El Palau de la Música celebra el Dia de la Dona amb un simfònic i programes de tango i de flamenc fusió

0
206

  • La celebració comença demà dijous amb el concert d’abonament de l’Orquestra de València

El Palau de la Música s’unix al Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, amb tres concerts de diversos formats com són el simfònic, el de cambra entorn del tango i el de flamenc fusió. S’iniciarà demà dijous amb el concert d’abonament de l’Orquestra de València, dirigida per Beatriz Fernández Aucejo i amb la pianista Alexandra Dovgan. L’endemà, el mateix 8 de març, serà el torn de Blanca Paloma i dissabte, en cambra, tretze dones interpretaran un espectacular programa de tango.

El director del Palau, Vicente Llimerá, ha ressaltat que “enguany hem volgut celebrar d’una altra manera esta data tan especial, afegint al tradicional concert de l’Orquestra de València, dos programes més amb altres formats i temàtiques diferents com són la fusió del flamenc i del tango”. Respecte al concert de la formació simfònica valenciana, ha afegit que “serà dirigit per una de les batutes femenines valencianes més rellevants com és Beatriz Fernández Aucejo, i tindrem l’al·licient del debut amb nosaltres Alexandra Dovgan, una jove pianista de tècnica aclaparadora i gran presència escènica”.

D’esta manera, demà dijous, a la Sala Iturbi, a les 19.30 hores, Beatriz Fernández-Aucejo, qui acaba de debutar amb l’Orquestra Nacional d’Espanya, se situarà de nou al capdavant de l’Orquestra de València per a dirigir l’Overture núm. 2 en Mi bemoll major, op. 24 de Louise Farrenc, una gran compositora del romanticisme francés, molt estimada i valorada pels seus contemporanis, amb un nombrós catàleg d’obres numerades. De la valenciana Ángeles López Artiga, s’interpretarà La mar de Los inmortales, que és un dels set preludis que consta l’obra, inspirada en poemes de Vicente Aleixandre. El cèlebre concert per a piano de Schumann, que serà tocat per Alexandra Dovgan, i la Simfonia núm. 7 de Prokófiev, completen este programa.

Per a la subdirectora del Palau, Nieves Pascual, es tracta d’un programa “de gran atractiu que reunix quatre partitures escrites en diferents contextos, entre elles les veus singulars de marcada personalitat artística de dos grans compositores com són Louise Farrenc, impulsora de la nova creació artística amb la qual va captivar el París del Romanticisme, i la descripció impressionista de la naturalesa canviant en El Mar de la valenciana López Artiga”.

L’endemà, divendres, a les 20.00 hores a la Sala Rodrigo, l’artista Blanca Paloma es presentarà a València, segona parada d’una gira que acaba de començar. Es tracta d’una cita en la qual es podrà gaudir de la seua proposta innovadora del flamenc, amb un espectacle sorprenent en el qual, a més, el públic valencià podrà escoltar per primera vegada en directe com sona Jaleo i la resta dels temes del seu repertori.

I dissabte, també a la Sala Rodrigo, a les 19.30 hores, nova cita de “Cambra al Palau” amb el programa en femení “GlamourTango, el tango fet dona”. Estarà protagonitzat per Simon van der Weerden al bandoneó; la violinista de l’Orquestra de València, Casandra Didu; la contrabaix María Inés Rojas, les cantants Inma Matheu i Romina Balestrino i les ballarines Jorgelina Platania, Maika Sánchez, Natalia Puccioni i Andrea Rios, totes elles sota la direcció de la pianista Polly Ferman, que també és la guionista d’este espectacle, amb Carmen Montoro Cavero. El públic podrà gaudir de cèlebres tangos de Piazzolla, Binelli, Pugliese, Blázquez, Demare, Salgán i Rodríguez.

Disposem de material gràfic.

GABINET DE COMUNICACIÓ

Valencia, miércoles 6 de marzo de 2024

El Palau de la Música celebra el Día de la Mujer con un sinfónico y programas de tango y de flamenco fusión

  • La celebración comienza mañana jueves con el concierto de abono de la Orquesta de València

El Palau de la Música se une en el Día Internacional de la Mujer, el 8 de marzo, con tres conciertos de varios formatos como son el sinfónico, el de cámara en torno al tango y el de flamenco fusión. Se iniciará mañana jueves con el concierto de abono de la Orquesta de València, dirigida por Beatriz Fernández Aucejo y con la pianista Alexandra Dovgan. Al día siguiente, el mismo 8 de marzo, será el turno de Blanca Paloma, y el sábado, en cámara, trece mujeres interpretarán un espectacular programa de tango.

El director del Palau, Vicente Llimerá, ha resaltado que “este año hemos querido celebrar de otra manera esta fecha tan especial, añadiendo al tradicional concierto de la Orquesta de València, dos programas más con otros formatos y temáticas diferentes como son la fusión del flamenco y del tango”. Respecto al concierto de la formación sinfónica valenciana, ha añadido que “será dirigido por una de las batutas femeninas valencianas más relevantes como es Beatriz Fernández Aucejo, y tendremos el aliciente del debut con nosotros de Alexandra Dovgan, una joven pianista de técnica apabullante y gran presencia escénica”.

De este modo, mañana jueves, en la Sala Iturbi, a las 19.30 horas, Beatriz Fernández Aucejo, quien acaba de debutar con la Orquesta Nacional de España, se situará de nuevo al frente de la Orquesta de València para dirigir la Overture nº 2 en Mí bemol mayor, op. 24 de Louise Farrenc, una gran compositora del romanticismo francés, muy estimada y valorada por sus contemporáneos, con un numeroso catálogo de obras numeradas. De la valenciana Ángeles López Artiga, se interpretará El mar de Los inmortales, que es uno de los siete preludios que consta la obra, inspirada en poemas de Vicente Aleixandre. El célebre concierto para piano de Schumann, que será tocado por Alexandra Dovgan, y la Sinfonía nº 7 de Prokófiev, completan el repertorio. 

Para la subdirectora del Palau, Nieves Pascual, se trata de un programa “de gran atractivo que reúne cuatro partituras escritas en diferentes contextos, entre ellas las voces singulares de marcada personalidad artística de dos grandes compositoras como son Louise Farrenc, impulsora de la nueva creación artística con la que cautivó el París del Romanticismo, y la descripción impresionista de la naturaleza cambiante en El Mar de la valenciana López Artiga”.

Al día siguiente, viernes, a las 20.00 horas en la Sala Rodrigo, la artista Blanca Paloma se presentará en València, segunda parada de una gira que acaba de empezar. Se trata de una cita en la que se podrá disfrutar de su propuesta innovadora del flamenco, con un espectáculo sorprendente en el que, además, el público valenciano podrá escuchar por primera vez en directo como suena Jaleo y el resto de los temas de su repertorio.

Y el sábado, también en la Sala Rodrigo, a las 19.30 horas, nueva cita de “Cambra al Palau” con el programa en femenino “GlamourTango, el tango hecho mujer”. Estará protagonizado por Simon van der Weerden al bandoneón; la violinista de la Orquesta de València, Casandra Didu; la contrabajista María Inés Rojas, las cantantes Inma Matheu y Romina Balestrino y las bailarinas Jorgelina Platania, Maika Sánchez, Natalia Puccioni y Andrea Rios, todas ellas bajo la dirección de la pianista Polly Ferman, que también es la guionista de este espectáculo, con Carmen Montoro Cavero. El público podrá disfrutar de célebres tangos de Piazzolla, Binelli, Pugliese, Blázquez, Demare, Salgán y Rodríguez.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí