La Banda Simfònica Municipal de València ompli de música els Jardins del Palau

0
51

València, dimarts 11 de juny de 2024

La Banda Simfònica Municipal de València ompli de música els Jardins del Palau

  • La formació que dirigix Cristóbal Soler oferirà tres concerts més este mes de juny després del realitzat dijous passat
  • Els Violincheli Brothers presenten l’espectacle ‘New Emotion’ al costat de la Banda Municipal, que el dijous 20 participarà en el 27 Festival de Jazz de València amb Kiko Berenguer
  • La BSMV dedicarà a la sarsuela l’últim dels concerts a l’aire lliure

La Banda Simfònica Municipal de València (BSMV) oferirà este dijous el segon dels concerts previstos durant este mes de juny als Jardins del Palau, després del realitzat la setmana passada i que va comptar amb un gran acolliment per part del públic.

Este dijous 13 de juny, la formació que dirigix Cristóbal Soler s’unirà al duo Violincheli Brothers, format per Pablo i Alejandro Turlo, els qui, amb la col·laboració d’Àlvar Calabuig en la bateria, Alfred Lorente amb el baix elèctric i Pau Chafer (piano, teclats i arranjaments) presentaran l’espectacle ‘New emotions’, que inclou obres de J. S. Bach, Antonio Vivaldi, Astor Piazzolla, Deep Purple, Nirvana, Chick Corea, Paco de Lucía, Alejandro Sanz i Ara Malikian.

La pròxima cita de la BSMV serà el dijous 20 en el marc del 27 Festival de Jazz de València sota el títol ‘Kiko Berenguer Freedom Experience’. Es tracta d’una proposta en la qual el músic valencià, acompanyat per la Banda Simfònica Municipal al costat d’un elenc de reconeguts intèrprets, entrellaça els sons del seu saxo amb el cante, el ball, l’acordió, les palmes i la guitarra flamenca.

Per a finalitzar este cicle de música a l’aire lliure als Jardins del Palau, la BSMV oferirà un concert de sarsuela el dijous 27, en el qual no faltaran els títols més populars d’este gènere firmats per autors com Gerónimo Giménez, Pablo Sorozábal, Federico Chueca o Francisco A. Barbieri. L’entrada a tots els concerts és gratuïta.

Una banda centenària

La Banda Simfònica Municipal de València va nàixer l’any 1903, de la mà del llavors regidor de l’Ajuntament Vicente Ávalos Ruiz, també periodista i crític d’art, qui un parell d’anys abans havia proposat a la màxima autoritat musical de l’època, Salvador Giner, la creació de la Banda Municipal sota la direcció de Santiago Lope. El primer concert de la formació es va realitzar sota la batuta de Lope el dia 8 de desembre de 1903.

A partir d’eixe moment, i amb Lope al capdavant de la formació, la Banda Simfònica Municipal va obtindre nombrosos èxits, com tres primers premis en el Certamen Internacional de Bilbao, celebrat en 1905. Han sigut directors titulars de la banda els mestres Lope, Vega, Ayllón, Seguí, Palanca, Ferriz, Garcés, Ribelles, Sánchez Torrella, Bonete Piqueras, Rafael Sanz-Espert, Miquel Rodrigo i Tamarit.

Actualment, dirigix l’agrupació melòdica Cristóbal Soler, i cada any, la formació executa nombroses actuacions, entre les quals destaquen els concerts de cicles en el Palau de la Música, els de juny als jardins del Palau, la seua participació en el Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València”, així com actuacions en barris i pedanies, pobles de la Comunitat Valenciana, i també en diverses ciutats europees. Així mateix, la banda participa també en els actes protocol·laris de l’ajuntament.

Per tot això, i en coincidència amb el centenari de la seua creació, l’any 2002 l’Ajuntament de València va acordar concedir-li la Medalla d’Or de la Ciutat. Així mateix, en 2003, a proposta de la ministra d’Educació, Cultura i Esports i prèvia deliberació del Consell de Ministres, es va concedir a la Banda Municipal de València, la Corbata de l’Orde Civil d’Alfons X El Savi. També posseïx la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts, la més alta condecoració concedida per l’Estat Espanyol, i l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana al Mèrit Cultural. En la seua activitat internacional, destaca la gira que la Banda Simfònica Municipal de València va realitzar l’any 2005 pel Japó, en el ‘2005 Japan Band Clinic’.

GABINET DE COMUNICACIÓ

València, martes 11 de junio de 2024

La Banda Sinfónica Municipal de València llena de música los Jardines del Palau 

  • La formación que dirige Cristóbal Soler ofrecerá tres conciertos más este mes de junio tras el realizado el pasado jueves
  • Los Violincheli Brothers presentan el espectáculo ‘New Emotion’ con la Banda Municipal, que el jueves 20 participará en el 27 Festival de Jazz de Valencia junto a Kiko Berenguer
  • La BSMV dedicará a la zarzuela el último de los conciertos al aire libre  

La Banda Sinfónica Municipal de València (BSMV) ofrecerá este jueves el segundo de los conciertos previstos durante este mes de junio en los Jardines del Palau, tras el realizado la semana pasada y que contó con una gran acogida por parte del público.

Este jueves 13 de junio, la formación que dirige Cristóbal Soler se unirá al dúo Violincheli Brothers, formado por Pablo y Alejandro Turlo, quienes, con la colaboración de Àlvar Calabuig en la batería, Alfred Lorente con el bajo eléctrico y Pau Chafer (piano, teclados y arreglos) presentarán el espectáculo ‘New emotions’, que incluye obras de J. S. Bach, Antonio Vivaldi, Astor Piazzolla, Deep Purple, Nirvana, Chick Corea, Paco de Lucía, Alejandro Sanz y Ara Malikian.

La próxima cita de la BSMV será el jueves 20 en el marco del 27 Festival de Jazz de València bajo el título ‘Kiko Berenguer Freedom Experience’. Se trata de una propuesta en la que el músico valenciano, acompañado por la Banda Sinfónica Municipal junto a un elenco de reconocidos intérpretes, entrelaza los sonidos de su saxo con el cante, el baile, el acordeón, las palmas y  la guitarra flamenca.

Para finalizar este ciclo de música al aire libre en los Jardines del Palau, la BSMV ofrecerá un concierto de zarzuela el jueves 27, en el que no faltarán los títulos más populares de este género firmados por autores como Gerónimo Giménez, Pablo Sorozábal, Federico Chueca o Francisco A. Barbieri. La entrada a todos los conciertos es gratuita.

Una banda centenaria

La Banda Sinfónica Municipal de València nació en el año 1903, de la mano del entonces concejal del Ayuntamiento Vicente Ávalos Ruiz, también periodista y crítico de arte, quien un par de años antes había propuesto a la máxima autoridad musical de la época, Salvador Giner, la creación de la Banda Municipal bajo la dirección de Santiago Lope. El primer concierto de la formación se realizó bajo la batuta de Lope el día 8 de diciembre de 1903.

A partir de ese momento, y con Lope al frente de la formación, la Banda Sinfónica Municipal obtuvo numerosos éxitos, como tres primeros premios en el Certamen Internacional de Bilbao, celebrado en 1905. Han sido directores titulares de la banda los maestros Lope, Vega, Ayllón, Seguí, Palanca, Ferriz, Garcés, Ribelles, Sánchez Torrella, Bonete Piqueras, Rafael Sanz-Espert, Miquel Rodrigo i Tamarit.

Actualmente dirige la agrupación melódica Cristóbal Soler, y cada año, la formación realiza numerosas actuaciones, entre las que destacan los conciertos de ciclos en el Palau de la Música, los de junio en los jardines del Palau, su participación en el Certamen Internacional de Bandas de Música “Ciutat de València”, así como actuaciones en barrios y pedanías, pueblos de la Comunidad Valenciana, y también en varias ciudades europeas. Asimismo, la banda participa también en los actos protocolarios del ayuntamiento.

Por todo ello, y en coincidencia con el centenario de su creación, en el año 2002 el Ayuntamiento de València acordó concederle la Medalla de Oro de la Ciudad. Asimismo, en 2003, a propuesta de la ministra de Educación, Cultura y Deportes y previa deliberación del Consejo de Ministros, se concedió a la Banda Municipal de València, la Corbata de la Orden Civil de Alfonso X El Sabio. También posee la Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes, la más alta condecoración concedida por el Estado Español, y la Alta Distinción de la Generalitat Valenciana al Mérito Cultural. En su actividad internacional, destaca la gira que la Banda Sinfónica Municipal de València realizó en el año 2005 por Japón, en el ‘2005 Japan Band Clinic’.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí