que d’aquesta eixirem totes i tots amb unitat» a més «vull agrair a les filaes d’Albaida el seu comportament exemplar on han respectat les normes sanitàries en tot moment».


Aquest concurs compta amb la col·laboració de la Diputació de València, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, l’Institut Valencià de Cultura i de Fes Cultura. L’entrada al recinte es farà diferenciada entre les persones representants de les filaes d’Albaida, amb invitació, i el públic general, que accediran per ordre de cua fins a completar aforament, seguint en tot moment les normes d’accés marcades per la Covid19 com el control d’entrada i de temperatura. El concert serà retransmés per la pàgina de Facebook de l’Ajuntament d’Albaida per a poder compartir aquests moments amb tota la ciutadania que no puga accedir a la Pista Coberta del Poliesportiu.


DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí