20.4 C
Valencia
miércoles, mayo 29, 2024

Una interpretació musical de tretze hores obre dissabte el festival Nits d’Aielo i Art

0
1601

La interpretació de ‘Vexations’ d’Erik Satie durant 13 hores farà de pròleg aquest dissabte de la vintena edició del festival Nits d’Aielo i Art, que tindrà lloc al Centre del Carme de València.
Onze músics interpretaran aquesta peça musical a la sala Refectori del Centre del Carme, d’11.00 a 24.00, amb la qual s’obrirà la programació d’aquesta edició dedicada de manera monogràfica ‘al temps en expansió i sense altres límits que la voluntat i la capacitat d’atendre sons i silencis instal·lats o provocats per instrumentistes avesats al contacte amb l’eternitat’.
La segona jornada del festival, diumenge 29, oferirà dues instal·lacions sonores a càrrec d’Element-s i d’Arturo Moya, i una proposta escènica de Paco Leonarte. La programació continuarà dissabte 4 de novembre amb l’estrena al nostre país de la ‘Symphonie Monotone-Silence’ d’Yves Klein, una acció/performance per a models nues i orquestra, i amb el lliurament del premi Cura Castillejo ‘al propositor més desaforat’ que rebrà el festival Bouesia de les Terres de l’Ebre. En aquest lliurament es projectarà el vídeo ‘L’encontre de les barcasses al tardet’, un concert contextual de Carles Santos i Llorenç Barber, i actuaran Miquel Àngel Marín, Ester Xargay i Rafael Tormo.
Per tancar el festival, Montserrat Palacios, Miguel Ángel Marín i Llorenç Barber interpretaran ‘Concert de sol a sol’, des de les 12 de la nit i fins qe es faça de dia. Aquesta peça, tal com expliquen els autors, ‘va nàixer a finals de l’estiu de 1991 quan Llorenç Barber va fer sonar el seu campanar portàtil en un monticle rodejat d’aigua i des d’on feia sonar per mitjà de llargues cordes tota una instal·lació de campanes i esquellots penjats de roques i arbres mentre a la llunyania sonaven els bramuls del bram tardorenc dels cérvols salvatges’. Per a assistir a aquesta interpretació cal cal inscriure’s amb un correu electrònic a barbercampana@gmail.com.
Creat pel musicòleg aieloner Llorenç Barber el 1998, el festival Nits d’Aielo i Art es va celebrar a Aielo de Malferit fins l’any 2007. En 2008 ja es va traslladar a València, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània en aquell any, i ha passat per diferents espais com ara la Universitat de València l’any passat. Fins i tot, en 2013 la programació del festival de música experimental es va desenvolupar a Madrid.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí