ANDREA MOTIS I CAMERATA PAPAGENO PRESENTEN FEBRERO AMB ESTÀNDARDS I CLÀSSICS LLATINOAMERICANS EN CLAU DE JAZZ

0
74

Nova cita del XXVII Festival de Jazz de València

Dimarts, 9 de juliol. Palau de la Música

La jove trompetista, cantant i compositora Andrea Motis, presentarà demà dimecres a la Sala Iturbi, a les 20.00 hores, el seu últim treball Febrero amb la formació xilena Camerata Papageno. Un treball la música del qual prové de Xile, el Perú i l’Argentina, complementada amb un poc de Broadway i el Brasil, i amb arranjaments de Federico Dannemann. Es tracta del nou programa del XXVII Festival de Jazz de València que organitza el Palau de la Música.

El director del Palau, Vicente Llimerá ha destacat que “Andrea Motis és una de les cites del nostre festival que més expectació està creant, ja que si bé ha actuat en passades edicions de manera col·lectiva, i fa tres anys com a protagonista, demà ho farà com a artista indiscutible a nivell internacional”. Llimerá ha afegit que “en esta ocasió ve en un format de cambra que agradarà molt, al costat de la Camerata Papageno, i a més presentant al nostre públic un deliciós programa amb estàndards i clàssics llatinoamericans en clau de jazz”.

D’esta manera, el públic assistent podrà escoltar un repertori amb clàssics llatinoamericans com “Perfidia”, “Noche de Ronda”, “Garota de Ipanema”, versions de “Inti-Illimani” i dos estàndards de jazz que cobren nova vida en els arranjaments de Dannemann cantats per Motis com “The Man I Love” i “Someone To Watch Over Me”. I és que per a Motis, febrer és un mes vinculat a la seua relació personal amb Xile, país que visita des de fa anys amb la seua família, i per això és el títol del seu nou projecte com a homenatge íntim a un país i a una època, l’estiu a Amèrica del Sud.

Andrea Motis va començar en el panorama musical l’any 2010 i ha demostrat una gran maduresa artística amb el jazz de la mà de Joan Chamorro i la Sant Andreu Jazz Band, forjant-se al costat de músics com Wycliffe Gordon, Jesse Davis, Bobby Gordon o Dick Oatts, entre altres. El 2011, Quincy Jones ja es va fixar en ella i la va convidar a compartir escenari en el Festival de Peralada. Al llarg de la seua trajectòria musical, l’artista ha trobat el seu propi camí artístic, alguna cosa que va quedar patent en el disc Loopholes el 2022 on es va atrevir amb nous sons que s’acostaven al funk, el neosoul i el jazz elèctric.

Nueva cita del XXVII Festival de Jazz de València

ANDREA MOTIS Y CAMERATA PAPAGENO PRESENTAN FEBRERO CON ESTÁNDARES Y CLÁSICOS LATINOAMERICANOS EN CLAVE DE JAZZ

Martes, 9 de julio. Palau de la Música

La joven trompetista, cantante y compositora Andrea Motis, presentará mañana miércoles en la Sala Iturbi, a las 20.00 horas, su último trabajo Febrero junto con la formación chilena Camerata Papageno. Un trabajo cuya música proviene de Chile, Perú y Argentina, complementada con un poco de Broadway y Brasil, y con arreglos de Federico Dannemann. Se trata del nuevo programa del XXVII Festival de Jazz de València que organiza el Palau de la Música.

El director del Palau, Vicente Llimerá, ha destacado que “Andrea Motis es una de las citas de nuestro festival que más expectación está creando, ya que si bien ha actuado en pasadas ediciones de manera colectiva, y hace tres años como protagonista, mañana lo hará como artista indiscutible a nivel internacional”. Llimerá ha añadido que “en esta ocasión viene en un formato de cámara que gustará mucho, junto a la Camerata Papageno, y además presentando a nuestro público un delicioso programa con estándares y clásicos latinoamericanos en clave de jazz”.

De esta manera, el público asistente podrá escuchar un repertorio con clásicos latinoamericanos como “Perfidia”, “Noche de Ronda”, “Garota de Ipanema”, versiones de “Inti-Illimani” y dos estándares de jazz que cobran nueva vida en los arreglos de Dannemann cantados por Motis como “The Man I Love” y “Someone To Watch Over Me”. Y es que para Motis, febrero es un mes vinculado a su relación personal con Chile, país que visita desde hace años con su familia, y por ello es el título de su nuevo proyecto como homenaje íntimo a un país y a una época, el verano en América del Sur.

Andrea Motis comenzó en el panorama musical en el año 2010 y ha demostrado una gran madurez artística con el jazz de la mano de Joan Chamorro y la Sant Andreu Jazz Band, forjándose junto a músicos como Wycliffe Gordon, Jesse Davis, Bobby Gordon o Dick Oatts, entre otros. En 2011, Quincy Jones ya se fijó en ella y la invitó a compartir escenario en el Festival de Peralada. A lo largo de su trayectoria musical, la artista ha encontrado su propio camino artístico, algo que quedó patente en el disco Loopholes en 2022 donde se atrevió con nuevos sonidos que se acercaban al funk, el neosoul y el jazz eléctrico.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí