Jose Salmerón Alemany nou director de la Banda Simfònica de la Societat Musical turisense de Turís.

0
1997

Naix l’any 1988 i comença els estudis musicals a l’escola de música de Montserrat a l’edat de 7 anys, posteriorment estudia l’ensenyança professional al Conservatori Professional de Montroi i l’ensenyança superior al Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València amb el catedràtic Joaquín Gericó. 

A l’àmbit de la interpretació, ha realitzat cursos de perfeccionament amb Magdalena Martínez, Juana Guillem, Vicens Prats, Miguel Ángel Angulo, Salvador Martínez, Andrés García, Mª Dolores Tomás, José Mª Sáez Ferriz, Miguel Llopis, Ricardo Borrull i el “Quintet Cuesta”, a més, ha rebut classes magistrals de Raffaele Trevisani, Clara Novakova i Virginie Reibel. Col·labora amb l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de Valencia, Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, Banda Simfònica Municipal d’Albacete, Banda de la Federació de Societats Musicals de la CV, Quintet Piú Forte, VentsArt Ensemble, Simfònic Wind Ensemble, etc. 

L’Any 2010 guanya el primer premi del XIII Concurs Nacional de Joves Intèrprets “Ciutat de Xàtiva”. Ha realitzat el Màster en professor de secundaria per la Universitat de València i Postgrau en interpretació musical al Conservatori Superior de Música d’Aragó amb els flautistes Jaime Martín, Emily Beynon i Félix Renggli. 

Com a director, recentment ha guanyat el primer premi en el VII Certamen de Bandes Juvenils de Beniarrés i el segon premi al Concurs de Bandes Juvenils de Moncada amb la Banda Juvenil de la Societat Instructiva Unió Musical de Montserrat i ha dirigit l’Orquestra de la Societat l’Om de Picassent, la Banda Infantil i la Juvenil de la Unió Musical de Carlet. Ha estudiat direcció de banda a l’academia de Jose R. Pascual Vilaplana, amés de rebre clases de Manuel Godoy, Rafa Sanz, Salvador Sebastià, Miquel Rodrigo, Andrea Loos, Miguel Etchegoncelay, Isabelle Ruf-Weber, etc. 

En l’actualitat, estudia direcció de banda amb el mestre Jose Rafael Pascual Vilaplana i també cursa estudis superiors de direcció al Conservatori Superior de Música de Castilla-La Mancha amb els mestres Pablo Marqués, Juan Luís Martínez i Rafa García. 

És director de l’escola de música i del Centre reconegut d’ensenyances professionals de Montserrat on imparteix classes de flauta i d’orquestra/banda. És director de la Banda Juvenil de la Societat Instructiva Unió Musical de Montserrat, de la Banda Jove de l’Ateneu Musical de Cullera i de la Banda Simfònica de la Societat Musical turisense de Turís.

 Societat Musical Turisense Conservatori de Música Lola Lujan C/ Juan Luis Garcia s/n 46389 Turís (València) 

 HISTORIAL DE LA SOCIETAT MUSICAL TURISENSE 

La Societat Musical Turisense va ser fundada per En Francesc Navarro i Corell l’any 1906. Aquesta s’ha mantés amb els seus altibaixos arribant a comptar amb més de 100 músics a la seua plantilla en l’última década. 

Fins avui, aquesta agrupació compta amb una llarga llista de triomfs, entre els quals podem citar com a més significatius: 

L’any 1930, primer premi de la segona secció, al cinqué certamen municipal de Bandes Civils. 

A l’any 1947, tercer premi de la segona secció al certamen de bandes de la fira de Juliol, a València. 

Any 1970, primer premi de la segona secció al certamen de bandes de la fira de Juliol, a València. 

A l’exercici 1994 i 1995, guanyadora del primer premi del Certamen de Bandes del Real Club Nàutic de València. 

Al mateix any 1995, segon premi, a un punt del primer, de la tercera secció, al certamen de Bandes de la Diputació de València. 

A l’any 1997 primer premi de la secció segona al certamen de la Diputació de València i el segon premi al certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana. 

A l’any 1999, tercer premi de la segona secció al certamen “Ciudad de Múrcia”. 

A l’any 2004, interpretarem Carmina Burana al Palau de la Música de València junt amb la col·laboració de la Coral Polifónica Vicent Ribes. 

Diversos premis de música de “Moros i Cristians” com el primer premi al desfile de bandes de música “Ciutat d’Alcoi”, a l’any 2006. 

El 21 de juliol de 2012, la Societat Musical Turisense va guanyar el Primer Premi de la Primera Secció del Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València. 

A l’any 2006, la banda va celebrar el seu primer centenari. Un centenari farcit d’actes de diversa importància. 

Durant aquests ultims anys s’han organitzat concerts a la nostra localitat interpretant obres com Divina Comèdia, Polifemo, Dances Simfòniques de West Side Story, The Big Apple, Spartacus, La Viuda Valenciana, el Rugir del Kimbo, El fantasma de la Ópera o la Cantata de la Mare Dolorosa. Societat Musical Turisense Conservatori de Música Lola Lujan C/ Juan Luis Garcia s/n 46389 Turís (València) 

Els membres de la Societat Musical Turisense participen en diferents tipus d’esdeveniments com les Falles de València i de Turís, les festes de Moros i Cristians d’Alcoi i d’altres localitats… 

Actualment la Societat Musical compta amb l’escola de educands, “Valentín Puig”, composta per uns 85 alumnes i una plantilla de 15 professors. D’aquesta escola naix l’agrupació de la gent més jove de la banda, la banda jove de la Societat Musical Turisense. 

La Societat Musical Turisense, també compta amb una important Coral Polifònica, que li deu el seu nom de “Vicent Ribes”, a l’home que va promoure la seua formació. 

Entre la llista de directors que han passat per la batuta de la nostra Banda figuren: Francisco Navarro, el seu fundador, Baldomero Roig, Valentín Puig, Valentin Ruíz, Salvador Barber, Roberto Sáez, Carmelo Sala, Enrique Gosp, Pascual Peris, Fanscisco Zacares, David Ramírez, Luis Gómez, Francisco Valero, Germán Giménez, Miguel Pérez Ricarte, José Teruel Domingo, Juan Manuel Alarcón García i Pere Sanz Alcover. Actualment el càrrec de director l’ocupa En José Salmeron Alemany 


DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí