València ret homenatge al mestre Joaquín Rodrigo

0
62

València, divendres 9 de febrer de 2024

València ret homenatge al mestre Joaquín Rodrigo

  • La Junta de Govern Local aprova una moció per a impulsar la celebració d’actes amb motiu del 25 aniversari de la seua defunció 
  • L’obra de Rodrigo, Fill adoptiu de la Ciutat, “ha traspassat fronteres fins a convertir-lo en el músic valencià més important del segle XX”
  • El primer reconeixement es produirà este diumenge amb un concert en el Palau de la Música de la Banda Simfònica Municipal de València, que interpretarà ‘Per la flor del Lliri Blau’

https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=961783be6c&attid=0.2&permmsgid=msg-f:1790419831986575156&th=18d8d959e45fd734&view=att&disp=safe

La ciutat de València retrà homenatge al mestre Joaquín Rodrigo amb motiu del 25 aniversari de la seua defunció. Així ha quedat confirmat en una moció aprovada este divendres per la Junta de Govern Local de l’Ajuntament. L’obra del compositor, nascut a Sagunt i Fill adoptiu de la Ciutat de València des de 1999, “té un abast universal, traspassant fronteres fins a convertir-lo en el músic valencià més important del segle XX”, tal com ha destacat el regidor d’Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals, José Luis Moreno.

La moció aprovada “posa de manifest la ferma voluntat de la Corporació i de la ciutat de València de preservar la seua memòria, amb gratitud, per generacions”. El text també recorda que la ciutat va retolar una moderna avinguda amb el seu nom, li va dedicar una de les sales del Palau de la Música i li va concedir la seua Medalla d’Or a títol pòstum, a més d’instal·lar un monòlit de Granados i una placa commemorativa en el número 12 del carrer Sorní, lloc on va estar residint una temporada.

Igualment, la Junta de Govern Local insta al Palau de la Música, l’Orquestra de València, la Banda Simfònica Municipal de València, el Conservatori Municipal José Iturbi, la Direcció General de Discapacitat i el conjunt de delegacions de l’Ajuntament de València “a realitzar qualsevol acte que contribuïsca a enaltir i reconéixer la figura del nostre gran músic”.

De la mateixa manera, la moció subratlla que l’Ajuntament col·laborarà i recolzarà en tot allò que, per part de la família del mestre Rodrigo i la seua Fundació, es programe al llarg d’enguany. En 1999 es va crear la Fundación Victoria y Joaquín Rodrigo, orientada a preservar l’arxiu de la família i difondre la figura i obres del compositor del ‘Concierto de Aranjuez’.

“La transcendència cultural del mestre Rodrigo i la innegable influència de la seua obra musical en la nostra terra ens porta a impulsar des de l’Ajuntament de València este homenatge, al qual també convidem a participar-hi la resta d’administracions públiques, en el moment en què es complixen cinc lustres de la seua defunció”, ha afirmat Moreno.

Concert homenatge

El primer reconeixement serà este diumenge 11 de febrer, en el Palau de la Música, amb un concert de la Banda Simfònica Municipal de València, dirigida pel mestre Cristóbal Soler, que interpretarà l’obra del mestre Rodrigo ‘Per la flor del Lliri Blau’. Així mateix, la formació municipal interpretarà obres de compositors coetanis del mestre Rodrigo com són Manuel de Falla (‘Sombrero de Tres Picos’) i Joaquín Turina (‘Danzas Fantásticas’).

NOTA: Disposem de tall de veu.

GABINET DE COMUNICACIÓ

València, viernes 9 de febrero de 2024

València rinde homenaje al maestro Joaquín Rodrigo

  • La Junta de Gobierno Local aprueba una moción para impulsar la celebración de actos con motivo del 25 aniversario de su fallecimiento 
  • La obra de Rodrigo, Hijo adoptivo de la Ciudad, “ha traspasado fronteras hasta convertirlo en el músico valenciano más importante del siglo XX”
  • El primer reconocimiento se producirá este domingo con un concierto en el Palau de la Música de la Banda Sinfónica Municipal de València, que interpretará ‘Per la flor del Lliri Blau’

La ciudad de València rendirá homenaje al maestro Joaquín Rodrigo con motivo del 25 aniversario de su fallecimiento. Así ha quedado refrendado en una moción aprobada este viernes por la Junta de Gobierno Local del Ayuntamiento. La obra del compositor, nacido en Sagunt e Hijo adoptivo de la Ciudad de València desde 1999, “tiene un alcance universal, traspasando fronteras hasta convertirlo en el músico valenciano más importante del siglo XX”, tal y como ha destacado el concejal de Acción Cultural, Patrimonio y Recursos Culturales, José Luis Moreno.

La moción aprobada “pone de manifiesto la firme voluntad de la Corporación y de la ciudad de València de preservar su memoria, con gratitud, por generaciones”. El texto también recuerda que la ciudad rotuló una moderna avenida con su nombre, le dedicó una de las salas del Palau de la Música y le concedió su Medalla de Oro a título póstumo, además de instalar un monolito de Granados y una placa conmemorativa en el número 12 de la calle Sorní, lugar donde estuvo residiendo una temporada.

Igualmente, la Junta de Gobierno Local insta al Palau de la Música, a la Orquesta de València, a la Banda Sinfónica Municipal de València, al Conservatorio Municipal José Iturbi, a la Dirección General de Discapacidad y al conjunto de delegaciones del Ayuntamiento de València “a realizar cualquier acto que contribuya a ensalzar y reconocer la figura de nuestro gran músico”.

Del mismo modo, la moción subraya que el Ayuntamiento colaborará y apoyará en todo aquello que, por parte de la familia del maestro Rodrigo y su Fundación, se programe a lo largo de este año. En 1999 se creó la Fundación Victoria y Joaquín Rodrigo, orientada a preservar el archivo de la familia y difundir la figura y obras del compositor del ‘Concierto de Aranjuez’. 

“La transcendencia cultural del maestro Rodrigo y la innegable influencia de su obra musical en nuestra tierra nos lleva a impulsar desde el Ayuntamiento de València este homenaje, al que también invitamos a participar al resto de administraciones públicas, en el momento en que se cumplen cinco lustros de su fallecimiento”, ha afirmado Moreno.

Concierto homenaje

El primer reconocimiento se producirá el próximo domingo, 11 de febrero,  en el Palau de la Música, con un concierto de la Banda Sinfónica Municipal de València, dirigida por el maestro Cristóbal Soler, que interpretará la obra del maestro Rodrigo ‘Per la flor del Lliri Blau’. Asimismo la formación municipal interpretará obras de compositores coetáneos del maestro Rodrigo como son Manuel de Falla (‘Sombreo de Tres Picos’) y Joaquín Turina (‘Danzas Fantásticas’).

NOTA: Disponemos de corte de voz.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí