Exposició Rafael Rodríguez Albert a Ontinyent

0
627

Demà dijous, 20 d’abril, inaugurarem a les 19.30 h al Museu Fester d’Ontinyent l’exposició «Rafael Rodríguez Albert (Alacant, 1902-Madrid, 1979). Doble Premi Nacional de Música», la primera d’una série d’activitats que l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA) dedicarà enguany al compositor i pianista alacantí vinculat a Ontinyent en col·laboració amb la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent.

Rodríguez Albert va obtenir en dues ocasions el Premi Nacional de Música (1952 i 1961), i uns altres de destacats com el Nacional de Composició «Manuel de Falla» de la Universitat de Granada en 1977. Es va quedar cec de ben menut i va estar vinculat a l’ONCE. Va ser professor en el Col·legi Nacional de Cecs i va contribuir al desenvolupament de l’escriptura Braille per a música, implicat en les avantguardes de l’època.

Justament la seua relació amb el món docent el va vincular a Ontinyent, on durant els anys de la guerra de 1936-1939 va fer classes en el Col·legi Nacional de Cecs traslladat des de Madrid a la rereguarda i instal·lat al balneari de la Salut de la capital de la Vall d’Albaida. Allà, amb un equip docent, es va ocupar de la formació i protecció dels més de cent alumnes que patien ceguera.

A l’acte inaugural assistirà el comissari de l’exposició, José Miguel Santacreu Soler. L’exposició es podrà visitar, fins al 27 de maig vinent, d’11.00 a 13.30 h.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí