El Palau de la Música celebra les festes nadalenques a ritme de jazz

0
119

• El director de l’auditori, Vicente Llimerá, al costat de Ximo Tebar, Nacho Mañó i Pedro Ruy-Blas presenten “Jazzy Christmas València 2023”, un concert que tindrà lloc el 23 de desembre a la Sala Iturbi, a les 20 hores

• Participaran artistes de l’escena local, nacional i internacional del jazz com María de Medeiros, Milers Griffith, David Pastor, Will Martz, Mariano Díaz i Igor Tavan, a més dels mateixos Tebar, Mañó i Ruy-Blas

“Jazzy Christmas València 2023” serà el concert amb el qual el Palau de la Música celebrarà les festes nadalenques d’enguany. Este tindrà lloc dissabte que ve, 23 de desembre, a les 20 hores a la Sala Iturbi i el preu rondarà entre els 15 i 20 €. D’esta manera, el públic podrà gaudir d’una selecció de cançons nadalenques tradicionals de diferents països, cultures i idiomes versionades en clau de jazz i world music.

En concret, s’escoltaran temes cantats en alemany, portugués, espanyol i anglés, que seran adaptats a un context jazzístic interètnic i contemporani. D’esta manera, el concert està dirigit tant als qui escolten jazz habitualment com als qui gaudeixen de la música en general.

Vicente Llimerá, director de l’auditori, ha explicat que “la ciutadania disposa d’una gran varietat de propostes, des de les tradicionals nadalenques, la música clàssica amb “El Messies” de Händel o els espectacles per a tota la família; però volíem tornar a obrir el Palau al jazz, i fer-ho amb un espectacle únic que mai s’havia fet en estes festes, com és celebrar el Nadal a ritme de jazz amb artistes locals, nacionals i internacionals de gran qualitat”.

Per part seua, Ximo Tebar ha assenyalat que “es tracta d’una oportunitat única d’assistir a un concert que reuneix en el mateix escenari a grans figures de la música, i on es podrà escoltar arranjaments innovadors de cançons populars de Nadal de diversos països i cultures, i que agradaran molt com a “Nit de Pau”, “White Christmas”, “Santa Claus is coming to town”, “Jingle Bells” o “As Janerias”, uns arranjaments que es poden escoltar en el disc “A Jazzy World Christmas””.

Per a Nacho Mañó, “el Nadal és temps de retrobaments i afectes, i tornar al Palau de la Música és per a mi molt especial, ja que ací he tingut un dels moments més bonics de la meua carrera com a músic”, ha assegurat. Finalment, Pedro Ruy-Blas, ha afegit que “València és un dels llocs que més m’emocionen per a cantar i estar en un espectacle tan especial ens demostra que la cultura segueix molt viva”.

També actuaran vocalistes com l’actriu portuguesa María de Medeiros, el compositor Pedro Ruy-Blas i Milers Griffith. Com a trompetista intervindrà David Pastor. La banda la completaran músics com el pianista argentí Mariano Díaz, el percussionista brasiler Igor Taván i el teclista valencià Will Martz.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí