El patrimoni musical menys conegut passa per La Beneficència

0
353

  • Música en construcció programa obres inèdites de compositors valencians després d’un segle sense ser interpretades
  • L’Orquestra de les Saturnals, amb joves promeses, oferirà el 5 de febrer un concert que recupera peces simfòniques de Manuel Palau i Luis Sánchez
Imagen

20/01/2022

L’àrea de Cultura de la Diputació de València continua apostant per la revalorització i difusió de la música valenciana amb el programa Música en construcció. El nou concert del cicle tindrà lloc dissabte, 5 de febrer, a les 18 h., a la Sala Alfons el Magnànim del Centre Museístic La Beneficència.

“Amb la interpretació i divulgació de peces singulars de compositors valencians per joves intèrprets, revitalitzem el patrimoni musical valencià i tractem d’apropar-lo al gran públic”, ha tingut ocasió de comentar el diputat de Cultura i promotor del programa, Xavier Rius. 

Per la seua banda, Jerahy Garcia, el programador i coordinador artístic de Música en construcció, afirma que “malgrat que la música és un dels elements més rics del nostre patrimoni, encara necessita d’accions com les que presentem que la connecten amb l’actualitat. Està a les nostres mans reviure la memòria de la nostra herència musical incloent-la als circuits del repertori clàssic”.

El concert anirà a càrrec de l’Orquestra de les Saturnals, una agrupació de recent creació integrada per joves músics titulats valencians. La seua missió, segons el seu director Mario Torres Mas, és la “d’oferir al públic la interpretació de les grans obres del repertori al llarg de la història de la música, amb el màxim nivell d’exigència”, sense oblidar “tot aquell repertori musical, especialment valencià, que durant els segles XX i XXI no ha gaudit de la interpretació que es mereix”.

En concret, el recital portarà per títol Música d’entreguerres i podran escoltar-se, entre altres obres, els Quatre preludis per a orquestra de cambra de Manuel Palau (1932) i el Nocturn per a orquestra de corda de Luis Sánchez (1933), totes dues impulsades durant els anys de la II República i on convergixen els corrents compositius i estètics de l’Europa del moment amb els trets musicals valencians. El concert s’intercalarà amb explicacions divulgatives de les obres, els seus compositors i el context en què es van compondre per part dels mateixos músics.

D’esta manera, el concert materialitza molts dels objectius de Música en construcció, perquè a més de vetlar per la salvaguarda del repertori valencià i el seu accés universal, s’ha comptat per a la seua recuperació i interpretació amb joves promeses que tracten d’obrir-se camí en el sector musical.

L’entrada al concert és gratuïta fins a completar aforament. La recollida d’entrades serà a partir del dimarts anterior al concert al vestíbul de La Beneficència (de 10 a 20 hores), o a través de la web: http://www.labeneficencia.es/

Imagen
Imagen

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí