El renovat Palau de la Música “torna a sentir” amb 44 concerts d’abonament

0
360

  •  La temporada d’abonament 2023/24 de l’auditori valencià s’anuncia amb la campanya “Torna a sentir”
  • Els concerts d’abonament començaran el 18 d’octubre i conclouran el 14 de juny
  • L’Orquesta de València torna a casa, la Sala Iturbi, que s’obri al públic el 5 i 6 d’octubre amb concerts d’esta formació musical

La programació del renovat Palau de la Música de València, que compta amb un pressupost de més d’1,9 milions d’euros (1.057.000 més que en la temporada anterior), inclou un total de 44 concerts d’abonament (14 més que la temporada anterior), més 2 extraordinaris. Les actuacions començaran el 18 d’octubre i conclouran el 14 de juny. Pel que respecta als abonaments (720 en l’actualitat), el període de renovació i també de compra de nous s’obrirà el 19 de setembre.

El regidor de Cultura i president del Palau de la Música de València, José Luis Moreno, el director del Palau, Vicent Llimera i el director titular i artístic de l’Orquestra de València, Alexander Liebreich, han presentat hui esta temporada d’abonament, que s’anuncia amb una campanya de Virginia Lorente i amb el lema “Torna a sentir”, “perquè amb estos concerts torna la música i els sentiments a la Sala Iturbi”.

L’obertura d’esta sala se celebrarà els dies 5 i 6 d’octubre, amb sengles concerts que l’Orquestra de València. El primer serà un homenatge als abonats i abonades del Palau de la Música, “fidels a l’organisme autònom durant els 4 anys que ha romàs tancat per obres”, i en el segon, que estarà obert a tot el públic en general, l’Orquestra de València interpretarà un programa centrat en la figura del mestre valencià José Serrano amb motiu de Dia de la Comunitat Valenciana.

En la presentació d’este programa José Luis Moreno ha destacat que “la reobertura del Palau de la Música ha suposat un repte”, i ha explicat que s’ha incrementat el pressupost “per a escometre l’arribada de grans agrupacions i solistes que participaran amb l’Orquestra de València en diferents concerts». Així mateix, el president del Palau de la Música ha ressaltat el treball realitzat per a recuperar l’òpera instrumental en este espai, i en este sentit ha valorat l’acústica de la Sala Iturbi «que és molt bona tant per a l’òpera com per a la música simfònica”.

En la seua intervenció, el director del Palau, Vicent Llimerà, que ha anunciat la novetat del pagament fraccionat dels abonaments, també ha informat de la posada en marxa de diferents cicles musicals i de futures campanyes de descomptes. “L’objectiu del Palau de la Música és aproximar de la música clàssica a tots els públics, i també volem promocionar als artistes valencians”, ha declarat.

Finalment, el director titular i artístic de l’Orquestra de València, Alexander Liebreich, ha centrat la seua intervenció en la “qualitat acústica del renovat Palau de la Música”, i ha celebrat que l’Orquestra de València torna a la seua casa i el dia 18 d’octubre inicia la temporada d’abonament amb “La Marxa burlesca” de Manuel Palau, la primera obra que es va interpretar en l’obertura del Palau de la Música, fa 30 anys.

Al llarg del curs musical, en el Palau de la Música intervindran, de nou, “grans” orquestres, directors, solistes i cantants internacionals. L’auditori valencià també acollirà una “brillant” programació de l’Orquestra de València, amb Pascal Dusapin i el viola Antoine Tamestit com a compositor i artista en residència, respectivament. A més, el Palau de la Música albergarà la cerimònia de lliurament i el concert de gala anual dels “prestigiosos” Premis internacionals de Música Clàssica ICMA 2024.

Per la Sala Iturbi passaran “grans” formacions, directors i solistes internacionals como la Pygmalion dirigida per Raphael Pichon; la Rundfunk Simfonieorchester Berlin, dirigida per Vladimir Jurowski y el pianista Jan Lisiecki; la Philharmonia Orchestra amb John Eliot Gardiner i el violoncel·lista Jean-Guihen Queyras; la Mahler Chamber Orchestra y Daniele Gatti; The Hallé amb Kahchun Wong i la violinista Liza Ferschtman; la Filharmònica Checa, amb Semyon Bychkov i el violoncel·lista Pablo Ferrández; l’Orquestra Nacional de França amb Cristian Măcelaru i el pianista Alexandre Kantorow; la Sinfónica SWR Stuttgart i Andrés Orozco-Estrada; la Deutschekammerphilarmonie Bremen, amb Paavo Jarvi i la violinista María Dueñas; la New European Ensemble amb Tito Muñoz i amb l’oboista Christopher Bouwman. Com també Il Pomo d’Oro, sota la direcció de Maxim Emelyanychev.

Òpera i simfònic-coral

L’Orquestra de València i el seu titular, el mestre Alexander Liebreich, interpretaran en versió concert l’òpera “Salomé” de Richard Strauss, amb un repartiment “estel·lar”, encapçalat per la “gran” soprano Lisa Lindstrom; i l’oratori “La creació” de Haydn amb el Chor des Bayerischen Rudfunfks, i el “Carmina Burana” de Orff amb l’Orfeó Pamplonés. Por part seua, el “Rèquiem” de Mozart serà interpretat pel ensemble francés Pygmalion, dirigit per Raphael Pichon. L’Orquestra de la Comunitat Valenciana també intervendrà amb la mezzosoprano Jamie Barton dirigits per James Gaffigan, amb els “Wesendonck lieder” de Wagner.

Música antiga i barroca

Les formacions Internacionals protagonitzaran els dos tradicionals oratoris barrocs de Nadal i Pasqua, “El Messies” de Haendel i “La passió segons Sant Mateu” de Bach, que seran interpretats per The English Concert Choir & Orchestra, amb la direcció de Harry Bicket i la Freiburger Barockorchester dirigida per Francesco Corti, respectivament. Així mateix, Il Pomo d’Oro, interpretarà l’òpera “Dido and Aeneas” de Purcell amb un potent elenc vocal encapçalat per la diva Joyce DiDonato. Por la seua part, Harmonia del Parnàs, sota la direcció de Marian Rosa Montagut interpretaran l’oratori “Morte e sepultura di cristo” d’Antonio Caldara. I a la Sala Rodrigo, Capella de Ministrers i Carles Magraner oferiran un concert entorn de la mediterrània.

Cambra a la Sala Iturbi 

L’abonament els recitals de piano a  la Sala Iturbi torna amb lels pianistes Grigory Sokolov, Boris Giltburg i Josu de Solaun, i amb el violinista Leónidas Kavacos amb el pianista Enrico Pace.

Orquestra de València      

Esta formació actuarà dirigida pel seu titular, Alexander Liebreich, en tretze ocasions. L’Orquestra farà 3 repeticions de programes d’abonament que estaran inclosos en els diversos cicles. A part del principal director convidat, Álvaro Albiach, tendrà com a convidades i convidats a Ariane Matiakh, Beatriz Fernández Aucejo, Anna Rakitina, Nacho de Paz, Leonard Slatkin, Josep Vicent, Pierre Bleuse, Thomas Dausgaard, Orali Elts, Nuno Coelho, Guillermo García Calvo, Baldur Brönnimann, Marc Albrecht, Pablo González i Josep Pons.

Comptarà amb “grans” solistes com les i els pianistes Javier Perianes, Nelson Goerner, Saleem Ashkar, Lucas & Arthur Jussen, Alexandra Dogvan, Denis Kozhukhin i Yulianna Avdeeva. Violinistes com Leónidas Kavacos, Frank Peter Zimmermann, Isabelle Faust, Benjamin Beilman, Noa Wilschut, Clara-Jumi Kang, el viola Antoine Tamestit, la violoncel·lista Alisa Weilerstein i la guitarrista Ana Vidovic. 

En quant a veus, acompanyaran a l’Orquestra les sopranos Lise Lindstrom, Maite Alberola, Julia Kleiter, Carmen Romeu i Raquel Lojendio; les mezzosopranos Christina Daletska i Stefanie Iranyi; la contralt Wiebke Lhemkuhl; els tenors Andrew Staples, Werner Güra, Michael Weinius i Martin Mitterrutzner, i els barítons Ludwig Mittelhammer, Michael Nagy i Fernando Campero. 

Així mateix, intervendran amb l’Orquestra els solistes de la mateixa formació Raúl Arias, Javier Sapiña, María Rubio, Javier Eguillor, Luis Osca, Josep Furió, José Luis González i Raúl Benavent amb el clarinet solista de la Banda Simfònica Municipal Juan Antonio Fenollar. A més, un concert extraordinari reunirà a un ensemble de metalls, de trompes, trompetes, trombons i tuba de l’Orquestra, dirigits per Matthias Höfs.

Abonament

Abonament Anual amb els 44 concerts. 

Abonament Cicle OV: 10 concerts de l’Orquestra de València, en el qual figuren, entre altres els 3 concerts extraordinaris que es repetixen. 

Abonament Veu: 10 concerts amb l’Orquestra de València, Pygmalion, English Consort i Orquestra Barroca de Friburg.

Abonament Piano: 10 concerts conformats per pianistes amb l’OV + Sokolov, Giltburg i De Solaun.

Abonament “Ed Música et Anima”: 8 concerts en els que figuren l’òpera i els diversos oratoris de la programació.

Períodes adquisició abonaments

Renovació d’abonament anual: 19, 20, 21, 22 de setembre de 2023

Nuevos abonaments anuals: 24 y 25 de setembre de 2023

Abonament O.V.: 26, 27 setembre de 2023

Abonaments xicotets: 28 i 29 de setembre de 2023

Venda entrades soltes: 3 d’octubre de 2023.

NOTA: Disposem de material gràfic, audiovisual i tall de veu

GABINET DE COMUNICACIÓ

Valencia, lunes 11 de septiembre de 2023

El renovado Palau de la Música “torna a sentir” con 44 conciertos de abono 

  • La temporada de abono 2023/24 del auditorio valenciano se anuncia con la campaña “Torna a sentir” 
  • Los conciertos de abono comenzarán el 18 de octubre y concluirán el 14 de junio
  • Vuelve la actividad a la Sala Iturbi, que se abre al público el 5 y 6 de octubre con conciertos de la Orquesta de Valencia 

La programación del renovado Palau de la Música de València, que cuenta con un presupuesto de más de 1,9 millones de euros (1.057.000 más que en la temporada anterior), incluye un total de 44 conciertos de abono (14 más que la temporada anterior), más 2 extraordinarios. Las actuaciones comenzarán el 18 de octubre y concluirán el 14 de junio. Por lo que respecta a los abonos (720 en la actualidad), el periodo de renovación y también de compra de nuevos se abrirá el 19 de septiembre. 

El concejal de Cultura y presidente del Palau de la Música de València, José Luís Moreno, el director del Palau, Vicent Llimerà y el director titular y artístico de la Orquesta de València, Alexander Liebreich, han presentado hoy esta temporada de abono, que se anuncia con una campaña de Virginia Lorente y con el lema “Torna a sentir”, “porque con estos conciertos vuelve la música y los sentimientos a la Sala Iturbi”.

La apertura de esta sala se celebrará los días 5 y 6 de octubre, con sendos conciertos que la Orquesta de Valencia. El primero será un homenaje a abonados y abonadas del Palau de la Música, “fieles al organismo autónomo durante los 4 años que ha permanecido cerrado por obras”, y en el segundo, que estará abierto a todo el público en general, la Orquesta de Valencia interpretará un programa centrado en la figura del maestro valenciano José Serrano con motivo de Día de la Comunidad Valenciana.

En la presentación de este programa José Luis Moreno ha destacado que “la reapertura del Palau de la Música ha supuesto un reto”, y ha explicado que se ha incrementado el presupuesto “para acometer la llegada de grandes agrupaciones y solistas que van a participar con la Orquesta de Valencia en diferentes conciertos. Asimismo, el presidente del Palau de la Música ha resaltado el trabajo realizado para recuperar la ópera instrumental en este espacio, y en este sentido ha puesto en valor “la acústica de la Sala Iturbi que es muy buena tanto para la ópera como para la música sinfónica”.

En su intervención, el director del Palau, Vicent Llimerà, que ha anunciado la novedad del pago fraccionado de los abonos, también ha informado de la puesta en marcha de distintos ciclos musicales y de futuras campañas de descuentos. “El objetivo del Palau de la Música es aproximar de la música clásica a todos los públicos, y también queremos promocionar a los artistas valencianos”, ha explicado.

Por último, el director titular y artístico de la Orquesta de València, Alexander Liebreich, ha centrado su intervención en la “calidad acústica del renovado Palau de la Música”, y ha celebrado que la Orquesta de Valencia vuelve a su casa y el día 18 de octubre inicia la temporada de abono con “La Marcha burlesca” de Manuel Palau, la primera obra que se interpretó en la apertura del Palau de la Música, hace 30 años.

A lo largo del curso musical en el Palau de la Música intervendrán, de nuevo, “grandes” orquestas, directores, solistas y cantantes internacionales. El auditorio valenciano también acogerá una “brillante” programación de la Orquesta de València, siendo Pascal Dusapin y el viola Antoine Tamestit el compositor y el artista en residencia, respectivamente. Además, el Palau de la Música albergará la ceremonia de entrega y el concierto de gala anual de los “prestigiosos” Premios internacionales de Música Clásica ICMA 2024.

Por la Sala Iturbi pasaran “grandes” formaciones, directores y solistas internacionales como la Pygmalion dirigida por Raphael Pichon, la Rundfunk Simfonieorchester Berlin, dirigida por Vladimir Jurowski y el pianista Jan Lisiecki; la Philharmonia Orchestra con John Eliot Gardiner y el violonchelista Jean-Guihen Queyras; la Mahler Chamber Orchestra y Daniele Gatti; The Hallé con Kahchun Wong y la violinista Liza Ferschtman; la Filarmónica Checa, con Semyon Bychkov y el violonchelista Pablo Ferrández; la Orquesta Nacional de Francia con Cristian Măcelaru y el pianista Alexandre Kantorow; la Sinfónica SWR Stuttgart y Andrés Orozco-Estrada; la Deutschekammerphilarmonie Bremen, con Paavo Jarvi y la violinista María Dueñas; la New European Ensemble con Tito Muñoz y con el oboísta Christopher Bouwman. Como también Il Pomo d’Oro, bajo la dirección de Maxim Emelyanychev.

Ópera y sinfónico-coral

La Orquesta de València y su titular, el maestro Alexander Liebreich, interpretarán, en versión concierto, la ópera “Salomé” de Richard Strauss, con un reparto “estelar”, encabezado por la “gran” soprano Lisa Lindstrom; y el oratorio “La creación” de Haydn con el Chor des Bayerischen Rudfunfks, y el “Carmina Burana” de Orff con el Orfeón Pamplonés. Por su parte, el “Réquiem” de Mozart será interpretado por el ensemble francés Pygmalion, dirigido por Raphael Pichon. La Orquesta de la Comunidad Valenciana también intervendrá con la mezzosoprano Jamie Barton, y dirigidos por James Gaffigan, con los “Wesendonck lieder” de Wagner.

Música antigua y barroca

Las formaciones Internacionales protagonizarán los dos tradicionales oratorios barrocos de Navidad y Pascua, “El Mesías” de Haendel y “La pasión según San Mateo” de Bach, que serán interpretados por The English Concert Choir & Orchestra, bajo la dirección de Harry Bicket y la Freiburger Barockorchester dirigida por Francesco Corti, respectivamente. Asimismo, Il Pomo d’Oro, interpretará la ópera “Dido and Aeneas” de Purcell con un potente elenco vocal encabezado por la diva Joyce DiDonato. Por su parte, Harmonia del Parnàs, bajo la dirección de Marian Rosa Montagut interpretarán el oratorio “Morte e sepultura di cristo” de Antonio Caldara. Y en la Sala Rodrigo, Capella de Ministrers y Carles Magraner ofrecerán un concierto entorno a la mediterránea.

Cámara en Sala Iturbi 

El abono a los recitales de piano en la Sala Iturbi vuelve con los pianistas Grigory Sokolov, Boris Giltburg y Josu de Solaun, y con el violinista Leónidas Kavacos con el pianista Enrico Pace.

Orquesta de València      

Esta formación actuará dirigida por su titular, Alexander Liebreich, en trece ocasiones. La Orquesta hará 3 repeticiones de programas de abono que estarán incluidos en los diversos ciclos. A parte del principal director invitado, Álvaro Albiach, tendrá como a invitadas e invitados a Ariane Matiakh, Beatriz Fernández Aucejo, Anna Rakitina, Nacho de Paz, Leonard Slatkin, Josep Vicent, Pierre Bleuse, Thomas Dausgaard, Orali Elts, Nuno Coelho, Guillermo García Calvo, Baldur Brönnimann, Marc Albrecht, Pablo González y Josep Pons.

Contará con “grandes” solistas como las y los pianistas Javier Perianes, Nelson Goerner, Saleem Ashkar, Lucas & Arthur Jussen, Alexandra Dogvan, Denis Kozhukhin y Yulianna Avdeeva. Violinistas como Leónidas Kavacos, Frank Peter Zimmermann, Isabelle Faust, Benjamin Beilman, Noa Wilschut, Clara-Jumi Kang, el viola Antoine Tamestit, la violonchelista Alisa Weilerstein y la guitarrista Ana Vidovic. 

En cuanto a voces, acompañarán a la Orquesta las sopranos Lise Lindstrom, Maite Alberola, Julia Kleiter, Carmen Romeu y Raquel Lojendio; las mezzosopranos Christina Daletska y Stefanie Iranyi; la contralto Wiebke Lhemkuhl; los tenores Andrew Staples, Werner Güra, Michael Weinius y Martin Mitterrutzner, y los barítonos Ludwig Mittelhammer, Michael Nagy y Fernando Campero. 

Asimismo, intervendrán con la Orquesta los solistas de la propia formación Raúl Arias, Javier Sapiña, María Rubio, Javier Eguillor, Luis Osca, Josep Furió, José Luis González y Raúl Benavent con el clarinete solista de la Banda Sinfónica Municipal Juan Antonio Fenollar. Además, un concierto extraordinario reunirá a un ensemble de metales, de trompas, trompetas, trombones y tuba de la Orquesta, dirigidos por Matthias Höfs.

Abono

Abono Anual con los 44 conciertos. 

Abono Ciclo OV: 10 conciertos de la Orquesta de València, en el que figuran, entre otros los 3 conciertos extraordinarios que se repiten. 

Abono Voz: 10 conciertos con la Orquesta de València, Pygmalion, English Consort y Orquesta Barroca de Friburgo.

Abono Piano: 10 conciertos conformados por pianistas con la OV + Sokolov, Giltburg y De Solaun.

Abono “Ed Música et Anima”: 8 conciertos en los que figura l’ópera y los diversos oratorios de la programación.

Periodos adquisición abonos

Renovación de abonos anuales: 19, 20, 21, 22 de septiembre de 2023

Nuevos abonos anuales: 24 y 25 de septiembre de 2023

Abonos O.V.: 26, 27 septiembre de 2023

Abonos Pequeños: 28 y 29 de septiembre de 2023

Venta entradas sueltas: 3 de octubre de 2023.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí