Capella de Ministrers homenatja a Ibn Hazm i «El Collar de la Coloma»

0
430

Capella de Ministrers homenatja a Ibn Hazm i «El Collar de la Coloma» amb un concert al Gran Teatre aquest divendres

La cita servirà també per presentar el disc «El collar de la coloma. Sobre l’amor i els amants», amb el qual s’obsequiarà als assistents al concert

Xàtiva, 4 de maig de 2022.- El Gran Teatre de Xàtiva acollirà aquest divendres el concert i la presentació del disc «El Collar de la Coloma. Sobre l’amor i els amants», a càrrec de Capella de Ministrers baix la direcció de Carles Magraner, coproducció de l’Ajuntament de Xàtiva i col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura.

La formació celebra el mil·lenari amb un projecte audiovisual que compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Xàtiva i Còrdova entorn de Hazm, la vida i l’exili dels quals va transcórrer per Màlaga, València, Xàtiva, Almeria, Dénia, Mallorca i Sevilla per a finalment refugiar-se a Montija (Huelva) on va morir. El director Carles Magraner aborda en 20 temes els textos de Hazm que es musicalitzen amb improvisacions, adaptacions instrumentals, cançons clàssiques i tradicionals arabigoandalusíes.

«El projecte ret homenatge a Ibn Hazm i a la literatura andalusina de la qual és un gran exponent; un viatge musical per l’amor, tal com el va viure l’autor en el segle XI, i un patrimoni que posem en valor», ha destacat el director de Capella de Ministrers Carles Magraner. Aquest disc es distribuirà en més de 28 països i en diverses plataformes de tot el món.

Per a la regidora de Cultura Raquel Caballero «aquest nou disc és sens dubte un regal d’aniversari extraordinari per a celebrar els mil anys de l’obra ‘El Collar de la Coloma’. Un projecte del que Xàtiva ha volgut formar part i que es convertirà en una referència per la selecció minuciosa, la qualitat del repertori i l’excel·lència en la interpretació».

A banda de Magraner, l’elenc de l’elaboració del disc està conformat per la cantant Iman Kandoussi (veu) i els intèrprets Robert Cases (arpa i rubab), Aziz Samsaoui (kanun i saz), Kaveh Sarvarian (nay i tombak) i Miguel Ángel Orero (percussions).

La cita tindrà lloc a les 20:30 hores i l’entrada té un preu de 3 euros. A tots els assistents se’ls obsequiarà a la porta del Teatre amb un disc de Capella de Ministrers.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí