La SAM d’Alginet clausura Santa Cecília amb el concert inaugural de la Banda Infantil i l’actuació de Stick Trencat

0
678

Alginet, 6 de desembre de 2022

La Societat Artística Musical (SAM) d’Alginet va clausurar les nombroses activitats celebrades en novembre i desembre entorn de la festivitat de Santa Cecília, patrona dels músics, amb la presentació i el concert inaugural de la Banda Infantil i l’actuació de Stick Trenkat en el Teatre Modern, el diumenge 4 de desembre. Els responsables de l’entitat han mostrat la seua satisfacció pel seguiment que han tingut tots els actes. [Veure documentació adjunta].

La Banda Infantil, dirigida per Marc Sotorres, iniciava el seu camí amb l’entusiasme i la il·lusió de 33 xiquetes i xiquets, de 7 a 9 anys, que componen la formació i que pujaven per primera vegada a tocar en el Teatre Modern. El director va triar un programa amb un lema, Ja no ens para ningú, que suposa tota una declaració d’intencions, i en el qual es van interpretar les obres Playing together, McRonald’s march y Tortoise race del compositor Jan de Haan (Started Book) i Creatures in the attic de Brian Balmages. En aquest esdeveniment, a càrrec de Lluís Espert (director del Centre Autoritzat d’Ensenyaments Professionals de Música) i de Sotorres, es va presentar a tots els músics davant l’auditori. 

En la segona part del concert, va actuar el grup de percussió Stick Trencat amb un programa que tenia per lema Around the world [Al voltant del món] i que va suposar un viatge musical amb composicions vinculades amb Rússia, els EUA, el Canadà, Cuba, Mèxic, Alemanya i Espanya. Sotorres va dirigir a l’agrupació, composta per un total de 15 músics d’entre 14 i 35 anys, que va interpretar les obres Balalaikan holiday de Morris Alan, National anthem USA de John Stafford, Percussion score de Michael Jansen, El ball del repic de Josep Ros, Tequila de Chuck Rio, Xylophonia de Joe Green, Instant Carmen de Georges Bizet, i I will survive de Roberto Bravo. 

Voro López, president de la SAM d’Alginet, ha assegurat que “la junta directiva celebra l’èxit de totes les activitats realitzades i està molt satisfeta pel resultat artístic i social”.  López ha subratllat que “hem rebut moltes mostres d’agraïment de pares i mares que van secundar amb la seua presència, i la de la ciutadania, el concert de la Banda Infantil i de Stick Trencat. Això és molt gratificant”; i considera que “aquesta nova formació infantil aporta saba nova al projecte que desenvolupem des de 1894”. 

Concerts de les agrupacions

En aquestes setmanes, la SAM d’Alginet ha oferit concerts de la Banda Simfònica i de l’Orquestra, dirigides per Olga Clari i amb la participació del Cor de xiquets de l’Escola de Música i Centre Professional d’Alginet baix la direcció de Consuelo Gómez, i d’Osel Trenado com a pianista convidat de l’agrupació de corda; i de la Banda Juvenil, baix la batuta de Marc Sotorres, en uns actes que també van servir per a presentar als 20 nous músics que passen a formar part d’aquestes formacions.

La societat musical també va traslladar a Santa Cecília des de la Casa de la Música; es va assistir a una recepció i imposició d’insígnies per part de l’alcalde, José Vicente Alemany, als nous membres de l’entitat; i es va oficiar una missa en honor a la patrona dels músics en la qual va participar el Cor, dirigit per Candi Escrivà, acompanyat per un quartet de corda. Així mateix, es va repartir el llibret de Santa Cecília, es realitzà una cercavila per a recollir als nous músics, jocs per a xiquetes i xiquets, diversos actes festius i menjars de germanor com el celebrat després del concert del passat diumenge al qual van assistir més de 120 músics i familiars.

128 anys d’història

La SAM d’Alginet, fundada en 1894, és un dels referents del moviment associatiu valencià i d’interés social a La Ribera Alta per la seua dilatada història. Compta amb un centre de música autoritzat amb 109 alumnes, una escola de música amb més de 300, una banda simfònica amb 110 músics, i agrupa en el seu si a altres formacions artístiques com la banda juvenil, orquestra, cor i un grup de percussió que integren un total de 238 intèrprets. Així mateix, 300 socis conformen la massa social que dóna suport al projecte que fomenta. 

La SAM d’Alginet és membre de la FSMCV, una associació que agrupa 550 societats musicals, amb 43.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis, que representen el principal agent cultural del territori segons la Universitat de València. 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí