MATTHIAS HÖFS I L’ENSEMBLE DE METALLS DE L’OV REALITZEN UN SORPRENENT VIATGE MUSICAL DEL BARROC A L’ACTUALITAT

0
95

​​

Dijous, 30 de maig. Palau de la Música

El prestigiós trompeta Matthias Höfs, líder d’un dels ensembles de metalls amb major projecció mundial com és German Brass, pujarà demà divendres a l’escenari de la Sala Iturbi, a les 19.30 hores i en concert extraordinari, amb l’Ensemble de Metalls de l’Orquestra de València. D’esta manera, el públic podrà escoltar un programa molt rítmic i colorista, que viatjarà musicalment des del barroc fins a l’actualitat.

El director del Palau, Vicente Llimerá, ha destacat respecte a este concert que “té l’al·licient de gaudir a la Sala Iturbi d’un programa que sorprendrà pel seu format basat en innovadors arranjaments per a vent d’obres mestres de diverses èpoques i estils, interpretat per un ensemble de metalls de gran qualitat format per professores i professors de l’Orquestra de València, i, a més, al costat d’una llegenda de la trompeta com és Matthias Höfs, que debuta amb nosaltres”.

La visita de Höfs a Espanya respon a la iniciativa de l’ensemble de metalls de la formació simfònica valenciana per a interpretar un format de concert habitual i reeixit en orquestres com la Nacional d’Espanya, les Filharmòniques de Berlín i Viena o la Royal Concertgebouw. Al costat de transcripcions de peces seleccionades tan emblemàtiques i conegudes de l’Oratori de Nadal de Johann Sebastian Bach; de la sonata Patètica de Beethoven o de l’obertura de La Flauta Màgica de Mozart, entre moltes altres, s’estrenarà la Fanfare for a new beginning, del trombonista Ricardo Mollá, que li va ser encarregada per la Filharmònica de Los Angeles per a celebrar el retorn a la normalitat després de la pandèmia de COVID-19. La seua estrena mundial va tindre lloc al Hollywood Bowl.

Després de realitzar els seus estudis a la Hochschule für Musik und Theater d’Hamburg i a la Karajan Academy de la Berliner Philharmoniker, Matthias Höfs, amb tan sols 18 anys va obtindre la plaça de solista de la NDR Elbphilharmonie Orchester. Paral·lelament es va convertir en membre del German Brass Ensemble amb el qual continua collint èxits a tot el món. Höfs és aclamat internacionalment pel seu virtuosisme i plaer per l’experimentació. Des del 2000 imparteix classes com a professor a la Hochschule für Musik und Theater d’Hamburg. A més de la seua àmplia activitat en qualitat de solista i músic de cambra, ha produït nombrosos CD en solitari i gravat més de vint amb German Brass. El 2016, el conjunt va ser guardonat a Alemanya amb el premi Echo Klassik.

MATTHIAS HÖFS Y EL ENSEMBLE DE METALES DE LA OV REALIZAN UN SORPRENDENTE VIAJE MUSICAL DEL BARROCO A LA ACTUALIDAD

Jueves, 30 de mayo. Palau de la Música 

El prestigioso trompeta Matthias Höfs, líder de uno de los ensembles de metales con mayor proyección mundial como es German Brass, subirá mañana viernes al escenario de la Sala Iturbi, a las 19.30 horas y en concierto extraordinario, junto con el Ensemble de Metales de la Orquesta de València. De esta manera, el público podrá escuchar un programa muy rítmico y colorista, que viaja musicalmente desde el barroco hasta la actualidad.

El director del Palau, Vicente Llimerá, ha destacado respecto a este concierto que “tiene el aliciente de disfrutar en la Sala Iturbi de un programa que sorprenderá por su formato basado en innovadores arreglos para viento de obras maestras de diversas épocas y estilos, interpretado por un ensemble de metales de gran calidad formado por profesoras y profesores de la Orquesta de València, y además junto a una leyenda de la trompeta como es Matthias Höfs, que debuta con nosotros”.

La visita de Höfs a España responde a la iniciativa del ensemble de metales de la formación sinfónica valenciana para poner en pie un formato de concierto habitual y exitoso en orquestas como la Nacional de España, las Filarmónicas de Berlín y Viena o la Royal Concertgebouw. Junto a transcripciones de piezas seleccionadas tan emblemáticas y conocidas del Oratorio de Navidad de Johann Sebastian Bach; de la sonata Patética de Beethoven o de la obertura de La Flauta Mágica de Mozart, entre muchas otras, se estrenará la Fanfare for a new beginning, del trombonista Ricardo Mollá, que le fue encargada por la Filarmónica de Los Ángeles para celebrar el regreso a la normalidad tras la pandemia de COVID-19. Su estreno mundial tuvo lugar en el Hollywood Bowl.

Tras realizar sus estudios en la Hochschule für Musik und Theater de Hamburgo y en la Karajan Academy de la Berliner Philharmoniker, Matthias Höfs, con tan sólo 18 años obtuvo la plaza de solista de la NDR Elbphilharmonie Orchester. Paralelamente se convirtió en miembro del German Brass Ensemble con el que sigue cosechando éxitos en todo el mundo. Höfs es aclamado internacionalmente por su virtuosismo y placer por la experimentación. Desde el 2000 imparte clases como profesor en la Hochschule für Musik und Theater de Hamburgo. Además de su amplia actividad en calidad de solista y músico de cámara, ha producido numerosos CD en solitario y grabado más de veinte con German Brass. En 2016, el conjunto fue galardonado en Alemania con el premio Echo Klassik.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí