El Micalet rep els primers treballs que optaran als Premis Miquelet 2021

0
882

La 34ª edició, que consta de quatre categories obertes i altres dos que concedeix l’entitat, tindrà obert el termini d’admissió d’obres fins al 25 d’octubre 
Els guardons, que prenen el pols al dinamisme cultural, la investigació i l’educació, s’entregaran en una gala que se celebrarà en la seu de l’entitat el 27 de novembre
Els jurats avaluaran treballs de recerca filològica, històrica o cultural; experiències pedagògiques; teatre i sobre el republicanisme, el valencianisme o el moviment obrer 
La Covid-19 va impedir convocar els premis en 2020 i els guanyadors en 2019 van ser Vicent Sanz, Adrián Novella, Musiescola, el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló i La Muixeranga 
Els Premis Miquelet compten amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, Diputació de València, Ajuntament de València, Universitat de València, Associació Cultural Institut Obrer i Edicions 96
__________________________________________________________________

NOTA DE PREMSA


El Micalet rep els primers treballs que optaran als Premis Miquelet 2021

València, 13 de setembre de 2021
La Societat Coral El Micalet ha rebut els primers treballs que optaran als Premis Miquelet 2021 després de l’obertura de la convocatòria de la 34ª edició que consta de quatre categories obertes i altres dos que concedeix l’entitat. Els guardons, que prenen el pols al dinamisme cultural, la investigació i l’educació, s’entregaran en una gala que se celebrarà en la seu de l’entitat a València el dissabte 27 de novembre.

[Veure documentació adjunta].


El termini d’admissió d’obres finalitzarà el 25 d’octubre i les bases dels diferents premis es poden consultar en la pàgina web de la societat musical on es detallen les temàtiques, extensió dels originals, dotacions (de 500 a 1.500 euros), composició del jurat i altres detalls d’interés per als participants.

 
Els jurats avaluaran els treballs de les diferents categories d’aquests premis: el Joan Coromines, d’investigació filològica, històrica o cultural; Micalet de Teatre; Enric Soler i Godes, d’experiències pedagògiques; i el Institut Obrer de València, de temàtica relacionada amb el republicanisme, el valencianisme o el moviment obrer. 


La societat musical atorga també els premis d’Estudis Musicals del Institut Musical Giner i a la Difusió del Patrimoni Cultural, que atorga Viatges Fil per Randa, així com els prestigiosos Miquelet d’Honor que es concedeixen des de l’any 1988 a persones i institucions i des de 2005 es donen a títol individual i col·lectiu. 


La crisi generada per la Covid-19 va impedir al Micalet convocar aquests guardons en 2020 però sí que va entregar els Miquelet d’Honor amb els quals la junta directiva de l’entitat va reconéixer la trajectòria cívica desenvolupada per Antoni Furió, catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de València i membre del Institut d’Estudis Catalans; i l’activitat en defensa de la llengua, la cultura i la resiliència del projecte impulsat per la Companyia Teatre Micalet durant 25 anys, aniversari que va celebrar l’any passat.


Els guanyadors de les diferents categories dels Premis Miquelet en 2019 van ser Vicent Sanz i Pérez, Adrián Novella, Musiescola i el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló. El Micalet va reconéixer també a la Muixeranga de València i a sis alumnes del Institut Musical Giner. Els Premis Miquelet compten amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, el Ajuntament de València, Universitat de València, Associació Cultural Institut Obrer i Edicions 96.


Declarada d’Utilitat Pública El Micalet, una societat musical fundada l’any 1893, va ser declarada d’Utilitat Pública en 1978 i es configura com un espai de referència per la seua important activitat educativa i cultural, així com pel seu paper en l’articulació de la societat civil valenciana. L’entitat, sense ànim de lucre, compta amb la Escola de Música Matilde Salvador, d’ensenyaments no reglats, i el centre autoritzat Institut Musical Giner on s’imparteixen estudis oficials d’Ensenyament Elemental i Professional.
L’entitat és membre de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), un gran moviment associatiu al qual aporta una dilatada història i el gran patrimoni musical que atresora des de fa 127 anys.
__________________________________________________________________

DOCUMENTACIÓ

– El Micalet
http://elmicalet.cat/
– Premis Miquelet. Baseshttp://elmicalet.cat/premis-miquelet/

– Premis Miquelet d’Honorhttp://elmicalet.cat/miquelets-dhonor/

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí