L’ORQUESTRA DE VALÈNCIA I LIEBREICH REGISTREN DOS SOLD OUT AMB ELS CARMINA BURANA I EL CONCIERTO DE ARANJUEZ

0
110

En abonament i extraordinari per a tancar la Temporada 2023/24

Dijous, 13 de juny. Palau de la Música

L’Orquestra de València i el seu director titular Alexander Liebreich tanquen la temporada 2023/24 amb dos programes seguits, en abonament demà divendres i extraordinari dissabte, a la Sala Iturbi i a les 19.30 hores, penjant en els dos concerts el cartell de sold out. I és que tant els cèlebres Carmina Burana de Carl Orff com el Concierto de Aranjuez del mestre Joaquín Rodrigo han despertat una gran expectació des de l’inici del curs.

El director del Palau, Vicente Llimerá, ha volgut destacar que “conclou la nostra actual temporada de la mateixa manera que va començar, amb l’Orquestra de València i el mestre Liebreich omplint la Sala Iturbi, i demostrant al llarg de tot el curs la fidelitat del nostre públic amb la seua orquestra i amb la nostra programació”. En este sentit, Llimerá ha afegit que “no és gens fàcil penjar el cartell de “no hi ha bitllets” dos dies seguits, en un mes com el de juny i en una sala de l’alta capacitat de la Sala Iturbi, de manera que no podem estar més satisfets”.

D’esta manera, demà divendres i dissabte, el públic podrà gaudir de l’obertura La capricciosa corretta de Vicente Martín i Soler, per a després escoltar el Concierto de Aranjuez de Joaquín Rodrigo, que serà interpretat per la guitarrista Ana Vidovic. La partitura, profundament melòdica i tan cèlebre universalment pel seu Adagi, se situa com l’obra més reproduïda de la història de la música occidental.

Conclourà el programa amb els Carmina Burana de Carl Orff, en els quals intervindran també la soprano Sara Blanch, el tenor Joaquín Asiáin, el baríton André Baleiro, l’Escolania de la Mare de Deu dels Desemparats i l’Orfeó Pamplonés. Es tracta d’una cantata escènica de 1937, que reunix cançons en llatí, alemany i francés antic i en les quals la declamació dels textos té un paper molt important. L’exaltació de la primavera, la naturalesa i l’alegria de viure conviuen amb els plaers mundans introduint a l’oient en una espècie d’encantament ritual. 

En el concert extraordinari de dissabte, hi haurà un únic canvi, ja que s’interpretarà el cèlebre “Bolero” de Ravel en lloc de l’obra de Martín i Soler. En esta partitura, el compositor francés realitza un magistral repàs dels diferents instruments de l’orquestra i la seua sonoritat, per a culminar en un espectacular gran crescendo que sempre suscita fascinació. Des de la seua estrena en 1928, s’ha convertit en una de les obres més cèlebres i difoses del món.

En abono y extraordinario para cerrar la Temporada 2023/24

LA ORQUESTA DE VALÈNCIA Y LIEBREICH REGISTRAN DOS SOLD OUT CON LOS CARMINA BURANA I EL CONCIERTO DE ARANJUEZ

Jueves, 13 de junio. Palau de la Música

La Orquesta de València y su director titular Alexander Liebreich cierran la temporada 2023/24 con dos programas seguidos, en abono mañana viernes y extraordinario el sábado, ambos en la Sala iturbi y las 19.30 horas, colgando en ambos conciertos el cartel de sold out. Y es que tanto los célebres Carmina Burana de Carl Orff como el Concierto de Aranjuez del maestro Joaquín Rodrigo han despertado una gran expectación desde el inicio del curso.

El director del Palau, Vicente Llimerá, ha querido destacar que “concluye nuestra actual temporada de la misma manera que empezó, con la Orquesta de València y el maestro Liebreich llenando la Sala Iturbi, y demostrando a lo largo de todo el curso la fidelidad de nuestro público con su orquesta y con nuestra programación”. En este sentido, Llimerá ha añadido que “no es nada fácil colgar el cartel de “no hay billetes” dos días seguidos, en un mes como el de junio y en una sala de la alta capacidad de la Sala Iturbi, de manera que no podemos estar más satisfechos”.

Mañana viernes y el sábado, el público podrá disfrutar de la obertura La capricciosa corretta de Vicente Martín y Soler, para después escuchar el Concierto de Aranjuez de Joaquín Rodrigo, que será interpretado por la guitarrista Ana Vidovic. La partitura, profundamente melódica y tan célebre universalmente por su Adagio, se sitúa como la obra más reproducida de la historia de la música occidental. 

Concluirá el programa con los Carmina Burana de Carl Orff, en los que intervendrán también la soprano Sara Blanch, el tenor Joaquín Asiáin, el barítono André Baleiro, la Escolanía de Nuestra Señora de los Desamparados y el Orfeón Pamplonés. Se trata de una cantata escénica de 1937, que reúne canciones en latín, alemán y francés antiguo y en las que la declamación de los textos tiene un papel muy importante. La exaltación de la primavera, la naturaleza y la alegría de vivir conviven con los placeres mundanos, introduciendo al oyente en una especie de encantamiento ritual.

En el concierto extraordinario del sábado, habrá un único cambio, ya que se interpretará el célebre “Bolero” de Ravel en lugar de la obra de Martín y Soler. En esta partitura, el compositor francés realiza un magistral repaso de los diferentes instrumentos de la orquesta y su sonoridad, para culminar en un espectacular gran crescendo que siempre suscita fascinación. Desde su estreno en 1928, se ha convertido en una de las obras más célebres y difundidas del mundo.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí