El Palau de la Música presenta el concert “SGAE. 125 anys de jazz. Homenatge a Pedro Iturralde”

0
49

València, dimarts 9 d’abril de 2024

  • L’auditori valencià se suma al 125 aniversari de la Societat General d’Autors i Editors amb l’organització conjunta d’este concert gratuït   
  • La direcció artística serà a càrrec del trompetista valencià, David Pastor, i es comptarà amb artistes convidats com Ximo Tebar, Santiago Auserón, Andrea Motis, Susana Sheiman, Antonio Lizana o Moisés Sánchez 

El president del Palau de la Música, José Luis Moreno, juntament amb el director del Palau, Vicente Llimerá i la subdirectora de música, Nieves Pascual, ha expressat el seu agraïment a la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) “per haver triat el Palau de la Música per a celebrar este concert de celebració del seu 125 aniversari, i a més ho faça amb un concert molt especial en el qual recordarem a Pedro Iturralde, un de les icones del jazz a Espanya que ha deixat un important llegat”, durant la presentació del concert “SGAE. 125 anys de jazz. Homenatge a Pedro Iturralde”, que se celebrarà el pròxim 20 d’abril a la Sala Iturbi del Palau de la Música.

En este sentit, Moreno ha destacat que durant el mes de maig “continuarem apostant per la música de jazz amb tres concerts, dos a la Sala Rodrigo, d’un format més íntim i pròxim, i un altre en la Iturbi, que serviran per a continuar celebrant el Dia Internacional del Jazz, així com de preludi per al nostre festival, que molt prompte anunciarem”.

L’acte ha comptat també amb la presència del membre de la Junta Directiva de la SGAE i president del grup de treball de Jazz SGAE, Nacho Mañó, així com del director artístic del concert, David Pastor; el guitarrista, Ximo Tebar, i la cantant, Susana Sheiman. 

Amb este concert, l’auditori valencià se suma al 125 aniversari de la SGAE, organitzant conjuntament este concert gratuït, i que comptarà amb la direcció artística del trompetista valencià David Pastor. 

Pastor liderarà una impressionant big band integrada per quasi una vintena de músics de tota Espanya, que acompanyaran a artistes convidats com Ximo Tebar, Santiago Auserón, Andrea Motis, Susana Sheiman, Antonio Lizana o Moisés Sánchez.

En la presentació, Vicente Llimerá ha felicitat la SGAE pel seu aniversari i ha destacat que des del Palau “estem treballant per a oferir al públic una programació eclèctica que no sols estiga centrada en la música clàssica, ja que estem assistint a un cicle de Músiques Religioses del Món, que està omplint les sales; per Nadal vam tindre un concert de jazz, que va ser un rotund èxit; fa poc a Blanca Paloma en la música de fusió; i estem dissenyant un altre tipus de músiques, com l’electrònica i d’altres formats”. 

Respecte al concert, Llimerá ha destacat la qualitat del cartell i ha recordat que “Iturralde va tocar en 2001 en el Palau de la Música en un esdeveniment entorn del saxofon, però és que a més el vaig conéixer en 1971, en el Conservatori de Música, i va ser una experiència molt enriquidora per a tots nosaltres”.

Per part seua, Nacho Mañó ha manifestat que “València és la ciutat triada per la SGAE per a celebrar l’aniversari entorn del jazz, com ho és Barcelona per al flamenc, Sevilla per a la música electrònica i Madrid per a la música referent a la intel·ligència artificial”. “Retem homenatge -ha afegit Mañó- a un de grans músics espanyols, i este homenatge pot servir de punt de partida per a conéixer i difondre la seua figura millor”.

Així mateix, David Pastor ha remarcat que el jazz “és per a mi com una mare que abrigalla a molts músics i fusions, i en este concert he buscat la fusió del pop, la mediterrània i molts altres estils”. Respecte a Iturralde ha declarat que “va ser una persona clau en l’evolució del jazz a Espanya i és un bon moment de recuperar la seua obra”.

Juntament amb este concert, se celebrarà també el dia 20 la trobada professional “La situació del jazz a Espanya”, en el qual destacats especialistes del gènere analitzaran l’aplicació de l’estatut de l’artista en l’àmbit jazzístic, la presència del jazz en el vessant educatiu o el panorama festivaler actual.

Entorn del Dia Internacional del Jazz, el públic podrà gaudir d’altres tres actuacions musicals, entorn del Dia Internacional del Jazz, a un preu de 10 euros que es desenvoluparan el mes de maig. En concret, dos a la Sala Rodrigo: Cristina Blasco Septet amb el programa Cheiro dona Lluna (4 de maig) i Chema Peñalver amb un Tribut a Benny Goodman (8 de maig); i una a la Sala Iturbi: The Champs + Nathaniel Townsley (18 de maig).

El Palau de la Música presenta el concierto “SGAE. 125 años de jazz. Homenaje a Pedro Iturralde”   

  • El auditorio valenciano se suma al 125 aniversario de la Sociedad General de Autores y Editores con la organización conjunta de este concierto gratuito 
  • La dirección artística correrá a cargo del trompetista valenciano, David Pastor, y se contará con artistas invitados como Ximo Tebar, Santiago Auserón, Andrea Motis, Susana Sheiman, Antonio Lizana o Moisés Sánchez  

El presidente del Palau de la Música, José Luis Moreno, junto con el director del Palau, Vicente Llimerá y la subdirectora de música, Nieves Pascual, ha expresado su agradecimiento a la Sociedad General de Autores y Editores (SGAE) “por haber elegido el Palau de la Música para celebrar este concierto de celebración de su 125 aniversario, y además lo haga con un concierto muy especial en el que recordaremos a Pedro Iturralde, uno de los iconos del jazz en España que ha dejado un importante legado”, durante la presentación del concierto “SGAE. 125 años de jazz. Homenaje a Pedro Iturralde”, que se celebrará el próximo 20 de abril en la Sala Iturbi del Palau de la Música.

En este sentido, Moreno ha destacado que durante el mes de mayo “seguiremos apostando por la música de jazz con tres conciertos, dos en la Sala Rodrigo, de un formato más íntimo y cercano, y otro en la Iturbi, que servirán para seguir celebrando el Día Internacional del Jazz, así como de preludio para nuestro festival, que muy pronto anunciaremos”.

El acto ha contado también con la presencia del miembro de la Junta Directiva de la SGAE y presidente del grupo de trabajo de Jazz SGAE, Nacho Mañó, así como del director artístico del concierto, David Pastor; el guitarrista, Ximo Tebar, y la cantante, Susana Sheiman. 

Con este concierto, el auditorio valenciano se suma al 125 aniversario de la SGAE, organizando conjuntamente este concierto gratuito y que contará con la dirección artística del trompetista valenciano David Pastor. 

Pastor liderará una impresionante big band integrada por casi una veintena de músicos de toda España, que acompañarán a artistas invitados como Ximo Tebar, Santiago Auserón, Andrea Motis, Susana Sheiman, Antonio Lizana o Moisés Sánchez.

En la presentación, Vicente Llimerá ha felicitado a la SGAE por su aniversario y ha destacado que desde el Palau “estamos trabajando para ofrecer al público una programación ecléctica que no sólo esté centrada en la música clásica, ya que estamos asistiendo a un ciclo de Músicas Religiosas del Mundo, que está llenando las salas; en Navidad tuvimos un concierto de jazz, que fue un rotundo éxito; hace poco a Blanca Paloma en la música de fusión; y estamos diseñando otro tipo de músicas, como la electrónica y de otros formatos”. 

Respecto al concierto, Llimerá ha destacado la calidad del cartel y ha recordado que “Iturralde tocó en 2001 en el Palau de la Música en un evento en torno al saxofón, pero es que además lo conocí en 1971, en el Conservatorio de Música, y fue una experiencia muy enriquecedora para todos nosotros”.

Por su parte, Nacho Mañó ha manifestado que “València es la ciudad elegida por la SGAE para celebrar el aniversario entorno al jazz, como lo es Barcelona para el flamenco, Sevilla para la música electrónica y Madrid para la música referente a la inteligencia artificial”. “Rendimos homenaje -ha añadido Mañó- a uno de grandes músicos españoles, y este homenaje puede servir de punto de partida para conocer y difundir su figura mejor”.

Asimismo, David Pastor ha remarcado que el jazz “es para mí como una madre que arropa a muchos músicos y fusiones, y en este concierto he buscado la fusión del pop, la mediterránea y otros muchos estilos”. Respecto a Iturralde ha declarado que “fue una persona clave en la evolución del jazz en España y es un buen momento de recuperar su obra”.

Junto con este concierto, se celebrará también el día 20 el encuentro profesional “La situación del jazz en España”, en el que destacados especialistas del género analizarán la aplicación del estatuto del artista en el ámbito jazzístico, la presencia del jazz en la vertiente educativo o el panorama festivalero actual.
En torno al Día Internacional del Jazz, el público podrá disfrutar de otras tres actuaciones musicales, a un precio de 10 euros, que se desarrollarán en el mes de mayo. En concreto, dos en la Sala Rodrigo: Cristina Blasco Septet con el programa Cheiro da Luna (4 de mayo) y Chema Peñalver con un Tributo a Benny Goodman (8 de mayo); y una en la Sala Iturbi: The Champs + Nathaniel Townsley (18 de mayo).

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí