U.M.GATA DE GORGOS AL MESTALLA

0
671

La banda de música que actuará en el partido Valencia-Real Madrid(15-12-2019)
UNIÓ MUSICAL DE GATA DE GORGOS(Alacant). 

REPERTORIO MESTALLA-UNIÓ MUSICAL DE GATA

LLegada de Jugadores

1. «ORGULLO SANTIAGISTA», pasodoble deIgnacio Sánchez Navarro

2. «REINA DE FIESTAS 1960», pasodoble de José María Ferrero Pastor

3. «AMUNT VALÈNCIA», himno de Pablo Sánchez Torrella

Pasacalles fachada principal de Mestalla

1. «EL TIO RAMÓN”, pasodoble de Salvador SalváSapena

2. «CHURUMBELERÍAS”, pasodoble de Emilio Cebrián Ruiz

Antes del inicio del partido(En terreno de juego)

– En Punto fijo delante de Tribuna: «VALENCIA», marcha de José Padilla Sánchez

Durante el partido en sus asientos

En el minuto 5: «AZCARRAGA», pasodoble de Richard Scott Cohen.

En el minuto 80: «AMUNT VALÈNCIA», himno de Pablo Sánchez Torrella

La Unió Musical de Gata és una de les Bandes més veteranes de la nostra comarca. Al 2020 fa 150 anys de la seua existència.

La seua fundació es remunta a l’any 1870 amb un músic de la ribera, Ricardo González, com a primer director.

Al llarg dels anys, aquesta Societat Musical va creixent en importància i en nombre de músics, de la mà de molts directors.

Caldria destacar entre ells, el nom de Leopoldo Vidal Extrems, que va dirigir la Banda de 1978 a 1986. Amb ell, va perdre impuls i va donar un gran salt de qualitat.

En Abril de 1984, sota la seua direcció, va guanyar el primer premi del XIII (tretzè) Concurs Provincial de Bandes de Música d’Alacant, i en Juny del mateix any el segon premi del VI (sitzè) Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana.

Dels últims anys cal destacar les seues actuacions al Parc Eurodisney de París,  a la ciutat austríaca d’Innsbruck i el concert que a 2015 va oferir al Palau de la Música de València amb motiu del seu 145 aniversari.

Des de octubre passat la Unió Musical de Gata està dirigida pel mestre de Piles  Salvador Tur Savall. 

SALVADOR TUR SAVALL

Natural de Piles, on comença la seua formació musical. Estudia clarinet i violí al Conservatori Professional de Música de Carcaixent. Continuant els seus estudis al Conservatori Superior de Música de València on obté el Títol Superior de Clarinet amb la màxima qualificació.

Ha assistit a diversos cursos de Perfeccionament Instrumental i Pedagogia amb prestigiosos professors com D. Juan Vercher (Catedràtic del Conservatori Superior de Música de València),

D. Vicente Peñarrocha (Catedràtic del Reial Conservatori Superior de Música de Madrid), 

D. José Tomás (Clarinet Solista de l’Orquestra Nacional d’Espanya) i D.Vicente López (Clarinet Solista de la Reial Fhilarmonia de Galicia).

Ha sigut professor de Clarinet a diverses localitats com Piles, Villalonga, Real de Gandia, Llosa de Ranes, la Font d’En Carròs i Ondara.

Estudia Direcció de Banda amb els professors Jan Cober, Alex Schillings, Jan van der Roost i Thomas Doss. Diplomat en Direcció de Banda per l’Escola Comarcal de Música de la Vall d’Albaida amb els professors Jose Rafael Pascual Vilaplana, Jose Vicente Asensi i Ramón García i Soler. Completant la seua formació com a Director de Banda i Orquestra en Allegro International Music Academy amb el director i compositor Ferrer Ferran.

Ha realitzat estudis de Música de Cambra i Interpretació al Conservatori Superior de Música “Padre Antonio Soler” de San Lorenzo del Escorial (Madrid) amb el professor Graham Jackson.

Membre-fundador del Trio de Cambra “Solfado”, realitzant nombrosos concerts en diverses localitats de la Comunitat de Madrid.

De l’any 1993 a 2015 ha estat com a  Professor i Cap del Departament de Música al Col.legi de Secundària “Sant Joan Bosco” de València.

Ha estat com a Director convidat a la Agrupació Artístico-Musical “Santa Bàrbara” de Piles. 

Ha publicat articles d’acústica musical amb el departament de Física Aplicada de l´Escola Técnica Superior d’Enginyers Industrials, a la Universitat Politécnica de València, on ha realitzat estudis de Doctorat en Història i Ciències de la Música.

Ha sigut professor de Banda, Cor i Orquestra als Conservatoris Professionals de Música d’Oliva, Requena, Torrent, Cullera, València i Denia. Director de l´Orquestra, Cor i Banda de música al mateixos conservatoris, així com Cap del Departament de Veu i Corda.

Distingit amb la primera medalla oficial del Conservatori Professional de Música d’Oliva per la seua dedicació a la música durant el curs 1999-2000.

Ha sigut Director titular de l’Agrupació Artístico-Musical “Carròs” de la Font d’En Carròs i de la Societat Musical “La Lira” de l’Alfàs del Pi.

Actualment és professor d’Orquestra al Conservatori Professional de Música de Denia, així com Director titular de la Unió Musical de Gata.DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí