L’ORQUESTRA DE VALÈNCIA I MARC ALBRECHT INTERPRETEN LA “CINQUENA” SIMFONIA DE BRAHMS/SHOENBERG

0
58

(Continúa en castellano, pág, 3)

Dijous, 16 de maig. Palau de la Música

-S’estrena a Espanya Frontispiece for orchestra de la compositora sud-coreana Unsuk Chin.

La contralt Wiebke Lehmkuhl canta els Rückert-Lieder de Mahler. 

L’Orquestra de València, sota la direcció del mestre alemany Marc Albrecht interpretarà demà divendres, a les 19.30 hores, la “Cinquena” simfonia de Johannes Brahms/Shoenberg. Es tracta d’un programa en el qual, a més, s’estrenarà a Espanya Frontispiece for orchestra de la compositora sud-coreana Unsuk Chin. Els Rückert-Lieder de Gustav Mahler, que cantarà la contralt germànica Wiebke Lehmkuhl, completen el programa.

El director del Palau, Vicente Llimerá ha indicat respecte a este concert d’abonament que “podrem gaudir de la interpretació de la qual és considerada com la “Cinquena” simfonia de Brahms, i que no és una altra que l’orquestració del seu Quartet amb piano núm. 1 en Sol menor, op. 25 per part d’un altre titànic compositor, Arnold Schoenberg, que va ser el seu gran valedor i defensor de la seua modernitat”.

Per a Llimerá, a més, “podrem assistir a l’estrena a Espanya de l’obra d’una de les compositores més importants de l’actualitat com és Unsuk Chin, i al debut en la nostra programació i amb l’Orquestra de València d’un director de gran prestigi com és Marc Albrecht, i d’una veu lírica internacional com és Wiebke Lehmkuhl”.

Frontispiece for orchestra de Chin evidència una fascinació per la gran tradició musical que compartix la compositora amb qui va ser un dels seus principals mestres, György Ligeti. En paraules de Paco Yáñez, autor de les notes al programa, l’autora, “més que treballar les cites musicals a manera de patchwork…, ho fa filtrant les successives cites a través de l’estil d’un segon compositor, demostrant Chin un domini magistral de la tècnica i dels llenguatges històrics”.

Marc Albrecht és reconegut a internacionalment com a director de repertori romàntic germànic-austríac, des de Wagner i Strauss fins a Zemlinsky, Schreker i Korngold, i cultiva amb convicció tot el seu repertori musical, que comprén des de Mozart fins a la música contemporània. Va ser anomenat «Director de l’Any» en els Premis Internacionals d’Òpera el 2019. Ha dirigit la Berliner Philharmoniker, Koninklijk Concertgebouworkest, Münchner Philharmoniker, Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia i Orchestre National de France, entre moltes altres.

La contralt Wiebke Lehmkuhl posseix un repertori que comprén des de Monteverdi, Händel i Bach fins a oratoris romàntics, Mahler i Wagner. És convidada habitual de la Berliner Philharmoniker, Cleveland Orchestra, Tonhalle-Orchester Zürich, Gewandhaus de Leipzig, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, Bamberger Symphoniker i Orchestre de Paris, on ha treballat amb directors com Kirill Petrenko, Klaus Mäkelä, Daniel Harding i Riccardo Chailly. També es convidada habitual en festivals com el Schleswig-Holstein, Rheingau i Lucerna. Ha actuat en els festivals de Salzburg i Bayreuth.

LA ORQUESTA DE VALÈNCIA Y MARC ALBRECHT INTERPRETAN LA “QUINTA SINFONÍA DE BRAHMS/SHOENBERG

Jueves, 16 de mayo. Palau de la Música

-Se estrena en España Frontispiece for orchestra de la compositora surcoreana Unsuk Chin.

La contralto Wiebke Lehmkuhl canta los Rückert-Lieder de Mahler. 

La Orquesta de València, bajo la dirección del maestro alemán Marc Albrecht interpretará mañana viernes, a las 19.30 horas, la “Quinta” sinfonía de Johannes Brahms/Shoenberg. Se trata de un programa en el que, además, se estrenará en España Frontispiece for orchestra de la compositora surcoreana Unsuk Chin. Los Rückert-Lieder de Gustav Mahler, que cantará la contralto germana Wiebke Lehmkuhl, completan el programa. 

El director del Palau, Vicente Llimerá ha indicado respecto a este concierto de abono que “podremos disfrutar de la interpretación de la que está considerada como la “Quinta” sinfonía de Brahms, y que no es otra que la orquestación de su Cuarteto con piano nº 1 en Sol menor, op. 25 por parte de otro titánico compositor, Arnold Schoenberg, que fue su gran valedor y defensor de su modernidad”.

Para Llimerá, además, “podremos asistir al estreno en España de la obra de una de las compositoras más importantes de la actualidad como es Unsuk Chin, y al debut en nuestra programación y con la Orquesta de València de un director de gran prestigio como es Marc Albrecht, y de una voz lírica internacional como es Wiebke Lehmkuhl”.  

Frontispiece for orchestra de Chin evidencia una fascinación por la gran tradición musical que comparte la compositora con quien fue uno de sus principales maestros, György Ligeti. En palabras de Paco Yáñez, autor de las notas al programa, la autora, “más que trabajar las citas musicales a modo de patchwork…, lo hace filtrando las sucesivas citas a través del estilo de un segundo compositor, demostrando Chin un dominio magistral de la técnica y de los lenguajes históricos”.  

Marc Albrecht es reconocido a nivel internacional como director de repertorio romántico germano-austriaco, desde Wagner y Strauss hasta Zemlinsky, Schreker y Korngold, y cultiva con convicción todo su repertorio musical, que abarca desde Mozart hasta la música contemporánea. Fue nombrado «Director del Año» en los Premios Internacionales de Ópera en 2019. Ha dirigido la Berliner Philharmoniker, Koninklijk Concertgebouworkest, Münchner Philharmoniker, Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia u Orchestre National de France, entre muchas otras.

La contralto Wiebke Lehmkuhl posee un repertorio que abarca desde Monteverdi, Händel y Bach hasta oratorios románticos, Mahler y Wagner. Es invitada habitual de la Berliner Philharmoniker, Cleveland Orchestra, Tonhalle-Orchester Zürich, Gewandhaus de Leipzig, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, Bamberger Symphoniker y Orchestre de Paris, donde ha trabajado con directores como Kirill Petrenko, Klaus Mäkelä, Daniel Hardig y Riccardo Chailly. También es invitada habitual en festivales como el Schleswig-Holstein, Rheingau y Lucerna. Ha actuado en los festivales de Salzburgo y Bayreuth.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí