Cristóbal Soler estrena titularitat al capdavant de la Banda Municipal de Valencia

0
124

València, dijous 18 de gener de 2024

Cristóbal Soler estrena titularitat al capdavant de la Banda Municipal amb un concert de música valenciana i del gran repertori europeu

  • Al concert s’interpretaran peces de Rafael Talens, Asins Arbó, Berlioz i Musorgskij

El director Cristóbal Soler estrena este diumenge, 21 de gener, a les 11:30 hores, al Palau de la Música, a les 11.30 hores, la titularitat al capdavant de la Banda Simfònica Municipal. Després de la presentació per part del regidor d’Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals, José Luis Moreno, i la primera presa de contacte amb el professorat de la centenària agrupació lírica, el mestre valencià està ultimant este concert, que combina obres dels autors valencians Rafael Talens i Miguel Asins Arbó amb partitures del gran repertori internacional d’Héctor Berlioz i Modest Musorgskij. 

El regidor d’Acció Cultura, Patrimoni i Recursos Culturals, José Luis Moreno, ha convidat la ciutadania a “gaudir del debut del nou director artístic de la Banda Municipal, Cristóbal Soler, en el primer concert de l’agrupació musical amb obres d’autors valencians i del repertori musical internacional”. 

Per la seua banda, Soler ha mostrat la seua satisfacció per l’inici de la seua trajectòria com a titular i ha afirmat que “és un honor, com a músic valencià, ser el director de la Banda Simfònica Municipal de València, de les seues excel·lents professores i professors que, per a mi, sens dubte, és sinònim de fer música amb il·lusió, lliurament i passió, amb l’obstinació de posar-la en valor amb projectes nous i il·lusionants i d’estar al servici de la societat valenciana, el nostre públic”.

El programa del primer concert inclou, en primer lloc, el pasdoble “Tercio de quites” del compositor de Cullera Rafael Talens, seguit del colorista i rítmic poema simfònic “Mare Nostrum”, de Miguel Asins Arbó, en el qual es recullen i desenvolupen diversos elements del folklore valencià. 

Una segona part del concert estarà dedicada al repertori internacional simfònic amb dos compositors romàntics, el francés Héctor Berlioz i el seu “Carnestoltes romà”, transcrit per a banda de música per Emilio Vega, i els cèlebres “Quadres d’una exposició” de l’autor rus Modest Musorgskij, en transcripció de José Schyns. Es tracta d’una partitura per a piano del mateix Musorgskij, que va orquestrar posteriorment i de manera magistral Maurice Ravel. Està inspirada en deu quadres i dibuixos inclosos en una exposició pòstuma de l’artista Víktor Hartmann.

La recollida d’entrades del concert per al públic en general es realitzarà un dia abans, dissabte, 20 de gener, a partir de les 10.00 hores del matí. S’hi podran obtindre de manera presencial en les taquilles del Palau i, de manera virtual, a través de la pàgina web del Palau. L’entrada serà gratuïta fins a completar aforament.

NOTA: Disposem de material gràfic i tall de veu. 

GABINET DE COMUNICACIÓ

València, jueves 18 de enero de 2024

Cristóbal Soler estrena titularidad al frente de la Banda Municipal con un concierto de música valenciana y del gran repertorio europeo

  • En el concierto se interpretarán piezas de Rafael Talens, Asins Arbó, Berlioz y Mussorgsky

El director Cristóbal Soler estrena este domingo, 21 de enero, a las 11:30 horas, en el Palau de la Música, su titularidad al frente de la Banda Sinfónica Municipal. Tras su presentación por parte del concejal de Acción Cultural, Patrimonio y Recursos Culturales, José Luis Moreno, y la primera toma de contacto con el profesorado de la centenaria agrupación lírica, el maestro valenciano está ultimando este concierto, que combina obras de los autores valencianos Rafael Talens y Miguel Asins Arbó con partituras del gran repertorio internacional de Héctor Berlioz y Modest Mussorgsky.

El concejal de Acción Cultura, Patrimonio y Recursos Culturales, José Luis Moreno, ha invitado a la ciudadanía a “disfrutar del debut del nuevo director artístico de la Banda Municipal, Cristóbal Soler, en el primer concierto de la agrupación musical con obras de autores valencianos y del repertorio musical internacional”.

Por su parte, Soler ha mostrado su satisfacción por el inicio de su trayectoria como titular y ha afirmado que “es un honor, como músico valenciano, ser el director de la Banda Sinfónica Municipal de València, de sus excelentes profesoras y profesores que, para mí, sin duda, es sinónimo de hacer música con ilusión, entrega y pasión, con el empeño de ponerla en valor con nuevos e ilusionantes proyectos y de estar al servicio de la sociedad valenciana, nuestro público”.

El programa del primer concierto incluye, en primer lugar, el pasodoble “Tercio de quites” del compositor de Cullera Rafael Talens, seguido del colorista y rítmico poema sinfónico “Mare Nostrum”, de Miguel Asins Arbó, en el que se recogen y desarrollan diversos elementos del folklore valenciano. 

Una segunda parte del concierto estará dedicada al repertorio internacional sinfónico con dos compositores románticos, el francés Héctor Berlioz y su “Carnaval Romano”, transcrito para banda de música por Emilio Vega, y los célebres “Cuadros de una exposición” del autor ruso Modest Mussorgsky, en transcripción de José Schyns. Se trata de una partitura para piano del propio Mussorgski, que orquestó posteriormente y de forma magistral Maurice Ravel. Está inspirada en diez cuadros y dibujos incluidos en una exposición póstuma del artista Víktor Hartmann.

La recogida de entradas del concierto para el público en general se realizará un día antes, el sábado, 20 de enero, a partir de las 10:00 horas de la mañana. Se podrán obtener de forma presencial en las taquillas del Palau y, de forma virtual, a través de la página web del Palau. La entrada será gratuita hasta completar aforo.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí