JOSU DE SOLAUN INTERPRETA EN RECITAL A CHOPIN, BRAHMS I SCHUMANN EN EL SEU RETORN A LA SALA ITURBI

0
142

L’última vegada que va actuar en recital al Palau de la Música va ser fa 18 anys

Dilluns, 15 de gener. Palau de la Música

El pianista valencià Josu de Solaun pujarà de nou a l’escenari de la Sala Iturbi del Palau de la Música, este dimecres a les 19.30 hores, en recital i dins de l’abonament de la recentment estrenada Temporada d’Hivern. El concertista valencià, únic espanyol que ha guanyat el Concurs Internacional de Piano de València Premi Iturbi i el George Enescu de Bucarest, entre altres guardons com dos Premis ICMA, abordarà un programa de gran dificultat tècnica i interpretativa, format per obres mestres del romanticisme centreeuropeu, de Johannes Brahms, Robert Schumann i Frédérik Chopin, així com del compositor rus Serguei Prokófiev.

El director del Palau, Vicente Llimerá, ha recordat que Josu de Solaun comparteix presència en recital, en la temporada d’abonament, amb altres excel·lents pianistes com Boris Giltbug i Grigori Sokolov, destacant d’este programa que “Josu és un dels nostres més destacats concertistes, amb una fructífera trajectòria internacional avalada per grans èxits i reconeixements”. “No en va”, ha afegit Llimerá, “ha guanyat dos Premis ICMA i està nominat enguany per dos àlbums, que esperem que obtinga sengles guardons en la cerimònia de lliurament que tindrà lloc el pròxim mes d’abril en esta casa, el Palau de la Música”.

D’esta manera, iniciarà el seu recital amb les Quatre balades, opus 10 de Brahms, per a seguir amb la Gran sonata en fa sostingut menor, opus 11 de Schumann; i quatre peces de Chopin, el Vals en la menor, opus 34 número 2; el Preludi en mi menor, opus 28 núm. 4; la Masurca en la menor, opus 17 núm. 4; l’Estudi en mi bemoll menor, opus 10 núm. 6 i el Preludi en do sostingut menor, opus 45. La Sonata núm. 8 en si bemoll major, opus 84 de Prokófiev completa el programa.

Josu de Solaun assegura que “reflexionant sobre les meues arrels basc-valencianes, no puc evitar sentir una enorme emoció i nostàlgia en pensar en el meu pròxim recital a València, la ciutat que em va veure créixer”. Així mateix ha destacat que “l’última vegada que vaig oferir un recital a la Sala Iturbi, al maig de 2008, va ser un moment crucial en la meua vida. Ara em sent honrat de compartir la meua música una vegada més en este lloc tan especial, que sent com la meua llar musical”.

Premis ICMA

Josu de Solaun, qui ha actuat amb orquestres com la del Mariinski de Sant Petersburg, Filharmònica La Fenice de Venècia o l’Orquestra de la Ràdio Txeca, entre altres, opta a obtindre guardons en els Premis ICMA, considerats els Grammy de la música clàssica. En la present edició, per dos àlbums del pianista gravats en directe en la categoria d’Instrument solista: Roots, the ADDA concert, publicat per ÀRIA classics; i Nocturnes on the margins, editat per March Vivo i la Fundació Juan March de Madrid. Tots dos treballs han recaptat els elogis de la crítica i la premsa especialitzada.

La última vez que actuó en recital en el Palau de la Música fue hace 18 años

JOSU DE SOLAUN INTERPRETA EN RECITAL A CHOPIN, BRAHMS Y SCHUMANN EN SU REGRESO A LA SALA ITURBI

Lunes, 15 de enero. Palau de la Música

El pianista valenciano Josu de Solaun subirá de nuevo al escenario de la Sala Iturbi del Palau de la Música, este miércoles a las 19.30 horas, en recital y dentro del abono de la recién estrenada Temporada de Invierno. El concertista valenciano, único español que ha ganado el Concurso Internacional de Piano de Valencia Premio Iturbi y el George Enescu de Bucarest, entre otros galardones como dos Premios ICMA, abordará un programa de gran dificultad técnica e interpretativa, formado por obras maestras del romanticismo centroeuropeo, de Johannes Brahms, Robert Schumann y Frédérik Chopin, así como del compositor ruso Serguéi Prokófiev.

El director del Palau, Vicente Llimerá, ha recordado que de Solaun comparte presencia en recital, en la temporada de abono, con otros excelentes pianistas como Boris Giltbug y Grigori Sokolov, destacando de este programa que “Josu es uno de nuestros más destacados concertistas, con una fructífera trayectoria internacional avalada por grandes éxitos y reconocimientos”. “No en vano”, ha añadido Llimerá, “ha ganado dos Premios ICMA y está nominado este año por dos álbumes, que esperamos obtenga sendos galardones en la ceremonia de entrega que tendrá lugar el próximo mes de abril en esta casa, el Palau de la Música”.

De esta manera, Josu de Solaun iniciará su recital con las Cuatro baladas, opus 10 de Brahms, para seguir con la Gran sonata en fa sostenido menor, opus 11 de Schumann; y cuatro piezas de Chopin, el Vals en la menor, opus 34 número 2; el Preludio en mi menor, opus 28 número 4; la Mazurka en la menor, opus 17 número 4; el Estudio en mi bemol menor, opus 10 número 6; y el Preludio en do sostenido menor, opus 45. La Sonata número 8 en si bemol mayor, opus 84 de Prokófiev completa el programa.

Josu de Solaun asegura que “reflexionando sobre mis raíces vasco-valencianas, no puedo evitar sentir una ola de emoción y nostalgia al pensar en mi próximo recital en Valencia, la ciudad que me vio crecer”. Asimismo ha destacado que “la última vez que ofrecí un recital en la Sala Iturbi, en mayo de 2008, fue un momento crucial en mi vida. Ahora me siento honrado de compartir mi música una vez más en este lugar tan especial, que siento como mi hogar musical”.

Premios ICMA

Josu de Solaun, quien ha actuado con orquestas como la del Mariinski de San Petersburgo, Filarmónica La Fenice de Venecia o la Orquesta de la Radio Checa, entre otras, opta a obtener galardones en los Premios ICMA, considerados los Grammy de la música clásica. En la presente edición, por dos álbumes del pianista grabados en directo en la categoría de Instrumento solista: Roots, the ADDA concert, publicado por ARIA classics; y Nocturnes on the margins, editado por March Vivo y la Fundacion Juan March de Madrid. Ambos trabajos han recabado los elogios de la crítica y la prensa especializada.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí