LA BANDA PRIMITIVA DE PALOMAR AL MESTALLA

0
2186

La banda de música para el partido Valencia-Alavés(Copa del Rey) 17/01/2018
BANDA PRIMITIVA DE PALOMAR(València).
 

REPERTORIO MUSICAL BANDA PRIMITIVA DE PALOMAR – VALENCIA C.F.
LLEGADA JUGADORES
1. «CREU DAURÀ», marcha cristiana de Francisco Valor Llorens.
2. TOMAS FERRUS, pasodoble de Godofredo Garrigues.
2. AMUNT VALÈNCIA, himno de Pablo Sánchez Torrella. (OBLIGADA)
PASACALLES FACHADA PRINCIPAL DE MESTALLA
CHURUMBELERIAS , pasodoble de Emilio Cebrián.
ANTES DEL INICIO DEL PARTIDO (EN TERRENO DE JUEGO)
ENTRADA: «AMUNT VALENCIA», HIMNO DE PABLO SANCHEZ TORRELLA (OBLIGADA)
EN UN PUNTO FIJO DELANTE DE TRIBUNA: «VALENCIA» marcha de JOSE PADILLA (OBLIGADA)
DURANTE EL PARTIDO EN SUS ASIENTOS
EN EL MINUTO 5: » LA PUERTA GRANDE» PASODOBLE DE ELVIRA CHUECA
EN EL MINUTO 85: «AMUNT VALENCIA» HIMNO DE PABLO SANCHEZ TORRELLA (OBLIGADA A NO SER QUE EL EQUIPO
VAYA PERDIENTO)

BREU HISTORIAL BANDA PRIMITIVA DE PALOMAR
La banda Primitiva és una entitat músic cultural, que pertany a la localitat de Palomar, poble de poc menys de 600 habitants situat en la comarca de la Vall d´Albaida, a la Comunitat Valenciana.
El nostre poble encara que menut gaudeix d´una gran i arraigada aficció per la música, per això és prou corrent que en algunes famílies del poble, tant pares com fills, com nets siguen músics, el que indica el grau d´implicació que existix per la música en Palomar.
La nostra entitat és coneguda i reconeguda dins del mon fester, és normal que en pobles com Castalla, Villena, Mutxamel, Elda, Caravaca, Alcoi, Cocentaina, Ontinyent, Benilloba, Sax, Busot, Aielo de Malferit, Rafelguaraf, Vilajoiosa etc etc, es parle del bon fer dels nostres músics, a més a més d´haver estat també en Málaga, Guadajalara i Vilanova i la Geltrú.
També cal destacar els reconeiximents i premis que al llarg del temps hem aconseguit com en festes com Onil, Castalla, Villena, Ontinyent, Cocentaina, Oliva, Ibi, Banyeres, etc, i destacar la participación en el concurs de grups musicals a Guadalajara, que es va guanyar en grup de joves que oscil.laven entre els 11 i els 16 anys d´edat, recenment l´any 2015 es guanyà el concurs de bandes a la localitat de Font de la Figuera,  també cal tindre en concert que en nombroses Comparses o Filaes ens unixen molts anys de relació festera musical, com a Mutxamel, Benilloba, Castalla, Elda, Ontinyent , etc etc, pobles en els quals actuem des de fa mes de 35 anys ininterromputs i algún aplega als 50 anys de relació músic-festera, l´any 2003 es gravà un cd a la localitat de Castalla, amb el títol “25 anys”, en referencia als 25 anys que portavem actuant en la comparsa moros Blaus de Castalla per aquell temps.
La nostra entitat no té data fundacional en la que basarse per a dir exactament l´any en que es va fundar, se sap pels familiars de la banda que els nostres avantpassat musicals la varen fundar a principis del segle XX.
Aquesta entitat ha contat amb molts bons músics, com fou el senyor  Pep Tarrasó mestre i fundaor de l´escola de solfistes, el Tio Salvoret mestre de la nostra entitat durant molts anys i clarinet soliste de la banda d´Ontinyent, Pepe Samuel bon músic i mestre durant un temps, actualmente el nostre director és Juan Alborch Miñana, profesor al conservatori d´Alacant.
Cal resenyar el local social de la Banda, propietat de la societat des de l´any 1980, any de la seua construcción, i el qual ens ha permés desenvolupar la nostra tasca d´escola, assajos, etc, sen se dependre de cap administració, a més a més als últims anys hem anant incorporant nous intruments de percussió, per a estar al dia en totes les nostres actuacions com puga ser la batería, el xilofón, etc etc.
No podem acabar este breu historial de la banda sense anomenar a “Juan Sancarlos” o “juanito”, ha estat l´ànima de la banda durant moltísims anys i va portar a la Banda Primitiva, al seu màxim esplendor en el mon de la música festera, el seu saber fer ha fet posible que al dia de huí la banda tinga el bon nom que té i si em permeten el prestigi a nivell de la festa de moros i cristians, sempre li estarem agraïts.
La banda actualment conta en una plantilla d. uns 35 músics, més la gent que col.labora de manera habitual en la nostra societat.
 
 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí