CAPELLA DE MINISTRERS TORNA AL PALAU DE LA MÚSICA AMB UN CONCERT D’ATMOSFERA NAPOLITANA I MEDITERRÀNIA

0
41

(Continúa en castellano, pág. 3)

Dilluns, 12 de febrer. Palau de la Música

Capella de Ministrers i el seu titular i fundador Carles Magraner, tornaran a pujar a l’escenari de la Sala Rodrigo, este dimecres a les 19.30 hores, per a presentar dins del cicle “Cambra al Palau” que organitza el Palau de la Música, el programa “Mediterrània, una mar de música”. D’esta manera, la formació valenciana interpretarà obres d’un ric patrimoni musical que abasten la música tradicional, renaixentista i barroca, i que el conjunt ha recopilat en un disc homònim.

El director del Palau, Vicente Llimerá, ha destacat respecte a este concert que “un dels estils que no pot faltar en el nostre cicle és el de la música antiga, i Capella de Ministrers, que és una de les nostres referències internacionals, sempre aporta com és el cas del programa de demà, concerts de qualitat i de temàtiques d’indubtable interés que adquireixen una altra dimensió amb l’acústica tan brillant de la nostra Sala Rodrigo”.

Per a este treball discogràfic, Magraner (viola de gamba) ha comptat amb prestigiosos cantants com Èlia Casanova i Pino de Vittorio, i músics com Robert Cases (guitarra barroca i tiorba), Pau Ballester (percussió), David Antich (flautes), Eduard Navarro (cornamusa i mandolina), Lixsania Fernández (violone) i Aziz Samsaoui (kanun i saz). Les obres del programa són d’autors dels segles XVI i XVII com Antonio Valente, Athanasius Kircher, Giovan Leonardo Primavera, Lucas Ruiz de Ribayaz, Vincenzo Fontana, Andrea Falconieri, Girolamo Frescobaldi, Claudio Monteverdi, Stefano Landi, així com cançons de Pino de Vittorio amb arranjaments de Magraner i altres obres anònimes i tradicionals.

Per part seua, Magraner ha manifestat la seua immensa satisfacció per tornar a actuar al Palau de la Música i ha subratllat que “celebrarem amb el públic la interculturalitat que propicia el Mediterrani des de fa segles”. En este sentit, el violagambista i musicòleg ha destacat que “tenim moltes arrels i història en comú amb tots els pobles influenciats per esta mar que reivindiquem com a referent d’un gran patrimoni musical, font d’inspiració i una forma hedonista d’entendre la vida”.

Des de la seua creació el 1987, Capella de Ministrers, sota la direcció de Carles Magraner, ha desenvolupat una important tasca investigadora i musicològica en favor del patrimoni musical espanyol, des de l’edat mitjana fins al segle XIX. L’activitat de la formació ha sigut molt intensa, gravant més de 63 discos, amb molt bones crítiques, a més de premis i distincions com els ICMA, guanyador en dos ocasions en la categoria de Música Antiga pel seu disc “Quattrocento” el 2018 i pel seu disc “El collar de la coloma” el 2023 així com finalista pel seu disc “Super Lamentationes” el 2021.

CAPELLA DE MINISTRERS VUELVE AL PALAU DE LA MÚSICA CON UN CONCIERTO DE ATMÓSFERA NAPOLITANA Y MEDITERRÁNEA

Lunes, 12 de febrero. Palau de la Música

Capella de Ministrers y su titular y fundador Carles Magraner, volverán a subir al escenario de la Sala Rodrigo, este miércoles a las 19.30 horas, para presentar dentro del ciclo “Cambra al Palau” que organiza el Palau de la Música, el programa “Mediterrània, un mar de música”. De esta manera, la formación valenciana interpretará obras de un rico patrimonio musical que abarcan la música tradicional, renacentista y barroca, y que el conjunto ha recopilado en un disco homónimo.

El director del Palau, Vicente Llimerá, ha destacado respecto a este concierto que “uno de los estilos que no puede faltar en nuestro ciclo es el de la música antigua, y, Capella de Ministrers, que es una de nuestras referencias internacionales, siempre aporta como es el caso del programa de mañana, conciertos de calidad y de temáticas de indudable interés que adquieren otra dimensión con la acústica tan brillante de nuestra Sala Rodrigo”.

Para este trabajo discográfico, Magraner (viola de gamba) ha contado con prestigiosos cantantes como Èlia Casanova y Pino de Vittorio, y músicos como Robert Cases (guitarra barroca y tiorba), Pau Ballester (percusión), David Antich (flautas), Eduard Navarro (cornamusa y mandolina), Lixsania Fernández (violone) y Aziz Samsaoui (kanun y saz). Las obras del programa son de autores de los siglos XVI y XVII como Antonio Valente, Athanasius Kircher, Giovan Leonardo Primavera, Lucas Ruiz de Ribayaz, Vincenzo Fontana, Andrea Falconieri, Girolamo Frescobaldi, Claudio Monteverdi, Stefano Landi, así como canciones de Pino de Vittorio con arreglos de Magraner y otras obras anónimas y tradicionales.  

Por su parte, Magraner ha manifestado su inmensa satisfacción por volver a actuar en el Palau de la Música y ha subrayado que “celebraremos con el público la interculturalidad que propicia el Mediterráneo desde hace siglos”. En este sentido, el violagambista y músicólogo ha destacado que “tenemos muchas raíces e historia en común con todos los pueblos influenciados por este mar que reivindicamos como referente de un gran patrimonio musical, fuente de inspiración y una forma hedonista de entender la vida”.
Desde su creación en 1987, Capella de Ministrers, bajo la dirección de Carles Magraner, ha desarrollado una importante tarea investigadora y musicológica en favor del patrimonio musical español, desde el medioevo hasta el siglo XIX. La actividad de la formación ha sido muy intensa, grabando más de 63 discos, con muy buenas críticas, además de premios y distinciones como los ICMA, ganador en dos ocasiones en la categoría de Música Antigua por su disco “Quattrocento” en 2018 y por su disco “El collar de la paloma” en 2023 así como finalista por su disco “Super Lamentationes” en 2021.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí