CONCLOU EL 26 FESTIVAL DE JAZZ A RITME DE SWING EN EL BARRI DE MALILLA

0
391

CONCLOU EL 26 FESTIVAL DE JAZZ A RITME DE SWING EN EL BARRI DE MALILLA I AMB UNA ESPECTACULAR SALSA DURA EN PATRAIX


Divendres, 28 de juliol. Palau de la Música

Jazz i balls a ritme de swing i un espectacular programa de salsa dura són les dos últimes propostes del cicle “Jazz als Barris i Pobles”, amb el qual conclou el 26 Festival de Jazz de València, que organitza el Palau de la Música. D’esta manera, demà dissabte en la pèrgola del Parc Urbà Malilla, actuarà el grup Le Dancing Pepa Swing Band per a transportar al públic als vells ballrooms del Harlem dels anys 30, mentre que l’endemà, diumenge, serà el torn de la multiinstrumentista salsa dura de Plena 79 Salsa Orchestra. Els dos concerts són gratuïts, amb aforament limitat i començaran a les 21.00 hores.

Demà dissabte, Le Dancing Pepa interpretarà una sèrie de potents temes i arranjaments en la pèrgola de Malilla, alguns d’ells de composició pròpia. Es tracta d’un grup que ha estat tocant per a ballarins de jazz durant més de deu anys i que han gravat quatre àlbums. Molt acostumats als festivals de swing danse, saben exactament com tocar per a fer ballar a totes i a tots. Presenten el programa “Swing al carrer”. El grup està format pel saxofonista i cantant Joan Saldaña, el trompeta Fede Crespo, el trombó Paco Soler, el pianista Juan Tamarit, el contrabaix Javi Pérez i el bateria José Reillo.

L’endemà, diumenge, La plaça de Patraix acull l’actuació de Plena 79, una orquestra de salsa dura que compta amb tretze músics amb una àmplia trajectòria professional, sota la direcció de Carlos Martí, multiinstrumentista i arranjador, i Carlos Llidó, percussionista i compositor. El seu repertori està pensat per al gaudi de qui balla i del públic incondicional d’este gènere musical. Presenten el seu primer LP «Tierra y Libertad». Està format per Leo Yánez, veu, José Raúl Aguado i Chipi Chacón, cors, Diego Largacha, bongó i campana, Abel Sanabria, baby bass, Sergio Riera, piano, Raúl García i Fede Crespo, trompetes, Tony Molina, trombó i trompeta, Victor Belmonte, trombó i Joan Benavent, baríton.

Jazz als Barris i Pobles” ha comptat amb quatre actuacions prèvies que s’han desenvolupat en la plaça de la Reina amb la formació Sedajazz Kids Band, Arahí Latin Quintet al Parc Central, Joan Soler Quintet a la Casa Museu Blasco Ibáñez i Valmuz al poble del Palmar.

Últimas citas del ciclo “Jazz als barris i Pobles”

CONCLUYE EL 26 FESTIVAL DE JAZZ A RITMO DE SWING EN EL BARRIO DE MALILLA Y CON UNA ESPECTACULAR SALSA DURA EN PATRAIX

Viernes, 28 de julio. Palau de la Música

Jazz y bailes a ritmo de swing y un espectacular programa de salsa dura son las dos últimas propuestas del ciclo “Jazz als Barris i Pobles”, con el que concluye el 26 Festival de Jazz de València, que organiza el Palau de la Música. De esta manera, mañana sábado en la pérgola del Parque Urbano Malilla, actuará el grupo Le Dancing Pepa Swing Band para transportar al público a los viejos ballrooms del Harlem de los años 30, mientras que al día siguiente, domingo, será el turno de la multiinstrumentista salsa dura de Plena 79 Salsa Orchestra. Ambos conciertos son gratuitos, con aforo limitado y comenzarán a las 21.00 horas.

Mañana sábado, Le Dancing Pepa interpretará una serie de potentes temas y arreglos en la pérgola de Malilla, algunos de ellos de composición propia. Se trata de un grupo que ha estado tocando para bailarines de jazz durante más de diez años y que han grabado cuatro álbumes. Muy acostumbrados a los festivales de swing dance, saben exactamente cómo tocar para hacer bailar a todas y a todos. Presentan el programa “Swing en la calle”. El grupo está formado por el saxofonista y cantante Joan Saldaña, el trompeta Fede Crespo, el trombón Paco Soler, el pianista Juan Tamarit, el contrabajo Javi Pérez y el batería José Reillo.

Al día siguiente, domingo, La plaza de Patraix acoge la actuación de Plena 79, una orquesta de salsa dura que cuenta con trece músicos con una amplia trayectoria profesional, bajo la dirección de Carlos Martí, multiinstrumentista y arreglista, y Carlos Llidó, percusionista y compositor. Su repertorio está pensado para el disfrute de quien baila y del público incondicional de este género musical. Presentan su primer LP «Tierra y Libertad». Está formado por Leo Yánez, voz, José Raúl Aguado y Chipi Chacón, coros, Diego Largacha, bongó y campana, Abel Sanabria, baby bass, Sergio Riera, piano, Raúl García y Fede Crespo, trompetas, Tony Molina, trombón y trompeta, Victor Belmonte, trombón y Joan Benavent, barítono.

“Jazz als Barris i Pobles” ha contado con cuatro actuaciones previas que se han desarrollado en la plaza de la Reina con la formación Sedajazz Kids Band, Arahí Latin Quintet en el Parque Central, Joan Soler Quintet en la Casa Museo Blasco Ibáñez y Valmuz en el pueblo de El Palmar.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí