JOSEP COLOM PRESENTA A MOZART COM A UN VISIONARI I EL RELACIONA AMB ELS SEUS HEREUS BEETHOVEN I CHOPIN

0
92

Comença una nova edició de “Cambra al Palau”

Dimarts, 6 de febrer. Palau de la Música

El concertista Josep Colom, un dels pianistes espanyols de major reconeixement i amb una sòlida trajectòria internacional, iniciarà demà dimecres la nova edició del Cicle “Cambra al Palau”, que torna a desenvolupar-se a la Sala Rodrigo, després de quatre anys d’estar tancada per reforma. Presenta al públic valencià, a les 19.30 hores, l’ambiciós programa “El Mozart visionari i els seus hereus”, que reunix sonates i rondós de Wolfgang Amadeus Mozart, amb altres obres mestres d’aquells compositors com Ludwig van Beethoven o Frédéric Chopin, que adoraven al geni salzburgués.

El director del Palau, Vicente Llimerá, ha volgut destacar respecte a este inici del cicle que “tindrem la magnífica oportunitat de gaudir de la tècnica, musicalitat i virtuosisme d’un vertader mestre del pianisme espanyol com és Colom, admirat per tants artistes i amb un programa exigent d’una temàtica molt especial, ja que presenta a Mozart com a un visionari, com un avançat al seu temps, relacionant-lo amb uns altres dos titans com van ser Beethoven i Chopin”.

D’esta manera, Josep Colom interpretarà de Mozart la Sonata en do menor la Sonata en do menor K. 457 i els Rondos en re major K 485 i en la menor K511; la Sonata en do menor op. 10 núm. 1 de Beethoven, així com l’Escocesa en re major op. 72 núm. 3, el Vals en la menor op. 34 núm. 2, la Masurca en la menor op. 17 núm. 4 i l’Andante spinato i gran polonesa brillant op. 22 de Chopin.

El gran pianisme tornarà a protagonitzar la següent cita d’este cicle, el pròxim 10 de febrer amb la “Suite Ibèria” d’Isaac Albéniz, que interpretarà  Luis Fernando Pérez, especialista en esta composició i un concertista molt valorat pel públic i la crítica per la seua tècnica pianística. La “Suite Ibèria”  és una obra admirada pels intèrprets i compositors, un vertader “tour de force” per al pianista, plena de bellesa, complexitat i dificultat.

Entre els nombrosos músics que han ajudat a evolucionar a Josep Colom, destaca especialment el compositor Joan Guinjoan. De jove va guanyar els concursos internacionals de Jaén (1977) i de Santander (1978). En els anys 70 va estudiar a l’École Normale de Musique francesa, fundada per Alfred Cortot. El Ministeri de Cultura espanyol li va atorgar el premi Nacional de Música (1998).

A França ha gravat la major part dels seus CD per al segell Mandala amb obres de Brahms, Franck, Blasco de Nebra, Mompou, Falla, etc. Per al segell RTVE va gravar en directe un DVD amb el Tercer concert de Prokófiev i un CD amb obres de Chopin, Debussy i Ravel. Últimament, ha gravat per al segell Eudora obres de Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Liszt i Mompou. La pedagogia s’ha convertit, en un aspecte molt important per a ell i ha impartit regularment classes magistrals, a més de treballar en el Conservatori del Liceu de Barcelona.

Empieza una nueva edición de “Cambra al Palau”

JOSEP COLOM PRESENTA A MOZART COMO A UN VISIONARIO Y LO RELACIONA CON SUS HEREDEROS BEETHOVEN Y CHOPIN

Martes, 6 de febrero. Palau de la Música

El concertista Josep Colom, uno de los pianistas españoles de mayor reconocimiento y con una sólida trayectoria internacional, iniciará mañana miércoles la nueva edición del Ciclo “Cambra al Palau”, que vuelve a desarrollarse en la Sala Rodrigo, tras cuatro años de estar cerrada por reforma. Presenta al público valenciano, a las 19.30 horas, el ambicioso programa “El Mozart visionario y sus herederos”, que reúne sonatas y rondós de Wolfgang Amadeus Mozart, con otras obras maestras de aquellos compositores como Ludwig van Beethoven o Frédéric Chopin, que adoraban al genio salzburgués.

El director del Palau, Vicente Llimerá, ha querido destacar respecto a este inicio del ciclo que “tendremos la magnífica oportunidad de disfrutar de la técnica, musicalidad y virtuosismo de un verdadero maestro del pianismo español como es Colom, admirado por tantos artistas y con un programa exigente de una temática muy especial, ya que presenta a Mozart como un visionario, como un avanzado a su tiempo, relacionándolo con otros dos titanes como fueron Beethoven y Chopin”.

De este modo, Josep Colom interpretará de Mozart la Sonata en do menor K. 457 y los Rondos en re mayor K 485 y en la menor K511; la Sonata en do menor op. 10 nº 1 de Beethoven, así como la Escocesa en re mayor op. 72 nº 3, el Vals en la menor op. 34 nº 2, la Mazurca en la menor op. 17 nº 4 y el Andante spinato y gran polonesa brillante op. 22 de Chopin.

El gran pianismo volverá a protagonizar la siguiente cita de este ciclo, el próximo 10 de febrero con la “Suite Iberia” de Isaac Albéniz, que interpretará Luis Fernando Pérez, especialista en esta composición y un concertista muy valorado por el público y la crítica por su técnica pianística. La “Suite Iberia” es una obra admirada por los intérpretes y compositores, un verdadero “tour de forcé” para el pianista, llena de belleza, complejidad y dificultad.

Entre los numerosos músicos que han ayudado a evolucionar a Josep Colom, destaca especialmente el compositor Joan Guinjoan. De joven ganó los concursos internacionales de Jaén (1977) y de Santander (1978). En los años 70 estudió a l’École Normale de Musique francesa, fundada por Alfred Cortot. El Ministerio de Cultura español le otorgó el premio Nacional de Música (1998). 

En Francia ha grabado la mayor parte de sus CD para el sello Mandala con obras de Brahms, Franck, Blasco de Nebra, Mompou, Falla, etc. Para el sello RTVE grabó en directo un DVD con el Tercer concierto de Prokófiev y un CD con obras de Chopin, Debussy y Ravel. Últimamente, ha grabado para el sello Eudora obras de Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Liszt y Mompou. La pedagogía se ha convertido, en un aspecto muy importante para él y ha impartido regularmente clases magistrales, además de trabajar en el Conservatorio del Liceo de Barcelona.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí