VLADIMIR JUROWSKI INICIA LA SEUA GIRA ESPANYOLA AL PALAU DE LA MÚSICA AMB JAN LISIECKI I LA SIMFÒNICA DE LA RÀDIO BERLÍN

0
354

Amb obres de Suk, Prokófiev i la tercera de Rakhmàninov

El mestre rus Vladimir Jurowski tornarà a pujar demà dimarts a l’escenari de la Sala Iturbi del Palau de la Música, a les 19.30 hores, per a iniciar a València la seua gira espanyola amb l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Berlín i el concertista Jan Lisiecki. Dirigirà en esta ocasió un programa eslau format per l’Scherzo fantàstic de Josef Suk, el Concert per a piano i orquestra núm. 2 en sol major de Serguei Prokófiev i la Simfonia núm. 3 en la menor de Serguéi Rakhmàninov.

“Esta és una de les grans cites internacionals de la nostra programació que ningú s’hauria de perdre”, ha afirmat el director del Palau, Vicent Llimerá, qui ha destacat que Jurowski sols dirigirà tres vegades a Espanya, iniciant la seua gira a València per a després anar a Madrid i a Saragossa. “Jurowski”, ha afegit Llimerá “ens visita per segona vegada després del seu debut fa cinc anys, precisament en un concert on també va participar l’excel·lent pianista canadenc Jan Lisiecki i que va ser un dels esdeveniments d’aquella temporada”.

En esta ocasió Jurowski dirigirà l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Berlín, de la qual és titular i artístic. Es tracta d’una formació fundada el 1923, la història de la qual es remunta a la primera “Hora Musical” de la ràdio alemanya l’octubre del 1923, i que ha comptat amb directors titulars com Jochum, Celibidache o Frühbeck de Burgos, entre altres, i que ha col·laborat amb compositors com Hindemith, Honegger, Milhaud, Prokófiev, Strauss, Schoenberg, Stravinsky, Vogel, Weill i Zemlinsky.

D’esta manera, Jurowski dirigirà l’Scherzo fantàstic de Joseph Suk, compositor txec, estretament unit a Dvorák professional i personalment. El jove i extraordinari pianista Jan Lisiecki abordarà el Concert per a piano i orquestra núm. 2 de Serguei Prokófiev, que no és el mateix que el públic va escoltar en la seua estrena el 1913, sinó una reconstrucció que va fer Prokófiev el 1923, ja que la partitura orquestral original, va ser destruïda en un incendi. En la segona part, es podrà escoltar la postromàntica Simfonia núm. 3 en la menor de Serguei Rakhmàninov, completada i estrenada el 1936 per l’Orquestra de Filadèlfia amb la direcció de Leopold Stokowski.

Per a Llimerá, Jurowski “és un dels grans que sempre destaca per la seua genialitat, presència escènica i programes d’indubtable interés”, i és per això que “demà podrem gaudir de la seua mestria amb un programa que domina com pocs, i en una nova Sala Iturbi, l’acústica de la qual serà ideal per a escoltar este programa ple de colorit orquestral i de força eslava”.

Nascut a Moscou, Vladimir Jurowski va estudiar als conservatoris de Dresden i Berlín. És director general de música de la Bayerische Staatsoper de Munic des del 2021, any que va deixar el seu càrrec de quinze anys com a director titular de la London Philharmonic, convertint-se en el seu director emèrit. El 1995 va fer el seu debut internacional al Festival de Wexford, amb “La nit de maig” de Rimski-Kórsakov, i més tard, al Covent Garden, amb “Nabucco”.  Ha estat al capdavant de les filharmòniques de Berlín, Viena, Sant Petersburg, Royal Concertgebouw i Tonhalle de Zuric, entre moltes altres.

Con obras de Suk, Prokófiev y la tercera de Rajmáninov

VLADIMIR JUROWSKI INICIA SU GIRA ESPAÑOLA EN EL PALAU DE LA MÚSICA CON JAN LISIECKI y LA SINFÓNICA DE LA RADIO BERLÍN

Lunes, 30 de octubre. Palau de la Música

El maestro ruso Vladimir Jurowski volverá a subir mañana martes al escenario de la Sala Iturbi del Palau de la Música, a las 19.30 horas, para iniciar en València su gira española de tres conciertos con la Orquesta Sinfónica de la Radio Berlín y el concertista Jan Lisiecki. Dirigirá en esta ocasión un programa eslavo formado por el Scherzo fantástico de Josef Suk, el Concierto para piano y orquesta nº 2 en sol mayor de Serguéi Prokófiev y la Sinfonía nº 3 en la menor de Serguéi Rajmáninov.

“Esta es una de las grandes citas internacionales de nuestra programación que nadie se tendría que perder”, ha afirmado el director del Palau, Vicente Llimerá, que ha destacado que Jurowski solo dirigirá tres veces en España, iniciando su gira en València para después ir a Madrid y a Zaragoza. “Jurowski”, ha añadido Llimerá, “nos visita por segunda ocasión tras su debut hace cinco años, precisamente en un concierto donde también participó el excelente pianista canadiense Jan Lisiecki y que fue uno de los acontecimientos de aquella temporada”.

En esta ocasión Jurowski dirigirá la Orquesta Sinfónica de la Radio de Berlín, de la que es titular y artístico. Se trata de una formación fundada en 1923, cuya historia se remonta a la primera “Hora Musical” de la radio alemana en octubre del 1923, y que ha contado con directores titulares como Jochum, Celibidache o Frühbeck de Burgos, entre otros, y que ha colaborado con compositores como Hindemith, Honegger, Milhaud, Prokófiev, Strauss, Schoenberg, Stravinski, Vogel, Weill y Zemlinsky.

De esta manera, Jurowski dirigirá el Scherzo fantástico de Joseph Suk, compositor checo, estrechamente unido a Dvorák profesional y personalmente. El joven y extraordinario pianista Jan Lisiecki abordará el Concierto para piano y orquesta nº 2 de Serguéi Prokófiev, que no es el mismo que el público escuchó en su estreno en 1913, sino una reconstrucción que hizo Prokófiev en 1923, ya que la partitura orquestal original, fue destruida en un incendio. En la segunda parte, se podrá escuchar la postromántica Sinfonía nº 3 en la menor de Serguéi Rajmáninov, completada y estrenada en 1936 por la Orquesta de Filadelfia bajo la dirección de Leopold Stokowski.

Para Llimerá, Jurowski “es uno de los grandes que siempre destaca por su genialidad, presencia escénica y programas de indudable interés”, y por ello “mañana podremos disfrutar de su maestría con un programa que domina como pocos, y en una nueva Sala Iturbi, cuya acústica será ideal para escuchar este programa lleno de colorido orquestal y de fuerza eslava”.

Nacido en Moscú, Vladimir Jurowski estudió en los conservatorios de Dresde y Berlín. Es director general de música de la Bayerische Staatsoper de Múnich desde 2021, año que dejó su cargo de quince años como director titular de la London Philharmonic, convirtiéndose en su director emérito. En 1995 hizo su debut internacional en el Festival de Wexford, con “La noche de mayo” de Rimski-Kórsakov, y, más tarde, en el Covent Garden, con “Nabucco”. Ha estado al frente de las filarmónicas de Berlín, Viena, San Petersburgo, Royal Concertgebouw y Tonhalle de Zúrich, entre otras muchas.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí