Una partitura inèdita de ‘El Empastre’ ix a la llum

0
183

La peça musical es presentarà en el concert del dia 27 de març interpretada per la banda juvenil del Conservatori de Catarroja, i les explicacions de la seua troballa es relataran en la roda de premsa el dijous 21 de març, a les 11.00 hores, en el Conservatori Professional de Música José Manuel Izquierdo de Catarroja

Catarroja, 13 de març de 2024. Una nova partitura de la mítica banda ‘El Empastre’ de Catarroja es tocarà el pròxim 27 de març, després de les recerques per a localitzar la composició per part de Juan Artola, coordinador de la comissió del fòrum Catarroja, ‘Un tall d’empastradors’, grup creat per a fomentar el coneixement i la memòria de la banda còmica nascuda en 1915 i que va recórrer amb el seu espectacle tres continents.

» Cal aclarir que la recerca i les pesquises son mérit de Nacho Oliver, Juan Artola ha seguit les indicacions i els enllaços q el Sr Oliver li ha passat fins conseguir la peça musical.»

El concert, amb els arranjaments musicals de l’obra musical a càrrec d’Omar Sala, estarà a càrrec de la banda juvenil del Conservatori José Manuel Izquierdo de Catarroja, amb la col·laboració de Fòrum Catarroja i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament.

La regidora de Cultura, Dolors Gimeno, explica que «conéixer els secrets de l’aparició de la partitura ens endinsarà més encara en la importància de la banda de Catarroja i en les arrels del nostre poble com a creadora i exportadora de cultura, música i artistes, i que des de l’Ajuntament donem suport per a engrandir el nostre catàleg i patrimoni cultural».

La roda de premsa per a descobrir els secrets serà el 21 de març, a les 11.00 hores, en el Conservatori Professional de Música José Manuel Izquierdo de Catarroja. La comissió ‘Un tall d’empastradors’ del Fòrum Catarroja ha impulsat la projecció pública de la banda còmica i va organitzar, en col·laboració amb el consistori, els actes commemoratius en 2015, l’any del centenari de la fundació de ‘El Empastre’.

La banda còmica ‘El Empastre’ va nàixer en 1915 a Catarroja. Va actuar en teatres, circs, places de toros, ràdios i televisions i va recórrer les principals ciutats d’Europa fins a arribar a Sud-amèrica i els Estats Units. Tenia un peculiar estil que combinava la música amb l’humor. La banda es va dissoldre l’any 2000.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí