5.350 PERSONES ALS CONCERTS DEL 9 D’OCTUBRE DE OV I BMV

0
330

5.350 PERSONES ASSISTIXEN ALS CONCERTS DEL 9 D’OCTUBRE DE L’ORQUESTRA DE VALÈNCIA I LA BANDA SIMFÒNICA MUNICIPAL

• La Banda Simfònica Municipal va omplir de nou les butaques disponibles en el seu retorn a la Sala Iturbi

La Banda Simfònica Municipal de València tornava ahir, de nou, a la Sala Iturbi del Palau de la Música i en gran, omplint d’un públic entregat les restaurades butaques de la Sala Iturbi. Va ser el tercer concert programat amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana, després del de reobertura de l’auditori valencià dijous passat, i el dedicat a la ciutadania de l’endemà, tots dos protagonitzats per l’Orquestra de València, i que íntegrament han sigut gaudits per més de 5.350 persones.

Tal com va ocórrer en els dos concerts precedents, el professorat de la centenària banda simfònica de la ciutat tornava a retrobar-se amb el seu públic en el Palau de la Música. El regidor de Cultura i presidente del Palau de la Música, José Luis Moreno, la regidora de recursos humans i tècnics, Julia Climent, el director del Palau, Vicente Llimerá i el coordinador d’Estratègies, Estudis i Projectes, Manuel Tomás, van assistir a este programa rítmic i colorista, dirigit per Miquel Rodrigo i Tamarit, i en el qual van participar els dolçainers Xavier Ricart i Cristina Martí, el tenor Vicente Ombuena i la Colla Mosaic del Conservatori Municipal José Iturbi.

D’esta manera, el públic va poder escoltar un repertori ple de referències folklòriques valencianes com “Raspeig. Marxa d’estil” i “Els noces del manyà” de José R. Pascual Villaplana; el Concert per a dolçaina i banda simfònica “Aljama” de Ferrer Ferran; la marxa valenciana “El dia de Sant Donís” i la Suite sobre motius populars “Ballets” de Miguel Asins Arbó i el “Bolero de l’Alcudia” d’Enric Murillo.

Els tres programes van concloure amb l’Himne de la Comunitat Valenciana que va compondre José Serrano, amb lletra de Maximiliano Thous. Programes en els quals es va recordar especialment la figura del mestre Serrano, en el 150 aniversari del seu naixement.

5.350 PERSONAS ASISTEN A LOS CONCIERTOS DEL 9 DE OCTUBRE DE LA ORQUESTA DE VALENCIA Y BANDA SINFÓNICA MUNICIPAL

  • La Banda Sinfónica Municipal llenó de nuevo las butacas disponibles en su regreso a la Sala Iturbi

La Banda Sinfónica Municipal de Valencia regresaba ayer, de nuevo, a la Sala Iturbi del Palau de la Música y a lo grande, llenando de un público entregado las remozadas butacas de la Sala Iturbi. Fue el tercer concierto programado con motivo del Día de la Comunidad Valenciana, tras el de reapertura del auditorio valenciano el pasado jueves, y el dedicado a la ciudadanía del día siguiente, ambos protagonizados por la Orquesta de Valencia, y que en su totalidad han sido disfrutados por más de 5.350 personas.

Tal y como ocurrió en los dos conciertos precedentes, el profesorado de la centenaria banda sinfónica de la ciudad volvía a reencontrarse con su público en el Palau de la Música. El concejal de Cultura y presidente del Palau de la Música, José Luis Moreno, la concejala de recursos humanos y técnicos, Julia Climent, el director del Palau, Vicente Llimerá y el coordinador de Estrategias, Estudios y Proyectos, Manuel Tomás, asistieron a este programa rítmico y colorista, dirigido por Miquel Rodrigo i Tamarit, y en el que participaron los dolçainers Xavier Ricart y Cristina Martí, el tenor Vicente Ombuena y la Colla Mosaic del Conservatorio Municipal José Iturbi. 

De esta manera, el público pudo escuchar un repertorio lleno de referencias folklóricas valencianas como “Raspeig. Marxa d’estil” y “Les noces del manyà” de José R. Pascual Villaplana; el Concierto para dolçaina y banda sinfónica “Aljama” de Ferrer Ferran; la marcha valenciana “El dia de Sant Donís” y la Suite sobre motivos populares “Ballets” de Miguel Asins Arbó y el “Bolero de l’Alcudia” de Enric Murillo. 

Los tres programas concluyeron con el Himno de la Comunidad Valenciana que compuso José Serrano, con letra de Maximiliano Thous. Programas en los que recordó especialmente la figura del maestro Serrano, en el 150 aniversario de su nacimiento.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí